Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 418
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ulka18 napisał(a):
Przyjmowanie psow do hotelu i placenie za nie przez wlascicieli czy opiekunow prawnych nie jest prawnie zabronione.

Podaj odpowiedni przepis!

Nie jest, ale adoptujący zobowiązuje się trzymać psa pod adresem, który podaje w druku schroniskowym do adopcji, jesli nie jest zobowiązany podać adres, gdzie pies [przebywa - czysta formalność!

Posted

Nie ma przepisu zabraniajacego, a umowa adopcyjna schroniska nie jest aktem prawnym. Zapytam Potter, ona wie wszystko.
Jesli tacy skrupulatni, to dlaczego nie sprawdzaja psow wyadoptowanych na lancuchy. Lepiej walczyc z chcacymi pomagac.

Posted

O Martina wciąż ani jednego zapytania... ani jednego telefonu, zero obserwatorów i wszystko dlatego, że to TYLKO zwykły polski burek. Boli mnie serce, że jest taki zapomniany, nawet tu nikt poza mną i Ulką18 nie zagląda. Nie wiem co zrobić, czy poszukać mu hotelu gdzieś blisko siebie w Krakowie czy puścić go pod Poznań, tam gdzie Asia przenosi hotelik. Może tam prędzej znajdzie się chętny do adopcji. Tylko wtedy już będę musiała podawać nr kontaktowy do Asi, bo to jednak jest kawałek ode mnie, nie będę pewnie mogła osobiście spotkać się z chętnymi do adopcji. Myślałam, że może znajdę mu dom przed ta przeprowadzką, ale straciłam nadzieję.
Dobrze że już te 3 miesiące siedzi w hotelu, bo pewnie by sfiksował w schronisku jak te inne biedaki.

Posted

Posucha jest masakryczna, po prostu niesamowita cisza w adopcjach, nie znalam takiej ciszy az do tego roku. Zeby jamnik Falcor, Tomus, Balbinka czekali :-( Malutkie, grzeczne psiaki.

Posted

Mój słodziak :) Pani Asiu, jak będzie Pani tu zaglądać proszę o potwierdzenie czy pieniążki za kolejny miesiąc doszły i czy Martinek nie ma żadnych długów :)

Posted

Nasz Tomus malutki tyle miesiecy siedzi w hoteliku, dopiero teraz zaczely schodzic zapytania. Mam nadzieje, ze tak samo bedzie z Martinkiem i Franusiem :kciuki: Takie fajne, nieklopotliwe psiaki.

Posted

Kasia zagladam też odkąd wróciłam.....ale co tu pisac?Ręce opadają na wszystkich wątkach po kolei.Ludzie zawodzą;tu na dogo i prywatnie,nie wiem co sie dzieje:shake::-(