Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do wczoraj żyłam w błogiej nieświadomości co do powszechności procederu wytapiania smalcu z psów. Jestem wstrząśnięta. Przeraża mnie świadomość a raczej nieświadomość ludzi co do okrucieństwa tegoż. Jeszcze bardziej przeraża mnie fakt, że ludzie wiedzą kto, gdzie, za ile to robi, ale nie powiedzą. Taka mała solidarność, bo sami tłuszcz kupują. Po wczorajszym programie w ekspresie reporterów brak mi słów. Nie wiem, co mogę zrobić, by nie dochodziło do takich okrucieństw. Na razie zbieram podpisy pod petycją do pana prezydenta (przy sprawie Ozzego), chociaż widzę, że przynajmniej jeden z postulatów (czy propozycji zmian) nie jest konkretny. Na razie niewykonalny, pobozne zyczenie, inne sa do zrobienia (np. "zwierzę nie jest rzeczą "w szkołach). Na pewno musimy naciskać i coś robić. macie jeszcze jakieś pomysły? A wsprawie brrr...smalcu? I czy jest ktoś, kto mógłby informować naszą społeczność, jak się sprawa rozwija? Boję się, żeby nie było tak, że sprawa ucichnie, a psy nadal będą ginęły bez sensu. Dziękuję.

Posted

Też wczoraj oglądałam ten program i jeśli bym spotkała tego PAJACA który trudni się wyrobem to:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy:. Ja nie jestem w stanie zrozumieć takiej solidarnosci że wszyscy w tej miejcowości wiedzą ale nikt nic nie zrobi aby to się skończyło. A tłumaczenia tego zwyrodnialca i jego baby(sorry ale nie nazwe jej kobietą)że to ich pies i mogą robić z nim co chcą a dzieci też są ich i co nie sa w stanie robić wszystkiego co chcą w przypadku dzieci działa prawo!!!!!!:shake:
A psy i inne zwierzęta są na jego marginesie i nimi interesują się tylko sympatycy:angryy: :angryy: :angryy: :angryy: A te trzy psiaki które tam zostały czy ta Pani od opieki nad zwierzętami nie powinna ich zabrać,:angryy: :angryy: :angryy:

• 1 month later...
Posted

Co do tego smalcu... :angryy: wogóle nie rozumiem jak tak można!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W sumie tak naprawde o tym nie wiedziałam... Dziwię się ludziom, że coś takiego moga jeść :ekmm:
PSÓW SIĘ NIE JE!!
Poza tym nie rozumiem czemu tak robią. Ludzie podobno są najmądrzejszymi istotami, a czytając takie rzeczy dochodze do zupełnie innego wniosku.
Ludzie powini pomagać zwierzętom, bo przecież one są uzależnione od nas.
A pies jest najlepszym przyjacielem człowieka...:-(
Wściekła jestem jak słyszę o takiej głupocie ludzi, o tym do czego są zdolni żeby mieć kase... nawet kosztem niewinnych piesków... wolałabym żeby je poprostu uśpili i zakopali zamiast je jeść...:angryy::mad:

Posted

[RIGHT]ogladalam ten reportaz i normalnie chcialam udusic tego faceta przez telewizor:angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: jak tak mozna!!!!!!!
i jeszce sie zaciesza ze to pomaga ludziom i9 nie cierpia:angryy: :angryy: :angryy: ale nie zastanawia sie nad tym ze psy musza cierpiec:angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: ehhhh szkoda slow:angryy: :angryy: :angryy: [/RIGHT]

Posted

Dla ludzi wychowanych w "naszej" kulturze zjadanie psa.... jes czymś obrzydliwym i okrutnym. Dla innych zjadanie krowy. Ale to nie tłumaczy zachowania tych ludzi... podobno oni wierzą w właściwości lecznicze... przecież jak smalec z świni nie uleczy, to dlaczego smalec z psa miałby leczyć?! (bleeeee)

biedne pieski.... :-(