Ulka18 Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Przyjmowanie psow do hotelu i placenie za nie przez wlascicieli czy opiekunow prawnych nie jest prawnie zabronione. Quote
agusiazet Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Ulka18 napisał(a):Przyjmowanie psow do hotelu i placenie za nie przez wlascicieli czy opiekunow prawnych nie jest prawnie zabronione. Podaj odpowiedni przepis! Nie jest, ale adoptujący zobowiązuje się trzymać psa pod adresem, który podaje w druku schroniskowym do adopcji, jesli nie jest zobowiązany podać adres, gdzie pies [przebywa - czysta formalność! Quote
Ulka18 Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Nie ma przepisu zabraniajacego, a umowa adopcyjna schroniska nie jest aktem prawnym. Zapytam Potter, ona wie wszystko. Jesli tacy skrupulatni, to dlaczego nie sprawdzaja psow wyadoptowanych na lancuchy. Lepiej walczyc z chcacymi pomagac. Quote
KasiaKia Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 Śliczny pychol :) kaska poleciała słodziaku, także jesteś na czysto :) Quote
KasiaKia Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 Martinku wskakuj na pierwszą stronę, bo coś się cicho u Ciebie zrobiło... Quote
Ulka18 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Masakra z ta cisza adopcyjna, strasznie to dolujace, ze tyle psow czeka. Quote
KasiaKia Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 O Martina wciąż ani jednego zapytania... ani jednego telefonu, zero obserwatorów i wszystko dlatego, że to TYLKO zwykły polski burek. Boli mnie serce, że jest taki zapomniany, nawet tu nikt poza mną i Ulką18 nie zagląda. Nie wiem co zrobić, czy poszukać mu hotelu gdzieś blisko siebie w Krakowie czy puścić go pod Poznań, tam gdzie Asia przenosi hotelik. Może tam prędzej znajdzie się chętny do adopcji. Tylko wtedy już będę musiała podawać nr kontaktowy do Asi, bo to jednak jest kawałek ode mnie, nie będę pewnie mogła osobiście spotkać się z chętnymi do adopcji. Myślałam, że może znajdę mu dom przed ta przeprowadzką, ale straciłam nadzieję. Dobrze że już te 3 miesiące siedzi w hotelu, bo pewnie by sfiksował w schronisku jak te inne biedaki. Quote
eloise Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 ja też zaglądam, ale co z tego :( nawet ogłoszeniami teraz nie wspomogę. Młody szaleje z zębami i z brzuszkiem, więc nie mam czasu na nic :( Quote
Ulka18 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Posucha jest masakryczna, po prostu niesamowita cisza w adopcjach, nie znalam takiej ciszy az do tego roku. Zeby jamnik Falcor, Tomus, Balbinka czekali :-( Malutkie, grzeczne psiaki. Quote
KasiaKia Posted August 3, 2011 Author Posted August 3, 2011 Mój słodziak :) Pani Asiu, jak będzie Pani tu zaglądać proszę o potwierdzenie czy pieniążki za kolejny miesiąc doszły i czy Martinek nie ma żadnych długów :) Quote
Ulka18 Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Nasz Tomus malutki tyle miesiecy siedzi w hoteliku, dopiero teraz zaczely schodzic zapytania. Mam nadzieje, ze tak samo bedzie z Martinkiem i Franusiem :kciuki: Takie fajne, nieklopotliwe psiaki. Quote
kaskadaffik Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 No ja też zaglądam tylko dopiero wróciłam, Martinek jakby coraz ładniejszy :) Quote
Ulka18 Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Pies coraz ladniejszy, a jakos chetnych do adopcji na razie nie widac. Nic to, nie poddajemy sie i domu szukamy. Quote
halcia Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Kasia zagladam też odkąd wróciłam.....ale co tu pisac?Ręce opadają na wszystkich wątkach po kolei.Ludzie zawodzą;tu na dogo i prywatnie,nie wiem co sie dzieje:shake::-( Quote
Ulka18 Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Zalamac sie mozna, zadnych zapytan, zadnych adopcji :-( Quote
agusiazet Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Martin na pewno znajdzie dom, przecież to fajny pies! Quote
Ulka18 Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Na pewno Martinek znajdzie dom, tylko moze to chwile trwac. Trzeba oglaszac, oglaszac. Quote
KasiaKia Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 Zaglądam Martinek do Ciebie po małej przerwie, ale widzę, że nie ma się co martwić o Ciebie - uśmiechnięty pychol :) Quote
terier Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Martinek jak zawsze z uśmiechem na pyszczku :) Quote
Ulka18 Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Przekochane psisko, przedobre psisko. Moze ktos w koncu go doceni, ktos z wolna miejscowka dla psa :D Quote
Recommended Posts