Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lubi sobie świat pooglądać z góry

Pięknie to Jasza ujęła...(To cytat z pierwszego postu. !)

A jak narazie nasza Chmurka ogląda świat z żabiej perspektywy.....:-(

Posted

Można prosić o więcej informacji o Chmurce i Batmance? W przyszłym tygodniu będę rozmawiać z panią, która miała pieska przez kilka- kilkanaście lat. Znalazła go na podwórku. Był u niej do końca swoich dni. Mówiła , że nie będzie już chciała psa. Ale to było pół roku temu. Teraz ponoc coraz częściej mówi , że jej brakuje psa.Jeśli to sie potwierdzi mogłabym polecić jej któregoś psiaka. Może coś by z tego wyszło.

Posted

Sama nie wiem. Pierwszy raz polecam komuś psiaka. Od jej syna wiem, że coraz częściej mówi o piesku. Może czy chodzi na smyczy, czy załatwia się na dworze ( pewnie tak , skoro mieszka w schronisku) , czy nie jest agresywna, czy się boi, czy na coś choruje. O Batmance- w jakim jest wieku. Nie wiem czy coś z tego będzie, ale zapytam. Może...

Posted

Obie sunie są niedługo w schronisku, Batmanka może jakies 2 tygodnie dłużej. Nie umieją jeszcze zachwac czystości prawdopodobnie, mieszkają w schronisku... Na smyczne ładnie chodzą. W jakim wieku jest to dziecko?

Posted

Syn tej pani jest dorosły- ok 25. W tym domu jest tylko pani i syn. Bywa wnuczka (wnuczek?) - ok 6 lat, ale nie często.
Nie wiem czy coś z tego bedzie. Wiem tylko, że pani miała psa, dbała o niego i lubi zwierzęta. Może zmieniła zdanie co do psa (bo mówiła , ze już nie chce- bardzo przeżyła odejscie poprzedniego).

Posted

w sobotę byłam w schronisku, no i sobie troszkę podpieszczałam Chmurkę, i Batmankę/ Chmurkę zastałam w kojcu i bardzo się wzruszyłam jak dramatycznie chciała na siebie zwrócić uwagę, nie widziała jednak że idę właśnie do niej!!! W rzeczywistosci jest jeszcze ładniejsza niż na zdjęciach, bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem, jej taniec radości gdy podeszłam do kojca był tak gwałtowny ze nie mogłam nadążyć by ją pogłaskać i przytulić Jest śliczna i młoda czyli w zasadzie wszystkiego może się nauczyć, jak na tak krótką wizytę niewiele obserwacji można poczynić, ale napewno nie jest agresywna, no i zdecydowanie nie wylękniona, jak już bedzie miała swojego ludzia będzie cudna przytulaśną przyjaciółką! Może opatrznośc jej przyniesie taką Basie -Krakowiankę!!

Batmanka biegała sobie po wielkim wybiegu w towarzystwie dość licznej grupy psiaków, i obawiałam się że jej nie rozpoznam, ale to ona podleciała do mnie radośnie witając mnie na dwóch łapkach, a ogoneczek mało od merdania powitalnego się nie odkreęcił, ? co za ogonek, śliczny jak koci, lekki i puszysty/ Znowu okazało się że jest piękniejsza niż na zdjęciach wątkowych, uroku dodaje żywość spojrzenia, i cudownie miękka siersć, jakby kocia w odcieniu bardzo rzadkim, oryginalnym, takiej ciemniejszej morelki, jest bardzo radosna i przyjazna, w grupie psiaków towarzyska, ani nie atakuje ani nawet nie jest przedmiotem agresji innych, głaskanie jej to prawdziwa przyjemność, już widzę jak by się prezentowała na jakiejs wygodnej kanapie!

czekam z niecierpliwością na nastepną wizytę by z nimi nieco pobyć poza schroniskiem na dłużej!!!