paoiii Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Zenia to ok. 4 letnia wysterylizowana suczka rasy American staffordshire terrier. info od jej aktualnej opiekunki Oto jej historia: parę tygodni temu wzięłam ją pod opiekę na kilka dni. Minęło już mnóstwo czasu od kiedy właścicielka miała ją odebrać i nie zrobiła tego. Nie odbiera tel i nie odp na smsy. Skontaktowałam się z nią z innego numeru więc żyje i ma się dobrze, ale nie chce już psa :/. Ja nie mogę jej niestety zatrzymać na dłużej, bo mam już cale zoo ;P. Przeprowadziłam śledztwo w wyniku, którego dowiedziałam się, iż Zena została rok temu znaleziona w Wielkopolsce i oddana do schroniska w Jędrzejewie gdzie po 2tyg. została adoptowana przez kobietę, która teraz jej już nie chce. "Zenolda" jest pełna życia, kocha wszystkich, najchętniej wylizałaby każdego po ryjku, lubi mordować maskotki ale na tym jej mordercze zapędy się kończą ;). Uwielbia drapanie po plecach i jest strasznym łakomczuchem. Ma w uszku tatuaż więc figuruje w archiwum związku kynologicznego jako suka rasowa. Posiada również chip, który może pomóc w przypadku ucieczki, zaginięcia. Ze względu na specyfikę rasy powinna trafić do domu z ogródkiem gdzie mogłaby dać upust swojemu ADHD, jednak nie nadaje się jako pies do budy lub kojca, gdyż kiepsko znosi niskie temperatury. Umieszczanie jej w domu z innymi zwierzętami również nie byłoby dobrym pomysłem ew. mogłaby dogadać się z samcem podobnej wielkości. Każdy kto mógłby przygarnąć Zeną może nas najpierw odwiedzić, zastanowić się i poznać brytana. Zena czeka! Quote
chita Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 tatuaz czytelny? da sie namierzyc hodowce? na lewej lapce to jakas brodawka? Quote
phase Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 natalek napisał(a):omggg JAKA PRZEEEEEEPIĘKNAAAAA ;O :loveu: Dokładnie!! Wyjęłaś mi to z ust !! Kolejne cudo! Quote
Noelle Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 ta jest naprawdę wyjątkowej urody!!! :D ja nie rozumiem ludzi... jak można po czasie stwierdzić nagle, że NIE CHCĄ PSA?! dobrze, że ktoś się nią zaopiekował, mogli przecież równie dobrze wyrzucić psa na ulicę!!! :( Quote
paoiii Posted May 19, 2011 Author Posted May 19, 2011 odpowiedz na pytanie chity od aktualnej opiekunki psiaka: "tatuaz czytelny a czy da sie namierzyc hodowce to nie wiem. tak brodawka podobno przypadlosc psow kopiacych to sie wycina." Quote
agnieszka32 Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Jeśli tatuaż jest czytelny, to bez problemu w Związku Kynologicznym można ustalić hodowcę. Może on byłby w stanie suni pomóc? Quote
Rumi. Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 agnieszka32 napisał(a):Jeśli tatuaż jest czytelny, to bez problemu w Związku Kynologicznym można ustalić hodowcę. Może on byłby w stanie suni pomóc? to samo miałam proponować... Może miałby chętnego na większą sunię. Quote
paoiii Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 Dostałam dziś info od opiekunki Zeny, że suka dziś trafiła do nowej właścicielki, polubiły się. Pozostaje nam trzymać kciuki żeby było wszystko ok. Quote
paoiii Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 ehh no i niestety Zenia wróciła i nadal szuka domu... :( Quote
Noelle Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 paoiii napisał(a):ehh no i niestety Zenia wróciła i nadal szuka domu... :( dlaczego wróciła? :angryy: co się stało?? Quote
DoPi Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Na jakiej zasadzie ja oddawano do adopcji? i gdzie Zena jest aktualnie? Quote
paoiii Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 Ponoć osoby z nią mieszkające wystraszyły się jej... Ja tylko pomagam szukać tej dziewczynie dla niej domu, aczkolwiek teraz postaram się z nią spotkać poznać sunię, napisać jakis tekst i postarać się aby adopcja była przede wszystkim z umową i wizytą Quote
DoPi Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Palinko a gdzie ona obecnie przebywa? I czy nie da się u hodowcy dowiedzieć, kto ją kupił? Ja sie nie znam na procedurach, ale gdyby trzeba było jakoś pomóc ,daj znać . Odkąd mamy Maksymiliana(mix amstafa), który jest przemądry i przekochany:loveu:, to stałam się fanką stafików. Pręga ze schronu jest moją ulubienicą. Quote
agnieszka32 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Suczka nie ma rodowodu, tatuaż został jej zrobiony w schronisku w Jędrzejewie. Została z niego adoptowana rok temu i zamieszkała w Pile... Na forum amstaffowym miała rok temu założony swój wątek. Wszystkie informacje są na wątku http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&t=4423&hilit=Zoja Quote
Recommended Posts