Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak sie ciesze, ze Martinek wyszedl ze schroniska. Musimy tylko wiecej go oglaszac, zeby jak najszybciej znalazl dobry dom.

KasiaKia, moze wykupimy mu pakiet ogloszen? Kasiadaffik powinna miec jeszcze kase z bazarkow.

• Replies 418
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ulka, on ma wykupione przeze mnie już dwa pakiety czyli w sumie 130 ogłoszeń.
Miał też dwie różne aukcje na allegro, w tym jedną wyróżnioną.

Jutro będę mu robić zupełnie nowe allegro, bo tamto mi wygasło, więc teraz przyszykuję mu coś super specjalnego... tym bardziej, że mamy takie fajne zdjęcia jak się uśmiecha :)

Z tymi ogłoszeniami to też trzeba co jakiś czas odnawiać, bo wygasają...

Jeśli jutro będę dumna z nowej aukcji to wykupię tą najdroższą formę wyróżnienia.

Bo trochę to przykre, że od marca jak go wystawiam nikt nawet o nic nie zapytał...

Posted

Niestety, niestety, rynek nasycony calkowicie. Jest za duzo psow do adopcji i tych 'rasowych' za kilka stowek. Mozna oszalec jak sie wejdzie na allegro i zobaczy ilosc ogloszen.

Posted

I teraz są też ogłoszenia w stylu "oddam za darmo" i tam są i szczeniaki i psy dorosłe, nawet z rodowodem, piękne i rasowe.
Także nie pozostaje nic innego jak masowo ogłaszać, mocno trzymać kciuki i czekać. Po prostu czekać...

Choć ja się o Martina tak bardzo nie martwię, przecież ma teraz super warunki.
Tak samo jak się martwiłam kiedyś o Lisię, to teraz trochę mniej, bo jak jest na świetlicy to już tak najgorzej nie ma, więc nie ma co płakać.

A tak na marginesie, to kiedyś na świetlicy było więcej psiaków... teraz jakiś spory luz się tam zrobił. Poza dwoma weterankami, jest tam tylko Kolbuszowiak, Lisia, Chrząstka i Atenka. Jak byłam pierwszy raz to znacznie więcej psiaków miało ten "świetlicowy" przywilej. Mogliby jeszcze jakieś malizny tam zabrać... np. starutkie sunie, choć jedną - np. tą jamnikowatą.

Posted

Podejrzewam, że teraz jest mniej psiaków, bo wreszcie tam posprzątali, a jak by wiecej psów było, to pewnie ich sprzątanie codzienne przeraża... ale chociaż Lisi sie dostało miejsce przy ludziach :)

Posted

Też się cieszę, że Lisia jest na świetlicy, przez to rzuca się od razu w oczy odwiedzającym. Kolbuszowiak też ma przez to spore szanse, bo on pierwszy zawsze wybiega do wszystkich i potem nie odchodzi od nogi :)

Bo te bidy na końcu schroniska to nie wiem czy w ogóle są odwiedzane przez chcących adoptować :shake:

Posted

Lisienka jest przekochana, taka kruszynka delikatna, miodzio sunia. Na pewno na swietlicy jest mniej psow, za czasow Kierownika bylo nawet 20 i sam sie Kierownik smial, ze sie tyle miesci :D

KasiaKia, dam Martinka na Tablice.pl, mam dosc duzo wejsc na te ogloszenia, moze akurat. I jeszcze gumtree zrobie moze na Wawe, co Ty na to? Jakos by sie do Wawy Martinka podrzucilo.

Posted

Ulka18, każde ogłoszenie jest ważne, także z góry dziękuję!

Ja mu na niektórych portalach robię po 2 z różnych kont mailowych.

Ogłaszam i ogłaszam...

A transport zawsze się jakiś wymyśli, także nieważne gdzie miałby ten dom być... byleby był.

Przelałam za Martinka 450 zł. Za kastrację (przepraszam za zwłokę) i za nowy miesiąc.

Posted

Martuś kochany coś tu u ciebie cichutko.

Martinek od jakiegoś czasu mieszka w pomieszczeniu z dwoma suńkami od Basi i muszę powiedzieć, że bardzo czysty z niego psiaczek :) na początku się mu jeszcze coś zdarzyło, ale teraz zachowuje pełną czystość :) elegancki chłopak z niego :)

Posted

A cicho było, bo czekaliśmy na nowe wieści :)

No to potwierdza się tylko teza, że to pies ideał :D mam nadzieję, że ktoś zechce takiego słodkiego czyściocha :roll:

Posted

Mam nadzieję, że szybciutko się zgłosi po niego jakiś fajny domek, bo to naprawdę świetny psiak. Bezkonfliktowy, czysty, wesolutki i przytulaśny :) a jak się piłką bawi! rewelacja. Jutro wrzucę fotki z dzisiejszej zabawy to same zobaczycie :)

Posted

No to nie mogę się doczekać zdjęć. Od razu będę miała do nowych ogłoszeń :)
A kiedy czytam te relacje to naprawdę ogromnie się cieszę, że Martniek już nie siedzi w tym śmierdzącym małym boksie...

Posted

Dobrze, ze sie znalazl. Pamietam, ze bylyscie Kasie w schronisku i nie moglyscie znalezc Martina w boksach. Teraz przynajmniej ma chlopak raj na ziemi. Jeszcze taki drugi musimy znalezc, na stale.

Posted

No właśnie, jeśli ja i Kasia nie mogłyśmy go znaleźć to co dopiero zwykli odwiedzający? Niestety w schronisku był jednym z wielu, nie wyróżniał się wyglądem. I pewnie gdybym nie odwiedziła osobiście schroniska to dalej bym tylko wysyłała kasę, myśląc, że faktycznie wydawana jest na rozpieszczanie Martina. W ogóle, żeby mieć o czymś pojęcie trzeba zobaczyć i przekonać się na własne oczy.

Posted

Plaża jest okrutna z adopcjami, a rozmnozek idzie dalej, ludzie sie nie opamietaja nigdy. Po co sterylizowac? O kastracjach nie wspomne, bo wielu wlasciciel podchodzi, 'nie moj problem', ze kogos tam suka zajdzie w ciaze.

Od: "schronisko" mtoz1@o2.pl
Data: Cz Czerwca 16 2011, 11:41 am

Nikt nie pytał o te pieski, jedynie w sobotę ma przyjechać pani z Krakowa po suczkę , ona jest na 5 stronie galerii ( przyjęta 21.03.2011 i jest wysterylizowana). Ta pani była w niedzielę i upatrzyła sobie kilka psów. Spędzi troszkę czasu z sunią i zobaczymy co będzie.
Nikt nie przychodzi po pieski , nawet szczeniaki nie mają wzięcia. Jedynie co rano miałam telefon o Jelonka i jutro ten chłopak ma przyjść na schronisko.Owszem są telefony ale żeby oddać a nie zaadoptować. W poniedziałek rano policja przywiozła 5 szczeniaków w worku po ziemniakach z przystanku autobusowego.

Posted

Martinku,cholera,nie bedziesz przeciez z Asią jechał przez pół Polski.A szukanie Martina....ja tez tak szukałam Iliana,szkoda gadac ile wtedy nerwów mnie to kosztowało.:diabloti:Chłopy mówiły ze "dziewczyny go sprzedały"dziewczyny kazały pytac chłopów,P.Ola panmietała,ze go wydała do domu....a w koncu sie okazało ze wrócił do boksu z którego uprosiłam Kiero by go zabrali....Jeszcze jak kpiono ze mnie.To jeszcze w czasach gdy z 600psów było,przed remontem.A ja nawet wczesniej nie miałam okazji go głaskac,bo zawsze miał jako spokojny wredną suke do towarzystwa...w ciemnym malutkim boksie.Zawsze stał na budzie pod samym dachem boksu,pewnie by suce zejsc z drogi...Taki czarny ONek ciejba,uszy poobgryzane..:shake: