Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 418
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ogłaszam Martinka gdzie się da... na allegro miał już nawet sporo wejść, ale co z tego. Cisza. Nie wiem czy damy radę przed przeprowadzką hoteliku. Może odezwie się jedna osoba, ale będzie konkretna. Trzymam kciuki.

Posted

Przeciez z 'chlopami' nie bedzie siedzal :eviltong:

Przydalaby sie nam jedna, dobra, motywujaca adopcja :modla: Mozna zwatpic w czlowieka ostatnio niestety ...

Posted

Aga, spokojnie, na wszystkich pieniądze są, na Opcia i Amcię już poszedł przelew. Trzeba mieć zapas finansowy, zwłaszcza u Opcia, bo to już wiekowy piesek i na pewno się przyda na wizyty weterynaryjne, lekarstwa itp. Przelałam im 170 zł. Martinka też opłacę na dniach, mam również przygotowaną kasę dla Murki. Wszystko jest tylko czasu mam ostatnio za mało.

Posted

O Martina mieleckiego przyczepily sie piwy, a to przeciez Twoj pies Kasiu i jak masz ochote to placisz za hotel. Nikomu nic do tego. Wyglada na to, ze ratowanie psow przez hotele bedzie zabronione w mieleckim eldorado, niech siedza tam w srodku latami, niech gnija, byle by papiery graly.

Posted

Byłam dzisiaj w Inspektpracie, w sprawie Martina schronisko ma tylko odnotować, że pies jest w hotelu w jakiejś książce z adopcjami, bo tak jest zapisane w umowie, którą Kasia podpisał. Jeśli pójdzie do nowego domu, trzeba w o tym poinformować schronisko i dokonać podobnego wpisu!

Posted

Przeciez zawsze tak bylo, ze pies szedl na DT na tzw.umowie DT wraz z umowa in blanco na wlasciwa adopcje. Po adopcji psa, wypelniona umowa adopcyjna byla dostarczana do schroniska. Nie wiem o co chodzi, chyba o to, zeby udowodnic, ze zadne hotele sa mieleckim bezdomnym niepotrzebne, bo w schronie jest raj na ziemi.

Posted

Ja nawet wiem kto i to na pewno do mnie jest kierowane, bo ja nigdy nie pisze polskich znakow, ot zboczenie zawodowe ;-) ale maili 'poprawnych' stylistycznie i interpunkcyjnie nie znalazlabym wielu z tamtej strony. Mam ich wiele w archiwum. No, ale jak sie ktos nie ma o co czepic, to sie zlapie polskich znakow. Nie ma to sensu, bo zniechecic nas bardziej juz nie zniecheci, bo i tak mamy po dziurki w nosie tych ludzi. O powrocie nie ma mowy, wiec co to za strzal z tym postem :???: Troche lat na karku mam, zeby wiedziec, ze drugi raz sie do tej samej rzeki nie wchodzi.

Posted

Próba złośliwości, ale na tak niskim poziomie, że wyszło żenująco. Już nawet śmiać się nie ma z czego.

Szkoda czasu, oni (w przeciwieństwie do nas) mają go jak zwykle sporo :)

Posted

PIW chodzi o to, że w umowie, którą podpisała Kasia jest w ostatnim punkcie chyba klauzula, że osoba adoptująca ma obowiązek poinformować schron o zmianie właściciela psa, jego śmierci i czymś tam jeszcze! Bo inaczej hotel staje się podschronem. Słowa Pani z PIW!

Posted

Hotel do 20 psow nigdy nie stanie sie podschronem. Jak nawet tak mozna powiedziec, warunki tu i tam chyba nie sa do porownania. Kazda umowa adopcyjna zawiera taka klauzule, ciekawe czy psy wydawane do wspanialych, bezposrednich adopcji na lancuch tez sa tak skrupulatnie sprawdzane? I czy schron sprawdzil chociaz jednego psa wydanego do adopcji z ulicy.