Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wedel ma dom u nauczycielki. Tak o, z ulicy :)

Oto watek dla prawie bezimiennego pieska, znajdujacego sie od urodzenia w Rachowskim przytulku.
Od niedawna miejsce to otrzymuje wsparcie od LSOZu. Zaczela sie wreszcie dziac lepiej :) Psy zostaly odrobaczone i zaczely wreszcie nabierac cialka. Zadne z nich nie jest niestety wysterylizowane, dlatego jakis czas temu mnozyly sie miedzy soba. Tak wlasnie zrodzil sie Wedel.
W tej chwili ma okolo 8 miesiecy. Jest pogodnym, energicznym psem, jak widac na filmikach i zdjeciach. Do niedawna byl jednak przerazony na widok obcego czlowieka, chowal sie w budzie i nie chcial z niej wyjsc, aby pokazac swoja nietypowa urode.
Niedawno zmienil kojec i stal sie calkiem innym psem. Do konca nie wiemy, jakim... bo przeciez go nie znamy... Tylko wolontariuszki odwiedzaja tam psy co jakis czas, jednak pracy jest ogrom i nikt nie ma czasu np szkolic Wedla ladnego chodzenia na smyczy. Cale zycie mieszka on w kojcu, w budzie, wiec na pewno smyczy nie zna, kanapy nie zna, jazdy autem, czy autobusem.
Jednak jest sliczny, mlodziutki, to jeszcze psie dziecko, ktore przy drobinie pracy nabierze oglady, udowodni, ze warto w niego zainwestowac swoj czas i wysilek!

Szukamy dt dla Wedla, tak aby mogl nauczyc sie zyc w mieszkaniu, aby zobaczyl, jak normalne psie zycie powinno wygladac!

Uploaded with ImageShack.us

Tekst do ogłoszeń:

Cześć. Jestem Wedel. Chociaż w sumie, to nawet nie wiedziałem, że mam już imię... Urodziłem się w schronisku, całe życie spędziłem za kratami, latem na ubitej ziemi, zimą w budzie. Nikt nie ma czasu, by mnie pogłaskać, pobawić się ze mną, nauczyć komend. Nigdy nie chodziłem też na smyczy. Jedyne co znam to łańcuch, widzę ich wiele wkoło, a do nich przyczepione inne psy, towarzyszy mojej niedoli.
Czy pokażesz mi, jak powinno wyglądać normalne, radosne psie życie? Bez łańcuchów w tle, bez skowytu stęsknionych kontaktu psów. Życia "na wolności", gdzie mógłbym często wychodzić na spacerki, nauczyć bawić się z człowiekiem (bo z psami umiem), szaleć na zielonej trawie, spać w miękkim posłanku i zawsze mieć pełna miskę? Naucz mnie kochać człowieka, naucz mieszkać tam, gdzie Ty. Nauczysz mnie wszystkiego, jeśli tylko będziesz chciał, jeśli nie będziesz się złościł, gdy zdarzy mi się nie zrozumieć Twoich wymagań.
Kocham życie, jestem energicznym, młodym psem, mam zaledwie 8 miesięcy. Nie wiem, co to auto, co to psi doktor, co to winda. Ale chętnie się nauczę, bo już nie chcę tu być! Chcę mieć dom! Normalny, kochający mnie dom....

Warunkiem adopcji Wedla jest zgoda na wizytę przedadopcyjną oraz podpisanie umowy adopcyjnej.
kontakt w sprawie adopcji pod nr tel 506 636 242
lub mailowo info@lsoz.org

Posted

kora78 napisał(a):
blyskawica jestes :)

nie wiem tylko, jak wstawic ten filmik.... jest na watku ogolnym Rachowa

W którym poście? Kliknij na niego, żeby Ci się otworzył youtube, potem skopiuj adres z przeglądarki, z górnego pola, tam gdzie się wpisuje adresy internetowe, a następnie kliknij przy odpowiedzi na dogo w tą klatkę filmową, obok tej ikonki, co wstawia się zdjęcia, wklej tam skopiowany link i kliknij ok ;)

Posted

[video=youtube;W_OBwWf37ho]http://www.youtube.com/watch?v=W_OBwWf37ho&feature=player_embedded[/video]

dziekuje Ci! to pierwszy film, jaki wstawilam na dogo :)

a ja mam super tytul do ogloszen:
błękitnooki szatyn, pod krawatem, mlody i przystojny :)

Posted

probny tekst do ogloszen:

Cześć. Jestem Wedel. Chociaż w sumie, to nawet nie wiedziałem, że mam już imię... Urodziłem się w schronisku, całe życie spędziłem za kratami, latem na ubitej ziemi, zimą w budzie. Nikt nie ma czasu, by mnie pogłaskać, pobawić się ze mną, nauczyć komend. Nigdy nie chodziłem też na smyczy. Jedyne co znam to łańcuch, widzę ich wiele wkoło, a do nich przyczepione inne psy, towarzyszy mojej niedoli.
Czy pokażesz mi, jak powinno wyglądać normalne, radosne psie życie? Bez łańcuchów w tle, bez skowytu stęsknionych kontaktu psów. Życia "na wolności", gdzie mógłbym często wychodzić na spacerki, nauczyć bawić się z człowiekiem (bo z psami umiem), szaleć na zielonej trawie, spać w miękkim posłanku i zawsze mieć pełna miskę? Naucz mnie kochać człowieka, naucz mieszkać tam, gdzie Ty. Nauczysz mnie wszystkiego, jeśli tylko będziesz chciał, jeśli nie będziesz się złościł, gdy zdarzy mi się nie zrozumieć Twoich wymagań.
Kocham życie, jestem energicznym, młodym psem, mam zaledwie 8 miesięcy. Nie wiem, co to auto, co to psi doktor, co to winda. Ale chętnie się nauczę, bo już nie chcę tu być! Chcę mieć dom! Normalny, kochający mnie dom....

Warunkiem adopcji Wedla jest zgoda na wizytę przedadopcyjną oraz podpisanie umowy adopcyjnej.
kontakt w sprawie adopcji pod nr tel...
lub mailowo....

moze byc??????

Posted

azalia napisał(a):
Ale żeby w przytulisku psy się mnożyły to nie do pomyślenia.

No mnożyły się, jak nie było możliwości współpracy z właścicielką - od jakiegoś czasu już się nie mnożą, są rozdzielone płciami i sterylizowane/kastrowane w ramach możliwości. Niestety, bez pieniędzy nic się nie zrobi.

Posted

expert sie nie zjawil, wiec oglaszam tak, jak jest.

adopcjapsa
adopcje.org
cafeanimal
przygarnijzwierzaka
psy.pl
petsy
petworld
kupiepsa
doadopcji
morusek
ojej
owi
olx
top-ogloszenia
15. pajeczyna
gumtree.krakow

Posted

wlasnie, wg mnie tez powinny sie bic :)

i mamy chyba dobry poczatek. dostalam odp mailowa, ze ktos jest zainteresowany. ale dziecinny mail, bez przedstawienia sie, ani podpisania, wiec nie wiem, czy facet, czy kobieta, czy dziecko. podanie swojego tel, zebym ja oddzwonila. pytanie, czy go dowieziemy do krakowa. mieszkanie w bloku. i tyle o sobie.
odpowiedzialam, ze: to ktos ma dzwonic, dowiezc mozna, jak sie okaze fajny dom, a nie wiem, jaki on jest, bo sie nie przedstawil i nawet nie wiem, do jakiej plci mam pisac. i ze ja mam dzwonic, ja mam dowiezc, to moze jeszcze worek karmy dorzucic?
niech spada

Posted

w gore psiaczek
dostalam w odpowiedzi dosc niekulturalnego maila, z ktorego wynika, ze to dojrzaly mezczyzna i cham. nic wiecej.

czekamy dalej. a kto pomoze oglaszac???