Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 10.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

o matko, ile postów bez odpowiedzi zostawiłam :oops:

[quote name='Lu_Gosiak']wiq Maks Ci nie dziala a Bystra wyglada jak niewiniotko:):) na tym pierwszym zdjeciu....myślałby Kto

przecież nie dała Wam popalić, przynajmniej ja sobie nie przypominam.. :P
mogłabyś jakoś w tygodniu przedsylwestrowym przywlec swego blabladora na spacer do nas :P

[quote name='gusia1972']wg mnie to wielce znacząca mina "czy mogłabyś mi rzucić" :D

druga mina to raczej niezadowolenie z faktu, że kazałam siedzieć nieruchomo :evil_lol: kundel nie lubi ćwiczeń statycznych :) najchętniej wykonuje chodzenie przy nodze i aport, rzecz jasna ;)
skoro już jestem przy szkoleniowych tematach to wspomnę frizbowo, że przyszykowałam sobie niezłe podłoże do voultów odplecowych i odklatkowych - kundel zatracił już resztki szacunku do mojej osobistej strefy i odbija się zupłnie przyzwoicie ;) za to ja wyglądam po tym jak po walce ulicznej :evil_lol: kto to mi mówił, że grube jeansy zabezbieczą nogi przed psiopochodnymi sznytami?.. :mad:

[quote name='diabelkowa']ja ci dam jamnika tozto przeciez DON nie wiesz o tym :P

jamnik długowłosy, jak w mordę strzelił.
tylko za dużo danonków żarł i mu uszy stanęli :evil_lol:

[quote name='Pestka']http://img189.imageshack.us/img189/626/s111209041.jpg
Jakie spojrzenie :loveu:

bardzo miłe :) ale dla wtajemniczonych :evil_lol:

[quote name='Dobcia']http://img709.imageshack.us/img709/6734/s111209044.jpg
no i gdzie z tym aparatem?:diabloti:
co za wzrok:lol:

bała się, że jej aparat zabawkę zabierze ;P
ostatnio wcale się z piłką nie rozstaje i opanowała sztukę ujadania z nią w dziobie - głos to daje przekomiczny, jakby wydobywał się z piersi rotta, a nie 17 kg wyliniałego kojota :evil_lol:

[quote name='Tina.Sara']http://img189.imageshack.us/img189/626/s111209041.jpg zakochałam się po raz kolejny :loveu::placz:

miłość jest ślepa, jak to mówią :P

[quote name='WeronikaM']ale mina
http://img189.imageshack.us/i/s111209041.jpg/
czuje, że ta baba jest wredna i bystra ;)

to by się zgadzało ;)

Posted

chyba powinnam prząść z psiego włosa... :mdleje:
północne ludy tak robią i sobie chwalą, ponoć wyroby z tej wełny są bardzo lekkie i ciepłe :evil_lol:

i taka jedna zaspana, zarośnięta Mona z siwą brodą :evil_lol:

Posted

wiq napisał(a):

skoro już jestem przy szkoleniowych tematach to wspomnę frizbowo, że przyszykowałam sobie niezłe podłoże do voultów odplecowych i odklatkowych - kundel zatracił już resztki szacunku do mojej osobistej strefy i odbija się zupłnie przyzwoicie ;) za to ja wyglądam po tym jak po walce ulicznej :evil_lol: kto to mi mówił, że grube jeansy zabezbieczą nogi przed psiopochodnymi sznytami?.. :mad:

oj tam, byle siniaczków się boi :)
mi już 28 kg lab sie od nogi odbija i ... nawet przestała mi robić siniaki :)
ale po pierwszych próbach miałam śliczną fioletową nogę :)

noo i gratuluję kontaktu cielesnego :D ja pracuję tez nad nim, bo pierw nauczyłam psa nie skakać na mnie :) a teraz go uczę że na mnie jak najbardziej może :)

Posted

to nie siniaczki, to sznyty na 30 cm :evil_lol:
a obok siniaczki :evil_lol:

sama zdziwiona jestem, że jej się tak odblokowało, dosłownie z dnia na dzień ;)

Posted

tylko mi tu proszę nie wyzywać rudzinki pięknej od wyliniałych kojotów:diabloti: phi!

ooo:evil_lol: wiquś będzie przędła w dłuuugie, zimowe wieczory...:evil_lol:

Posted

naprawdę tak wygląda :evil_lol:
jakimś cudem schudła, do tego wyliniała jej cała kryza, kita, portki, a siostra wycięła jej kłaki za uszami no i... kojot :evil_lol:

chciałam nawet zdjęcia dziś zrobić, naładowałam baterię, a tu ciemno cały dzień:/

i odwilż przyszła, fuj. nie mam w zwyczaju narzekać na pogodę, ale takiej pluchy nie sposób nie skomentować... dobitnie :evil_lol:

Posted

tak kiepskich zdjęć tu chyba jeszcze nie było :evil_lol:
aż przy kawie oglądam sobie obiektywy.. wpadł mi w oko tamron 28-75, f/2,8, ale muszę się jeszcze dobrze zastanowić, czego tak właściwie szukam. wiem jedno - ma być jak najjaśniejszy :evil_lol:

Posted

kiedy nie ma słoneczka, a nawet jak jest, to się foci w mroku, bo w lesie :P
z tego obiektywu (dla przypomnienia sigma 18-200, f.3,5) najwięcej wyciągnęłam w bardzo słoneczny dzień na otwartej przestrzeni - od tego czasu nie byłam chyba na spacerze w podobnych warunkach :evil_lol:

chociaż tu było światło rozproszone przez chmury i też niezłe powychodziły

a tu ciemno było dość..

;)

takie wspominki :P

Posted

o Lirutuś!
kiedy to było.... teraz dopiero widzę jak bardzo się zmieniła. Jak jej się klata nabudowała od sportów :-)
dzięki za takie wspominki :-)

znam ten ból ciemnego wolnego szkła... moje tele sigma 55-200 ze światłem piwnicznym 5,6 -6,3 i tempem ślimaka choć narzekam na nią od dnia kupna bardzo dużo mnie nauczyła. widzę to teraz po kupnie tej małej 50tki.
więc nie bój nic. umiejętności nikt Ci nie zabierze, co się nauczyłaś na złomie - to jak go przechytrzyć by cokolwiek wyciągnąć zwróci Ci się z nawiązką :-)
następny obiektyw o jakim rozpocznę marzenia to 70-200 canona + "przedłużacz" ale to już marzenia na kilka wcieleń raczej.... bo w tym życiu nie zdążę :diabloti:

Posted

Tania, koniecznie musisz sobie takiego flaciego kundla sprawić ;)
ano psiaczki zmieniają się strasznie, tu Lir jeszcze taki szczylowy ;)
fotograficznie to ja się uwsteczniam niestety:evil_lol:

ha, znalazłam prawdziwą zimę sudecką ;)
w tym roku śnieg leży tylko tam, gdzie pracują armatki :(