Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 564
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam, że tak długo trzymałam Was w niepewności, ale nie mogłam wcześniej się rozpisywać z powodu braku czasu. :eviltong:

Moje wrażenia z wizyty przedadopcyjnej:

Pani - kocha psiaki to pewne, zachwycała się moją spanielką, miziała, mówiła do niej. Miała kundelki i jamnika (od dziecka miała psy), mówiła ze piesek będzie pełnoprawnym członkiem rodziny, bedzie wszedzie z nimi jeździł. Nie może się doczekać pieska, marzy żeby wieczorem kiedy dzieci bedą już spały siąść z pieskiem przed telewizorem i po prostu miziać i miziać. Tęskni za tym, jamniczka stracili chyba jakoś rok temu. Mówiła, że pies jest dla niej jak dziecko, że nie rozumie jak można spanielka trzymać na łańcuchu, bo i takie przypadki widziała. :crazyeye: :placz: :mad:

Pan - też bardzo lubi psy i nie może się doczekać, odlicza dni, jednak nie rozmawiałam z nim za wiele, bo poszedł usypiać dziecko.

Dzieci - zdecydowanie bardzo żywe, myślały że moja sunia to piesek który ma do nich trafić, chciały się z nią bawić, nachalnie głaskać, młodsze dziecko krzyczało z radości, co jednak nie było przyjemne dla psa. Na szczęście po jakimś czasie uspokoiło się i poszło spać. Starsze dziecko trochę spokojniejsze i bardziej "rozumne". :evil_lol:

Ogólnie wrażenie bardzo dobre, bardzo miło mnie przyjęli.
Piesek pewnie bedzie sypiał u nich na kanapach, bo pani chciała nawet zeby moja psina weszła na kanapę, chociaż łapki nie za czyste.
Pierwsze wrażenie jak tylko weszłam to było co prawda przerażenie, ogólny wrzask i krzyk dzieci, przytulanie psiaka, bieganie z pokoju do pokoju, ale to z radości na widok psiaka. Po kilkunastu minutach się jednak uspokoiło, młodsze dziecko poszło spać, starsze oglądało bajkę. Bardzo miło mi się rozmawiało z panią, pytała co dawac jeść, jaką lażankę, co na pchły, ogólnie rózne rzeczy związane z psiakiem. Miejsc spacerowych pod dostatkiem, okolica spokojna.

Jak mi się coś jeszcze przypomni na pewno napiszę.

Piszcie co o tym myślicie. :cool3:

Posted

asia i Ty mowisz ze nie masz odswiadczenia w wizytach przedadopcyjnych ??

Wspaniała robota za ktora dziekuje ba i relacja przecudowna :))

Mysle ze Dingo to idealny kandydat bo tez jest neico nadpobudliwy tzn potrafi 24 h na dobe machać ogonem zabawiać się i rozdawać całuski :)

spokojniejszy pies pewnie by przy żywych dzieciach nie zniósł dobrze takiej ich aktywnosci ale jesli chodzio Dinga to wydaje mi sie że trafi swoj na swego :)

asia jeszcze raz przewielkie podziekowania

mam u Ciebie ogromny dług wdziecznosci

Posted

Justyna, cieszę się, że Dingo taki żywiołowy i aktywny, powinien dać radę z tymi dzieciaczkami. :evil_lol:

To dopiero moja druga wizyta przedadopcyjna, na szczęście wypadła pomyślnie (pierwsza niestety była niezbyt udana i rodzinka nie dostanie pieska :shake:). Przeprowadzając rozmowę zwracałam uwagę na to, co by mnie interesowało gdybym miała dać tej rodzinie (teoretycznie) np. szczeniaki po mojej suni i ogólnie jaki mają stosunek do zwierząt, szczególnie psów.

Jak Shanara będzie wiozła Dingusia dajcie znać, bo może będę mogła z nią podjechać. :razz:

Cieszę się bardzo, że mogłam pomóc. :multi:

Posted

Asia wyslij mi na pw numer do siebie to zadzownie..bo i tak musisz mi dokładnie wytłumaczyć gdzie jechać.

Dingo uwielbia dzieci i podejrzewam,ze nawet najbardziej "rozdarte" go nie przerazi :lol: .
Z tego co piszesz to rodzinka trochę zwariowana ale to chyba dobrze, bo ludzie do końca poukładani zawsze wzbudzają mój niepokój :cool3: .
Pojedziemy..zobaczymy ale wyglada na to,że Dingowatemu :loveu: będzie tam dobrze.

Posted

asia i Shanara dziękuję :loveu:

Dinguś ma włąsną obróżkę smycz tez dostanie :)
Umowa adopcyjna juz czeka jak ja wypełnialam to Rybak przypieczetował elkko łapką :evil_lol: chyba na znak ze sie zgadza :)

Posted

Dinguś dojechał już szczęśliwie do nowego domku :multi: ..mimo,że pogoda była obleśna a droga paskudna to nowi "Państwo" doczekali się w końcu swojego pieseczka ;) .
Na początku Dingo przeraził się okrzyku powitalnego 2-letniego chłopca..i wcale się nie dziwię bo mimo,że sama mam dziecko to mi się też włosy zjeżyły na głowie :lol: ...myślę,że najpóźniej za kilka dni Dingo poczuje się tam "jak w domu"..nowi Państwo są bardzo mili i myślę,że będzie mu tam dobrze...oczywiście jeśli tylko "najmłodszy" nie udusi go z miłości :cool3:.
Ulv zrobiła zdjęcia..więc pewnie wrzuci..a ja lecę do wanny bo zamarzłam na kość.

Posted

asia_pie napisał(a):
Ulv, czekamy na fotki z niecierpliwością. :cool3:

Shanara, ostrzegałam przed tym dzieckiem, że jest "trochę" krzykliwe. :lol: :eviltong:

hihihi teraz dokładnie wiem co miałaś na myśli :razz:
wierzę w Dinga i w to,że jakoś się do tego przyzwyczai ;) ...biorąc pod uwagę,że reszta rodzinki bardzo sympatyczna i widać,że to dobrzy ludzie.

Posted

Też się nie mogę doczekać fotek....
Biorąc pod uwagę, że nawet najdłuższa żmija w końcu przemija to mały nieco podrośnie i drzeć się przestanie- mam nadzieję.
Oby tylko Dingusia na spacerkach bardzo pilnowali :roll: Może jakaś adresówka..

Posted

Państwo otrzymali "instrukcję obsługi" Dinga..odnosnie adresówki,spacerków,jedzenia, miejsca do spania (do którego "najmłodszy" nie powninien mieć wstępu) itd.
Za kilka dni będzie wiadomo jak się sprawy mają :lol: ..ja jestem dobrej myśli..

Posted

Nie byłabym sobą jakbym dzisiaj nie zadzwonila zapytać o Dingolca

Rodzina zadowolona ; w tle wesołe nawolywania dziecka "Dinguś Dinguś "
Panstwo wybierali sie wlasnie z nim na spacerek
Mam nadzieje ze bedzie dobrze :)

Radku poproszę o prosbe do moda by przeniosł wątek do odpowiedniego działu i zmianę tytułu :)