Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przed swietami musielismy z Nerkiem odwiedzic weta bo zaczal utykac. Zostal przeleczony srodkami p.bolowymi i p.zapalnymi. Wetka mowila ze jak nie przejdzie to wtedy bedziemy przeswietlenie robic. Ale po zastrzykach minelo i bylo ok. Od kilku dni znow utyka na ta sama lape. Bylismy u weta, zrobilismy przeswietlenie lapek (do lokcia) i nic nie wykazlo. Znow dostal zastrzyki i do wtorku mamy mu dawac Carprofen. Jednak tak zauwazylam ze nawet po lekach p.bolowych pies dalej tak samo utyka, szczegolnie gdy dluzej polezy i wstaje... Dodam ze jest to przednia lapka. Az sie serce kraje jak widzimy jak on utyka :( Mlody ma prawie 9 miesiecy. Nie wiem czy to istotne, ale w wieku 3 miesiecy zostala u niego stwierdzona krzywica w poczatkowym stadium (rozaniec na zebrach). Dostawal witaminy z wieksza iloscia wapnia i fosforu. Pierwsza wet (przed swietami bylismy u innego niz teraz) mowil cos o zapaleniu stawow spowodowanym zbyt duza iloscia wlasnie tych witamin. Co wy o tym sadzicie? Co to za cholerstwo? z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi

Posted

były omacywane łapy?a szczególnie ta "utykająca"?może jest to problem z wyrostkiem łokciowym,ewentualnie weż zdjęcia (jeśli ci dadzą)i idż do takiego co się zna na gnatach

Posted

tak, lapy w pierwszej kolejnosci byly obmacanie, posprawdzane i bol jest w okolicy nadgarstka. Choc przy poprzedniej wizycie inny wet twierdzil ze bol promieniuje od barku i jak cos to przeswietlenie stawu barkowego z kilku rzutow...

Posted

Eh, kolejna wizyta u weta, kolejne zastrzyki i dalej nic nie wiemy :(
Teraz znów dostał p.bólowe i p.zapalne ale ponoć silniejsze. Jutro lek do pysia i w czwartek znów do weta... Jeśli teraz nie przejdzie to badania krwi robimy- wet gadał że zazwyczaj stosunek wapnia do fosforu robi się dużym rasom bo one często mają zapalenie kości ale nie zaszkodzi zrobić. Mówił też że to może być sprawa związana z nerwami- kości i mięśnie szybko urosły a nerwy nie nadążyły...
Ale mam nadzieję że po tych lekach już będzie dobrze :(

Posted

to m.in.glukozamina,chondroityna-we flawitolu tego nie ma i w karmie też.niektóre preparaty z chondroprotektorami zxawieraja dodatkowo naturalne subst.p/zap i p/bólowe np. czarci pazur.poczytaj o tym

Posted

nie wiem czy nie za wczesnie sie cieszyc, ale dzisiaj Nero wcale nie kulal :D widac ze go mniej boli, zrobil sie weselszy :) mam nadzieje ze nie jest to chwilowy efekt lekow tylko ze kulawizna na prawde zniknela. Jutro jeszcze z nim podjedziemy do weterynarza :)

Posted

Dziś kolejna wizyta. Znów powtórka leków i w sobotę mamy być w lecznicy.
Ponoć te leki to prawie jak sterydy- dał je jako ostateczność.
Co prawda już nie kuleje, ale nie wiemy czy to chwilowy skutek działania leków czy kulawizna na prawdę minęła.

• 1 month later...
Posted

Jeśli problem dalej będzie się pojawiał to na twoim miejscu pomyślałabym o udaniu się do Psychodni. Tam sa bardzo dobrzy specjaliści a poza tym mozna tam skorzystać z bieżni wodnej. Z tego co wiem jest to bardzo dobra metoda leczenia i rehabilitacji.

• 6 months later...
Posted

mam psa po wyleczonym urazie barku.

miesiec bez wychodzenia z domu, miesiac rehabilitacji-utradzwieki plus laser, przeswietlenie porownawcze, ale nie tuz po urazie, ale po dwoch tygodniach-zeby sprawdzic, czy nie ma zwapnien. i wreszcie rezonans.

przez miesiac mloda zarla canidryl, krople homeopatyczne na urazy sportowe, a przez ostatni tydzien jeszcze tabletki na krwiaki.

kiedy kilka dni nie przechodzilo, poszlismy z nia do ortopedy i faktycznie zostala wyleczona.

• 4 months later...
Posted

[quote name='energii']Jeśli problem dalej będzie się pojawiał to na twoim miejscu pomyślałabym o udaniu się do Psychodni. Tam sa bardzo dobrzy specjaliści a poza tym mozna tam skorzystać z bieżni wodnej. Z tego co wiem jest to bardzo dobra metoda leczenia i rehabilitacji.[/QUOTE]

A gdzie jest ta pszychodnia z bierznią wodną?