Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piesek w rzeczywistości jest mniejszy niz to by wynikało z ujęć w teleekspresie. To mały drobny psiak, waży może 12kg. Nadal jest trochę wystraszony i nieśmiały do ludzi. Fizycznie nic mu nie dolega oprócz braku normalnego właściciela.

Posted

POdobno w tamtym tygodniu było też w telewizji o psie, który od miesiąca zamieszkał na cmentarzu w Supraślu na grobie swego pana, który umarł...

Posted

jaanna019 napisał(a):
Niedługo mam nadzieję poznacie tego wiernego przyjaciela z cmentarza ;) Aga on jest cudny i przytulaśny :)

No właśnie widziałam, biedny i śliczny psiunio, mam nadzieję, że pozna i pokocha innego pana/panią:)

Posted

madziai napisał(a):
A gdzie ten super wierny piesek teraz przebywa??? Joanna poznałaś go???

Miałam zaszczyt poznać. Obecnie pies koczuje na grobie swojego pana. Staramy się mu znaleźć hotel/dt żeby go ustrzec przed wywiezieniem do schroniska. Jest bardzo przyjazny, taki duży misio, młody, zachowuje się jak szczeniak ale ma jakieś 1,5 roku. Jest codziennie karmiony.

Posted

Super, że jest karmiony i że nie został pozostawiony na pastwę losu. Szkoda, że rodzina zmarłych czasem w ogóle nie poczuwa się do wzięcia zwierzaczka pod swój dach. Możliwe, że Pan, który umarł faktycznie nie miał rodziny...

Posted

jaanna019 napisał(a):
Wiecie ja mu założę osobny wątek, żeby tu nie zaśmiecać.

Pewnie - każdej psince należy się oddzielny wątek...

...tylko co będzie z naszym rudo-białym pupilkiem???

Ja mieszkam setki kilometrów od Białegostoku...:shake::-(:shake::-(:shake::-(

Najważniejsze, że nie wrócił do tego pijaka...i oby mu go nie oddali....

• 7 months later...
Posted

Odświeżam temat.
Wyjaśniła się sytuacja prawna psa. Może iść do adopcji. Są jakieś potencjalne domy ale mają inne zwierzaki i chcą wiedzieć jak rudo-biały zachowuje się w domu i do innych zwierząt. Można to sprawdzić tylko w dt. Dlatego bardzo proszę o pomoc dla niego. On tak wiele przeszedł. Został odebrany właścicielowi. Postępowanie sądowe zakończone. Nie pozwólmy mu gnić w schronisku.

• 4 months later...