Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja się cieszę, że nie czeka w schronisku tylko w takich bajecznych warunkach i jeśli Martinek nie znajdzie domu do momentu przeprowadzki hoteliku to po prostu tam pojedzie, bo może w tamtej części Polski czeka na niego ten najlepszy i wymarzony dom :roll:

• Replies 418
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wytłumaczcie mi proszę, o co w tym chodzi... przecież każdy lis jest nosicielem wścieklizny, a do zarażenia dochodzi przez ugryzienie.
Szczepionka na wściekliznę to też podstawa, chyba wszystkie mieszkające w schronisku psy ją mają. Dlaczego więc aż 3 miesiące zakazu opuszczania schronu???
Przeraża mnie ten zakaz :(

Posted

Moze za malo psow zostalo juz w schronisku, jeszcze Ostrowiec odejdzie, bo juz mysla swoje schronisko budowac i co dalej? 250 psow moze sie nie uzbierac. A robota? Znaczy sie etaty.

Posted

No właśnie, mi się to wszystko nie podoba... 3 miesiące zakazu jest chore! To jest kuuuuupa czasu, a dla niektórych psów to cała wieczność!
Jeśli pies ma aktualną szczepionkę to rozumiem, że i tak nie zostanie wydany do adopcji, bo jest zakaz i kropka?

Posted

Tak jest oficjalne pismo od Powiatowego. Ponizej maile. Nie wiem czy zakaz dotyczy tez przyjec :???: Biedne zwierzaki, siedza i czekaja na zmiluj sie...

Od: "schronisko" <mtoz1@o2.pl>
Data: Śr Czerwca 29 2011, 10:47 am

Mam oficjalnie potwierdzone że jest całkowity zakaz adopcji na trzy miesiące.

Temat: Re: Weiterl.: Zakaz
Od: "schronisko" <mtoz1@o2.pl>
Data: Śr Czerwca 29 2011, 3:06 pm

Zakaz dotyczy miasta Mielca , ale psy z hotelu i tak nie mogą jechać nie dostaniemy zezwolenia. Pytałam u powiatowej.

Posted

Chodzilo o wiecej psow, ale do 5 moze jechac w 1 aucie i nie potrzeba zezwolen, to jest jako wyjazd prywatny. Tylko swiadectwo zdrowia byloby potrzebne.
Dam znac jak przyjdzie odpowiedz.