Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam
MAm prośbę przymierzam sie do rozpoczęcia z moja Tośka szkolenia na posłuszeństwo koło basenu na NAmysłowskiej w Warszawie.... trochę szukałam informacji o tych szkoleniach na dogo ale nic nie znalazłam wieć bardzo proszę jeśli ktoś tam chodził to niech podzieli sie wrazeniami :D

Posted

anea napisał(a):
Witam
MAm prośbę przymierzam sie do rozpoczęcia z moja Tośka szkolenia na posłuszeństwo koło basenu na NAmysłowskiej w Warszawie.... trochę szukałam informacji o tych szkoleniach na dogo ale nic nie znalazłam wieć bardzo proszę jeśli ktoś tam chodził to niech podzieli sie wrazeniami :D

a gdzie slyszalas o tym szkoleniu?

• 1 month later...
Posted

Widzę że nikt nic nie wie ... Ja rozmawiałam z Panią która sie tym tam zajmuje i sytuacja wyglada tak: spotkanie co sobota, kurs trwa średnio 3 miesiace ale jak jest potrzeba to w ramach kursu przychodzi sie do skutku :) Cena to 500 zł. Kursy zaczynaja sie w każda pierwszą sobote miesiaca... I tyle wiem z oficjalnych rzeczy, wrażenei po rozmowie mam bardzo pozytywne ale... ale warto by poznać opinie kogos kto sie tam szkolił

Posted

tak, te informacje i ja dzis dostałam,dzowniąc do Pani instruktor ;)
także wybeiramy się od tej soboty ja z moim maluchem i moje dwie znajome ze swoimi pociechami :p ( w końu na teren basenów mam raptem 10 min piechotką ;) )

Posted

A ja bylam i nie polecam . Zupelnie nie podoba mi sie organizacja zajec, balagan w uczeniu i powszechne uzycie kolcow i zbyt ciasnych kagancow. Rozumiem, ze sa psy, ktore musza byc w kagancu ale to w czym uczestniczylam spowodowalo ze na pewno zalamanego grsza bym nie dala za ta szkole;/

Posted

:crazyeye: oj to mnie trochę przeraziło,choć nie dostałam żadnych info o kagańcach czy kolczatkach,wręcz przeciwnie dzowniąc do Pani. no nic,zobaczymy na wlasnej skórze, najwyżej poważnie się zastanowimy.
My tam mamy dwa yorki i labradora :lol:

Posted

Ja nie twierdze, ze ktos Wam kaze zakladac na psa kolce ale sa szkoly gdzie szkoli sie jednak ciut inaczej. Ja tylko wypowiadam swoje zdanie- dla mnie tam to strata kasy:/
Ale kazdemu moze podobac sie cos innego ;)
Powodzenia...
Do kazdej szkoly maasz prawo przyjsc z psem na jedna lekcje, uczestniczyc i nie placic. Placisz wtedy gdy zdecydujesz ze tam wlasnei chcesz chodzic. Czasem warto przejsc sie po kilku szkolach i zobaczyc roznice ;)
ja do szkoly jedze dwa razy w tygodni na drugi koniec miasta mimo, ze w poblizu mam kilka szkol. Ale wole jezdzic tam gdzie lubie chodzic i pies lubi cwiczyc ;)

Posted

Gaga napisał(a):
Ja nie twierdze, ze ktos Wam kaze zakladac na psa kolce ale sa szkoly gdzie szkoli sie jednak ciut inaczej. Ja tylko wypowiadam swoje zdanie- dla mnie tam to strata kasy:/
Ale kazdemu moze podobac sie cos innego ;)
Powodzenia...
Do kazdej szkoly maasz prawo przyjsc z psem na jedna lekcje, uczestniczyc i nie placic. Placisz wtedy gdy zdecydujesz ze tam wlasnei chcesz chodzic. Czasem warto przejsc sie po kilku szkolach i zobaczyc roznice ;)
ja do szkoly jedze dwa razy w tygodni na drugi koniec miasta mimo, ze w poblizu mam kilka szkol. Ale wole jezdzic tam gdzie lubie chodzic i pies lubi cwiczyc ;)

troche mnie zasmuciła twoja wiadomosc bo myslalam ze znalazlam wreszcie ciekawy kurs po przystepnej cenie a tu ... poopa :(

No nic, dziękuje za odpowiedz.... a moze ktos jeszcze wie cos o szkolenoiu na Namysłowskiej

• 7 months later...
Posted

Nie wiem o jakich kagancach Pani mowi!! Jeden-agresywny amstaf chodzil w kagancu, ale nikt z nim nie chcial miec doczynienia. Szkola ok, a kolców nie trzeba nosic-tylko to czasem pomaga. Zajecia sobota, niedziela. koszt 500zl za 3 mce, ja chodzial 4 bo pies chorowal a potem ja wiec mnie nikt nie wyrzucil po 3 miesiacach. Ja zadowolona i pies tez :)
Pozdrawiam
adres www szkoly: www.tresura.waw.pl

Posted

Przypomina co napisałam: ZBYT CIASNY kaganiec. Nie kweistionuje potzreby uzycia kagańca w ogóle- natomiast spodziewam się, że prowadzacy (specjalista) zwróci uwagę na koniecznośc dopasowania kagańca. Tylko tyle.
Co do kolców- nie lubie ich i czesto obserwuje, że są stosowane zbyt szybko i czesto. Prawdopodobnie w połowie przypadków zupełnie wystarczyłaby zwykła gładka obroża.

• 2 years later...
Posted

isabelle30 napisał(a):
podnosze temat.
pare miesiecy bylam zainteresowana szkoleniem w tej szkole. polecono mi zakupic dla psa lancuszek zaciskowy. to mi wystarczylo....

Nie wiem, jak sobie wyobrażasz zdanie przez psa nieprzyzwyczajonego do łańcuszka egzaminu PT, bo tam jest wymóg, że pies ma być w łańcuszku. A łańcuszek ma to do siebie, że smycz można zapiąć na jedno z 2 kółek i albo jest na zacisk albo luźny. :cool3:

Posted

przez telefon uslyszalam "prosze sie zaopatrzyc w lancuszek zaciskowy, bez niego sobie pani nie poradzi z utrzymaniem i prowadzeniem psa" ani slowa o przyzwyczajaniu do egzaminu. za to wspaniale podejscie do sposobow na utrzymanie psa przy sobie.
moj pies chodzi w skorzanej obrozy podscielanej skora cieleca. nie wyobrazam sobie zadnej formy czynienia mu bolu.