Telimenka Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Przyzwyczai się na pewno ;). Bardzo się cieszę, że mu się udało. Trzymałam kciuki za tego psiaka, jest naprawdę piękny. Trafiło Wam się małe cudo! Quote
agaga21 Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 [quote name='DiaMall']Bols już u nas :). Generalnie nie wie co ze sobą zrobić, chodzi z kąta w kąt i widać, że go boli po kastracji. Myślę, że na dniach się do nas przyzwyczai :). http://imageshack.us/photo/my-images/171/asagp.jpg/ pamiętajcie, że bardzo dużo psów ginie zaraz po adopcji(tak ok 2-4 tyg po adopcji) gdy właściciele myślą że już się przyzwyczaił a pies już czuje się w miarę pewnie. najlepiej kupić 15 m linkę i na niej go wyprowadzać a także uczyć psa przychodzenia zawsze na zawołanie. kupcie mu adresówkę na wszelki wypadek niech zawsze ma ją przy obroże. mam nadzieję, że to wszystko wiecie, ja tak tylko dla swojego spokoju przypominam ;) szkoda by było gdyby znów coś złego się temu wspaniałemu psu przytrafiło. bols nie dość że znalazł się w nowej sytuacji to jeszcze przez kilka dni będzie po kastracji obolały dlatego jest taki zdezorientowany. najlepszy będzie teraz spokój. pilnujcie by rany nie lizał. Quote
Dragątko Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 przeklejam: "Anioł nad aniołami, dzisiaj porobimy zdjęcia i prześlę na maila. Szybciutko jak dla mnie się zaaklimatyzował, w czwartek i piątek jeszcze był z lekka niemrawy ale sobota i wczoraj rewelacja. Kocha jeść dobre rzeczy które Madzia mu gotuje, rana się ładnie goi, na spacerkach kochany no i uwielbia być miziany, bardzo nas zaskoczyła sytuacja jak informuje że chce iść na spacerek, staje przy drzwiach wyjściowych i szczeka merdając ogonem. Jest naprawdę bardzo mądry i szybko bez oporów się uczy, jeszcze go nie kąpaliśmy ze względu na ranę, ale myślę że pod koniec tego tygodnia już będziemy mogli. Ślini się jak wieloryb ale już też jest nauczony, że ładnie siada i czeka jak książę az mu się pyszczek wytrze." WĄTEK DO ZAMKNIECIA Quote
agaga21 Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 [quote name='Dragątko'] WĄTEK DO ZAMKNIECIA happy endów się nie zamyka. można co jakiś czAS wkleić tu informacje lub zdjęcia. czasem taki wątek zamienia się w fotogalerię jeśli właściciele mają ochotę dzielić się swoim szczęściem ;) Quote
What May NN Posted August 29, 2011 Author Posted August 29, 2011 to super wiadomości :-) oby tak dalej!! zaraz zmieniam tytuł wątku!! Quote
DiaMall Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Bols myślę, że czuje się dobrze bo przynajmniej tak wygląda. Właśnie go wykąpałem i trochę mu odbija, sam chciał się wycierać ręcznikiem. Bols niestety wyciągnął sobie szwy, ale nie leci krew wiec myślę, że to nic złego. http://imageshack.us/photo/my-images/641/bbbez.jpg/ Quote
Dragątko Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 ślicznie wygląda i widzę że oczko nie łzawi :] Quote
agaga21 Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 jaki on piękny! łeb to ma jak wielki wiadro :) :) Quote
What May NN Posted September 10, 2011 Author Posted September 10, 2011 mam nadzieje, że Bols nadal grzeczny !! DiaMall daj czasami znać co u Was Quote
Dragątko Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 co jakiś czas dostaje zdjęcia Bolsa od p.Magdy na komórke :] wiadomość z 30.08. "Bols z bólem serca mojego oczywiście został pierwszy raz na 2 godziny sam w domu, powiem szczerze że się obawiałam, że będzie szczekał nabrudzi albo nie wiem co, a tu miła niespodzianka misio tak sapał że nawet nie usłyszał jak weszliśmy do domu, dopiero jak go zawołaliśmy to z ospałym mega mozole wstał merdnął ogonem liznoł oślinił i wskazał na drzwi wyjściowe że teraz to on chce wyjść za każdym razem i co-dzień ten cudak nas zadziwia - pozytywnie" Quote
What May NN Posted September 10, 2011 Author Posted September 10, 2011 super :-) to Aga daj czasami znać co tam u niego ! Quote
DiaMall Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 U Bolsa wszystko w porządku, już się zaaklimatyzował i ku mojemu zdziwieniu jest naprawdę bardzo pociesznym psem :). Tutaj ze spacerku : http://imageshack.us/photo/my-images/84/zdjcie0412k.jpg/ Quote
What May NN Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 Uploaded with ImageShack.us to ja zamieszczę zdjątko :-) DiaMall, a dlaczego dziwi Cię, że jest pociesznym psem?? przecież to było wiadome od początku, że Bols to cudowny pies!!!!! dzięki za wieści! Quote
akira Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Przepraszam za offa Zapraszam na bazarek cegiełkowy dla Mańka. Nie bądź obojętny na los tego psiaka. http://www.dogomania.pl/threads/214117-Cegie%C5%82ki-dla-Ma%C5%84ka-w-bdt-u-Ulvhedinn-na-operacj%C4%99-chorej-n%C3%B3%C5%BCki-do-15.09.2011 Quote
agaga21 Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 dziewczyny, czy coś się dzieje z jego penisem? dziwnie wygląda! Quote
What May NN Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 faktycznie! nie zauważyłam.. tylko - penis jest ok, moszna wygląda jakby w nich były duuże jajka, a ich z tego co wiem brak!! stan zapalny? DiaMall jak jest w realu?? Quote
agaga21 Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 a faktycznie to moszna! słońce tak pada, że penis prawie nie jest widocznyna pierwszy rzut oka (myślałam, że to tak mocno napuchł penis, bo ta moszna jakoś bardziej na brzuchu niż z tyłu) . a moszna napuchnięta mocno jak na ten moment, powinno być już ładnie zagojone bo dość długo już minęło od zabiegu. może tam się jakiś stan zapalny wdał? Quote
What May NN Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 poprosiłam właśnie Agę - Dragątko by zadzwoniła spytać o "jajka" Bolsa! Aga jest w stałym kontakcie z ds.. Bols wygląda na szczęśliwego i zdrowego więc miejmy nadzieję, że wszystko jest ok! może to takie zdjęcie tylko? Quote
Dragątko Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Pisałam już do Pani Magdy, mówiła że pójdzie na kontrolę do weterynarza Quote
DiaMall Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Dla sprostowania. Zdjęcie było robione dawno temu (jeśli można tak powiedzieć bo go długo nie mamy) i wszystko jest ładnie zagojone, nie ma stanu zapalnego ani nic niepokojącego się nie dzieje wiec nie musicie się denerwować http://imageshack.us/photo/my-images/833/asay.jpg/ Quote
What May NN Posted September 13, 2011 Author Posted September 13, 2011 super! :-) ale lepiej być przewrażliwionym niż coś przeoczyć! ;-) Quote
Rewolta123 Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Witam dziewczyny to ja mama Bolsa , tak jak Wojtas mówi wszystko u Misiaka po kastracji ok. Quote
Recommended Posts