Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 10.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

o.k., będę musiała dotaszczyć się z dworca do naszego hotelu, wcześniej go zlokalizować :evil_lol: i jesteśmy gotowi ;)

dam znać ;)

Posted

wróciłysmy - po krótce - było super :)
polecam Dorotę i Sławka wszystkim zainteresowanym IPO i pokrewnymi ;)

Bystra została ochrzczona fetyszystką, pochwalona za pracę, więcej napiszę, jak dojdę do siebie ;)

i chyba przywiozłam komplet chorób zakaźnych - IPOwstwo i owczarkarstwo :evil_lol:

Posted

niestety, co dobre szybko się kończy..
bardzo mi się podobało, z resztą skoro ortodoksyjny fan psów myśliwskich został zarażony IPO i owczarkarstwem, to obóz ten nie mógł być niewypałem :lol:

na pocieszenie kilka fotek - z drugiego dnia szkolenia, dlatego nie mam wszytskich uczestników uwiecznionych :(

Posted

po semi inne, bo we frisbee się jednak nie odnajduję, a IPO w swojej złożoności bardziej mi pasuje - i ślady, i posłuszeństwo, i obrona ;)

Bystra być może pojawi się na jakiś zdjęciach z posłuszeństwa, bo na rękawie nie pracowała, a na śladach chyba jej nikt zdjęć nie robił ;)

Posted

gusia1972 napisał(a):
mi też Lirkę przypomniał (to samiec??:))

j/w ;)
wiq napisał(a):
aha, ta suczka to KATJA Cevaro ;)

ale Lirka to przy niej cienki Bolek:evil_lol::evil_lol:

anetta napisał(a):
Zarąbiste foty.
Widać po psach że to kochają :loveu:

oj owszem, jeśli IPO robione było bez straszenia psa zwierzaki po prostu wciągają swoich właścicieli na lince na plac:evil_lol:

bardzo dużą uwagę przywiązywano do motywowania psa (tu przydało mi się semi z frisbee, bo szkoła b. podobna:evil_lol:), do nagradzania, najczęściej na placu słychać było, jak instruktorzy, a później cała grupa, wydziera się do przewodnika, żeby już nagrodził psa i nie przeciągał ćwiczenia:evil_lol: