mafik Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Dziękuję Szerkanko, jeśli masz możliwość to wrzucaj na molosy. Sunia ma też ogłoszenia na SOS bullterierom i masę innych od Bonsai. Jeśli miałabyś czas to byłoby świetnie podjechać tam z aparatem. Możnaby też nagrać jakiś krótki filmik, ale bardziej odpowiedni do ogłoszeń, niż ten z matką rzucającą dzieckiem w psa. Prześlę Ci na prv numer tel. do ludzi, bedziesz mogła się umówić. Quote
Szerkanka Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Oki, jutro wrzuce malutka na molosy, i czekam na namiary opiekunow Abi, nie ma sprawy postaram sie zrobic wszystko co trzeba, fajnie jakbym mogla ja wziac na spacer i tez moznaby wtedy cos napisac o aktualnym stanie suni i fizycznym i psychicznym, z tego co wyczytalam to opiekowie Abi nie naleza do 'otwartych' na wspolprace ludzi Quote
mafik Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Szerkanka umówiona na sesję zdjęciową z Abi za dwa tygodnie. Jutro dzwonię do ludzi, żeby zapytać co z dalszą opieką nad sunią, bo wstępnie byłla mowa tylko o wakacjach. Mam jednak cichą nadzieję, że zmienią zdanie i Abi będzie mogła zostać do momentu znalezienia jej domu. Quote
Szerkanka Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Mafik, napisz prosze jak najszybciej jakie sa warunki adopcji malej Quote
Szerkanka Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 haaalo halooo? co z pobytem suki u obecnych wlascicieli... Mam osoby chetne na adopcje suki, tylko kwestia paru dni bo przeprowadzaja sie do nowego domu, musialby ktos zorganizowac wizyte przedadopcyjna, jest to woj. podlaskie, wiecej pozniej... ,bo narazie czuje sie jakbym sama byla na tym watku... po drugie suka teoretcznie ma za 2 dni byc w schronie a tu w ogole brak jakichkolwiek informacji Quote
Bonsai Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Trzeba zadzwonić do Marty... (mafik...) spróbuję się dziś do niej dodzwonić. Quote
Szerkanka Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 niestety nie moge zadzwonic bo jestem poza Polska, jesli moge Cie o to prosic, to dowiedz ile suka ma jeszczce czasu... Jak osoby zainteresowane suka, podopinaja wszystko z przeprowadzka, to podam im numer do Marty zeby juz wtedy sie bezposrednio z nia kontaktowaly Quote
mafik Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Przepraszam za milczenie, ale pochłonęły mnie psie kłopoty i pilne sprawy zawodowe. Rozmawiałam z Szerkanką. Jedzie z aparatem w sobotę lub niedzielę do Abi. Wybada też na miejscu stosunek opiekunów do suni i reakcje Abi. Pojawiła się też szansa, że Abi mogłaby zostać w tym domu na stałe, ale odpowiedź otrzymamy za kilka dni. Nawet jeśli sunia tam nie zostanie zyskamy więcej informacji o niej i jej obecnym stanie, a to skolei może przydać się podczas poszukiwń domu. Jestem z Szerkanką w kontakcie telefonicznym. W piątek będę wiedziała na który dzień Szerkanka umówiła się na wizytę u Abi. Quote
mafik Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 Dziś Szerkanka planowała sesję fotograficzną w południe. O 10 rano zadzwonił telefon od dotychczasowej opiekunki Abi. Otrzymałam dobrą wiadomość. Abi zostaje w domu z ogrodem u rodziców tej dziewczyny (sami wyszli z taką propozycją). Mam z nią kontakt, więc za jakiś czas będę tam jeszcze dzwonić. Myślę, że na ten moment to najlepsze rozwiązanie dla Abi. Muszę jeszcze na spokojnie, jak już opadną emocje, porozmawiać na temat zachowań wobec suni, które widać na filmie z you tube. Czasem ludzie nie zdają sobie sprawy z pewnych rzeczy. Dziękuję Szerkanko za chęc pomocy :-) Quote
Bonsai Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 To się cieszymy i dalej trzymamy rękę na pulsie. ;) Quote
agaga21 Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 czy abi akceptuje koty? edit: mafik napisał(a):Dziś Szerkanka planowała sesję fotograficzną w południe. O 10 rano zadzwonił telefon od dotychczasowej opiekunki Abi. Otrzymałam dobrą wiadomość. Abi zostaje w domu z ogrodem u rodziców tej dziewczyny (sami wyszli z taką propozycją). Mam z nią kontakt, więc za jakiś czas będę tam jeszcze dzwonić. Myślę, że na ten moment to najlepsze rozwiązanie dla Abi. Muszę jeszcze na spokojnie, jak już opadną emocje, porozmawiać na temat zachowań wobec suni, które widać na filmie z you tube. Czasem ludzie nie zdają sobie sprawy z pewnych rzeczy. Dziękuję Szerkanko za chęc pomocy :-) już domku nie szuka? :) Quote
mafik Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Na szczęście wszystko skończyło się dla Abi pomyślnie. Quote
Bonsai Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 Niestety... Sunia do końca maja musi być zabrana z dotychczasowego miejsca. PILNIE czegoś szukamy. Powód? Nikt nie ma czasu ani chęci na opiekę nad psem. Dziewczyna, która adoptowała Abi, ma dziecko, więc rok temu pies trafił do jej rodziców. Teraz rodzice każą Abi natychmiast zabrać, bo pracują i psa nie chcą. Sunia jest grzeczna, dobrze dogaduje się z innymi psami i dziećmi. Koty ją interesują, ale im krzywdy nie robi. POMOCY!!! Quote
agaga21 Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 nie!! :( ta sunia ma takiego pecha! :(:( kaszanka szuka psa w typie łagodnego do kotów. napiszcie do niej, może jej się abi spodoba... Quote
Bonsai Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 agaga21 napisał(a):nie!! :( ta sunia ma takiego pecha! :(:( kaszanka szuka psa w typie łagodnego do kotów. napiszcie do niej, może jej się abi spodoba... strasznego, a to taka fajna sunia... piszę do kaszanki, dzięki ! choć z tymi zdjęciami są marne szanse, że Abi komuś się spodoba. :( Quote
furciaczek Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 Jak cos to transportowo moge pomoc w razie gdyby trzeba bylo psine gdzies zawiezc. Quote
Bonsai Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 furciaczek napisał(a):Jak cos to transportowo moge pomoc w razie gdyby trzeba bylo psine gdzies zawiezc. Dzięki. Choć chcemy wymusić na tych ludziach resztę odpowiedzialności, by sami zawieźli sunię przez wskazany przez nas adres. Ale backup warto mieć.... Quote
Bonsai Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 Wygląda na to, że Abi uda się uniknąć schroniska i pojedzie do bezpłatnego domu tymczasowego - jednak ten DT ma już wiele zwierzaków, dlatego musimy mu pomóc w wyżywieniu Abi, dlatego będziemy wdzięczni za pomoc finansową lub zakup karmy (sunia jest alergiczką, więc musi jeść specjalną karmę). Będę na bieżąco pisała o ustaleniach. Quote
hop! Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 Dobrze, że znalazłyście DT dla suczki i to bezpłatny. W Warszawie i okolicach w sensownych hotelach brakuje miejsc i nie jest tanio. Quote
Bonsai Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 hop! napisał(a):Czy Abi jest już w DT? Dzisiaj miał się odbyć transport - pewnie są w drodze. Quote
Bonsai Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 Abi od dziś w DT. Jak tylko dziewczyny zobaczyły psa, to się przeraziły. Abi jest... przeraźliwie gruba!!! W poprzednim domu musiała nie mieć prawie wcale ruchu, ponieważ już teraz przy krótkim spacerze bardzo się męczy i nie jest w stanie iść. Najważniejszy cel w tej chwili to zrzucenie jej kilku dobrych kilogramów. Poza tym dobrze - zapoznanie z psem rezydentem BDT wyszło względnie ok, tamten psiak chciał się bawić, Abi go trochę odganiała, ale ostatecznie jakoś się dogadali. Poprzedni dom zapłacił za transport, dał trochę karmy (niestety bardzo kiepskiej jakości, ale zawsze to coś), podpisał zrzeczenie się psa, no i teraz musimy Abi trochę poznać, by zacząć ja ogłaszać, no i ODCHUDZIĆ!! Quote
hop! Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 Na zdjęciach, które przesłała mi Marta, Abi była bardzo gruba i przestraszona. :shake: Psy bardzo chudną na karmie Royal Canin Obesity - http://zooart.com.pl/product-pol-1976-ROYAL-CANIN-Obesity-Management-DP34-14kg-GRATISY-.html. Odchudzona Abi na pewno szybko odzyska dobrą formę. Quote
hop! Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 Przeczytałam na fejsie o szybkim, szczęśliwym zakończeniu. Mam nadzieję, że już żadnych przykrych zmian w życiu Abi nie będzie. Quote
Recommended Posts