feliksik Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 próbuj, może się jeszcze z Chmureczką uda, bo ona podobna do pierwszej - Florci - którą mi Jasza przywiozła Quote
feliksik Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 o kurcze to każdy może ją adoptować - cholerka trzeba się spieszyć Quote
togaa Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 lubi sobie świat pooglądać z góry Pięknie to Jasza ujęła...(To cytat z pierwszego postu. !) A jak narazie nasza Chmurka ogląda świat z żabiej perspektywy.....:-( Quote
ania shirley Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Można prosić o więcej informacji o Chmurce i Batmance? W przyszłym tygodniu będę rozmawiać z panią, która miała pieska przez kilka- kilkanaście lat. Znalazła go na podwórku. Był u niej do końca swoich dni. Mówiła , że nie będzie już chciała psa. Ale to było pół roku temu. Teraz ponoc coraz częściej mówi , że jej brakuje psa.Jeśli to sie potwierdzi mogłabym polecić jej któregoś psiaka. Może coś by z tego wyszło. Quote
feliksik Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Aniu, super by było - no dziewczyny dajcie jeszcze jakieś info o psiakach- może coś się uda Quote
Dana i Muszkieterowie Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Zamurowało mnie po prostu :crazyeye:, przecież Chmurka to idealny klon malucha, który jest u mnie: http://www.dogomania.pl/threads/204199-MURZYNEK-AGAT-wychudzony-kwiatek-z-Dnia-Kobiet-szuka-kochającego-domku.?highlight=murzynek+agat. To już chyba trzeci tak podobny psiak na dogo :crazyeye:. Przy okazji przypomnę klona Murzynka - śliczną Chmurkę ;). Quote
ania shirley Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Sama nie wiem. Pierwszy raz polecam komuś psiaka. Od jej syna wiem, że coraz częściej mówi o piesku. Może czy chodzi na smyczy, czy załatwia się na dworze ( pewnie tak , skoro mieszka w schronisku) , czy nie jest agresywna, czy się boi, czy na coś choruje. O Batmance- w jakim jest wieku. Nie wiem czy coś z tego będzie, ale zapytam. Może... Quote
TERESA BORCZ Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 pytać trzeba zawsze, to nie kosztuje a czasem przynosi rezultaty super, poobserwujemy ją dokładnie w sobote i Batmanke również Quote
Brysio Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Obie sunie są niedługo w schronisku, Batmanka może jakies 2 tygodnie dłużej. Nie umieją jeszcze zachwac czystości prawdopodobnie, mieszkają w schronisku... Na smyczne ładnie chodzą. W jakim wieku jest to dziecko? Quote
ania shirley Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Syn tej pani jest dorosły- ok 25. W tym domu jest tylko pani i syn. Bywa wnuczka (wnuczek?) - ok 6 lat, ale nie często. Nie wiem czy coś z tego bedzie. Wiem tylko, że pani miała psa, dbała o niego i lubi zwierzęta. Może zmieniła zdanie co do psa (bo mówiła , ze już nie chce- bardzo przeżyła odejscie poprzedniego). Quote
Jasza Posted May 23, 2011 Author Posted May 23, 2011 Jestem! Mam nadzieję, że dzisiaj ogarnę wątki i lecę z ogłoszeniami dla Chmurki! Quote
TERESA BORCZ Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 w sobotę byłam w schronisku, no i sobie troszkę podpieszczałam Chmurkę, i Batmankę/ Chmurkę zastałam w kojcu i bardzo się wzruszyłam jak dramatycznie chciała na siebie zwrócić uwagę, nie widziała jednak że idę właśnie do niej!!! W rzeczywistosci jest jeszcze ładniejsza niż na zdjęciach, bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem, jej taniec radości gdy podeszłam do kojca był tak gwałtowny ze nie mogłam nadążyć by ją pogłaskać i przytulić Jest śliczna i młoda czyli w zasadzie wszystkiego może się nauczyć, jak na tak krótką wizytę niewiele obserwacji można poczynić, ale napewno nie jest agresywna, no i zdecydowanie nie wylękniona, jak już bedzie miała swojego ludzia będzie cudna przytulaśną przyjaciółką! Może opatrznośc jej przyniesie taką Basie -Krakowiankę!! Batmanka biegała sobie po wielkim wybiegu w towarzystwie dość licznej grupy psiaków, i obawiałam się że jej nie rozpoznam, ale to ona podleciała do mnie radośnie witając mnie na dwóch łapkach, a ogoneczek mało od merdania powitalnego się nie odkreęcił, ? co za ogonek, śliczny jak koci, lekki i puszysty/ Znowu okazało się że jest piękniejsza niż na zdjęciach wątkowych, uroku dodaje żywość spojrzenia, i cudownie miękka siersć, jakby kocia w odcieniu bardzo rzadkim, oryginalnym, takiej ciemniejszej morelki, jest bardzo radosna i przyjazna, w grupie psiaków towarzyska, ani nie atakuje ani nawet nie jest przedmiotem agresji innych, głaskanie jej to prawdziwa przyjemność, już widzę jak by się prezentowała na jakiejs wygodnej kanapie! czekam z niecierpliwością na nastepną wizytę by z nimi nieco pobyć poza schroniskiem na dłużej!!! Quote
Jasza Posted May 23, 2011 Author Posted May 23, 2011 Poleciłam Chmurkę Pani która napisała w sprawie Liski. Zobaczymy. Quote
TERESA BORCZ Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 dzięki, trzymam kciuki, szkoda takich cudów trzymać w schronie skoro mogą komuś dostarczyć radości! Quote
Jasza Posted May 23, 2011 Author Posted May 23, 2011 Gumtree i Alegratka na razie: http://katowice.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=284618544&MessageId=MSG.VIEW_AD.EDIT_AD_SUCCESSFULMXAdIdMZ284618544MXGuidMZ1301c354-0180-a20b-26a2-79acfffd46e8 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/13539039_malutka_czarniutka_chmurka_twoj_pies.html Quote
Recommended Posts