Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bonsai napisał(a):
Eeee... Szczerze mówiąc boli mnie oglądanie tych filmików, pies na nich wysyła mnóstwo sygnałów mówiących "błagam, weź to dziecko ode mnie", a tymczasem dziecko jest kładzione na psie, podchodzi do psa, który ewidentnie unika kontaktu i chce w spokoju poleżeć. Brawo dla Abi za święty spokój i cierpliwość - tak sprowokowana miała prawo zareagować, a jak widać, nie zrobiła tego. Mądra sunia, tylko ludzie, niestety już nie za bardzo. :(

No właśnie tego nie chciałam komentować. Wyręczyłaś mnie Bonsai. Filmy tylko utwierdzają nas w przekonaniu jak mądra jest Abi i że potrzebni są jej opiekunowie, którzy to docenią.

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na tym bazarku można wykupić ogłoszenia 45 ogłoszeń za 5 zł : http://www.dogomania.pl/threads/209150-OGŁOSZENIA-45-za-5zł-oraz-AKTUALIZACJA-gt-na-karmę-do-26.06

Ja już kilka pakietów wykupiłam, ale poszło na kilka psiaki Ani, szczeniaka od Agi i Adama, schroniskowe bezdomniaki i jednego mojego w hoteliku. 5 zł to niewiele, a ogłoszenia , które robiła plina już nie raz przyniosły szczęście moim psiakom. Może warto zamówić też dla Abi? Przynajmniej warto zarezerwować, a jak będa nowe zdjęcia, to ogłaszać?

Posted

Dziękuję furciaczku, jeśli Twoja koleżanka mogłaby zrobić te zdjęcia byłoby świetnie. Już upłynęło sporo czasu, a nie było ani jednego telefonu i maila w sprawie Abi. Dom w którym jest Abi znajduje się w Przysieku, to chyba kilka km za Toruniem. Może będzie mogła tam podjechać, najlepiej w najbliższych dniach, bo czas ucieka. Mogę liczyć tylko na Twoją pomoc w tej sprawie, bo niestety odległość stanowi dla mnie poważną barierę.

• 2 weeks later...
Posted

Bonsai napisał(a):
Zaprosiłam na wątek Rinuś, ona jest z Torunia i robi ładne zdjęcia. :)

Wlasnie o niej myslalam:)

Dzwonie pod podany nr. do wlascicielki ale nikt nie odbiera, bede sie jeszcze dobijac.

• 2 weeks later...
Posted

Jak bardzo sunia potrzebuje DT?

edit.
Jesli nic innego sie nie znajdzie, to moge wziac ja na DT, ale mam psa (avatar), jesli sie dogadaja to nie ma problemu, aczkolwiek nie mam domu z ogrodem, zwykle mieszkanie w kamienicy.
Jakis zakres wiedzy na temat bullowatych i molosow mam.
Nie wiem, kto bezposrednio zajumuje sie suczka takze, gdyby sytuacja byla awaryjna to prosze o kontakt.

Posted

Szerkanka napisał(a):
Jak bardzo sunia potrzebuje DT?

edit.
Jesli nic innego sie nie znajdzie, to moge wziac ja na DT, ale mam psa (avatar), jesli sie dogadaja to nie ma problemu, aczkolwiek nie mam domu z ogrodem, zwykle mieszkanie w kamienicy.
Jakis zakres wiedzy na temat bullowatych i molosow mam.
Nie wiem, kto bezposrednio zajumuje sie suczka takze, gdyby sytuacja byla awaryjna to prosze o kontakt.

Wspaniałe wieści! Sunia, z tego co mi wiadomo, ma DT do końca sierpnia, a niestety wakacje to kiepski czas na adopcje, więc wspaniale, że sunia będzie miała wyjście awaryjne. Abi dogaduje się z innymi psami bez problemów. Skąd jesteś?
Poza tym osobą zajmującą się adopcją i ogólnie kontaktami z obecnym DT jest mafik (Marta): 606 911 826.

Posted

jestem spod Torunia ok. 20 km. Obecnie posidam 4 letnie Cane Corso, bede na bierzaco obserwowac losy suczki, bardzo fajnie, ze sunia po sterylce.
Mam jeszcze pytanie, gdzies wyczytalam ze sunia nie chodzi na smyczy, nie chodzi w sensie ze nie umie, czy nie chodzi w sensie ze ma wolny wybieg?

dzieki za numer

Posted

Obecnie mieszka w domu z ogrodem, więc prawdopodobnie niestety nie wychodzi na spacery na smyczy. Ale w domu czystość zachowuje. Więcej powie Ci Marta, ona od początku sprawuje pieczę nad Abi.

Posted

Wyczytałam tu dobre wieści. Mam nadzieję, że ta deklaracja Szerkanko jes aktualna, bo dobrze byłoby mieć takie wyjście awaryjne. Abi w tej chwili nie jest wyprowadzana, bo mieszka w domu z ogrodem u rodziców dziewczyny, która ją wcześniej adoptowała. Z tego co wiem oni nie mają dla niej tyle czasu, aby wychodzić z nią na spacery. Szkoda, ale nic nie poradzę. Abi ma towarzystwo jeszcze jednego pieska - staruszka. Wcześniej u swojej adopcyjnej opiekunki mieszkała w bloku, więc tam wychodziła na spacery, na smyczy.

Posted

Sunia w tej chwili znajduje się w Przysieku pod Toruniem, dlatego jeśli zaszłaby konieczność oddania jej do domu tymczasowego, to myślę, że wcześniej można by tam podjechać i na neutralnym gruncie sprawdzić jak zareaguje na psiaka Szerkanki. Wiem też, że znów pojawiły się zawirowania z możliwością zrobienia zdjęć. Muszę zadzwonić do Furciaczka i zapytać co faktycznie zaszło. Od opiekunki adopcyjnej nie mogą się doprosić, bo twierdzi, ze nie ma czasu. Zaczynam już denerwować się na nich, bo rzekomo nie można tam podjechać w inne dni jak tylko w sobotę lub niedzielę. Jak tylko dowiem się co dalej ze zdjęciami napiszę.

Posted

Tak, aktualna, tylko tak jak pisalam, w sytuacji awaryjnej, bo to bedzie wymagalo ode mnie przeprowadzki, i troche odwrocenia zycia do gory nogami, ale dla chcacego nic trudnego. Mysle, ze nie bedzie problemu zeby psy sie dogadaly.
Co do zdjec to rowniez moge podjechac i kilka pstryknac, nie ma problemu.
Wyczytalam ze sunia ma zapewniony dom do konca wakacji, to rowniez aktualne?
Tzn. szykuje mi sie wyjazd od 23.07, na tydzien, pozniej w drugim tygodniu sierpnia, tez na tydzien. Poza tym jestem juz w domu.

Posted

No i stalo sie, trafila do mnie (albo ja do niej) Onka, z choroba skory, ok 3 letnia, wylysiala, zmarnowana, odkupiona za 20 zl i 2 wina, od 'Panow' w pijalni, jak sprawa suczki sie rozwiaze, to oczywiscie moja deklaracja co do Abi jest aktualna. Narazie oferuje pomoc w transporcie suczki, w podjechaniu, sprawdzeniu, itp. Jezeli Abi bedzie w wiekszej potrzebie to wtedy pomyslimy.
Nie ukrywam, ze z suczka tez latwo nie jest, bo dopoki nie mam diagnozy weta o chorobie, to unikam kontaktu pomiedzy suczka a moim psem, i tak 'wedruje' od jednego psa do drugiego.

• 1 month later...
Posted

Niestety, brak chętnych zarówno na dom stały jak i tymczasowy. Zbliża się koniec wakacji, więc niebawem będę dowiadywać się czy Abi może tam jeszcze zostać, czy nie.

Posted

Furciaczek miała jechać do Przysieku do Abi, wszystko było umówione, ale coś nie wypaliło. Na dodatek jej dotychczasowi opiekunowie też nie wykazują chęci przesłania mi jakichkolwiek nowych zdjęć, które w tej sytuacji mogliby zrobić sami. Mnie nie stać na podróż do Torunia na sesje fotograficzną. Nie mam pomysłu co dalej, bo jeśli nie wykażą chęci dalszego przetrzymania suni, będzie musiała trafić do schroniska.