mcdr Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 niestety od chodzenia w kantarku mój wyżeł ma podrażnioną górną częsć kufy :( zrobiły mu się takie czerwone pęcherzyki, jakby potówki albo coś takiego o różnej średnicy 1-4 mm- zauwazyłem że kantarek w tym miejscu poprostu podrazniał go bo nie był gładki i juiż go wymieniłem co zrobić z tymi krostami ? czymś smarować - jak tak to czym? iść do weta?? Quote
Iza. Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Ja bym niczym nie smarowała, powinno w miarę szybko się zagoić. Tylko nie nakładaj mu na razie kantara ;) Quote
mcdr Posted May 17, 2011 Author Posted May 17, 2011 ja mu nie nakładam ale problem w tym, że żóna nie da sobie z nim rady inaczej więc nie mamy za bardoz wyjścia ponieważ nie dam rady z nim wychodzić 3 razy dziennie sam ale ten nowy nie ma tego ostrego zakońcania w środku tylko taką niby skórę, którą dodatkowo okleiłem gładkim bawełnianym plastrem (takim opatrunkowym czy jakoś tak to się nazywa) Quote
Iza. Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 To może szelki ? No i przede wszystkim nauka grzecznego chodzenia na smyczy ;) Quote
mcdr Posted May 17, 2011 Author Posted May 17, 2011 50 % weimarów mimo nauki nigdy nie będzie chodzić grzecznie na smyczy, mój i tak chodzi w maire grzecznie w porównaniu z innymi szelki się nie nadają - jest 100x gorzej niż na zwykłej obroży :( Quote
gryf80 Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 to może nabądż łańcuszek zaciskowy,niech go nosi na czas spaceru z twoją żoną.krostki powinny same ustapić Quote
mcdr Posted May 17, 2011 Author Posted May 17, 2011 łańcuszek ma - też sobie nie daje rady, głównie jak zobaczy psiaka to tak ciągnie do zabawy że szok - została nam tylko kolczatka, której niepróbowaliśmy ale czy to coś da ...? Quote
gryf80 Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 tego nie wiem,ale w moim przypadku nie wiele dały więc łańcuszek sobie zafundowaliśmy,albo moze spróbuj z easy walkerem Quote
Recommended Posts