Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piękna suka rasy owczarek niemiecki pilnie poszukuje domu lub domu tymczasowego (dofinansowanego)
Sunia została mocno pobita, poraniona w okrutny sposób i potem wyrzucona na pobocze drogi koło Cycowa.
Leżała tam bardzo długo - kierowca TIRa, jadący w trasę, zobaczył ją na poboczu. Kiedy wracał do domu,
suczka nadal leżała na poboczu. Zawiadomił Lubelski Animals, chociaż myślał, ze pies już nie żyje.
Suczkę trzeba było wnosić na noszach do samochodu, tak była wycieńczona.
Do tej pory przebywała w klinice UP w Lublinie, ale teraz po intensywnym leczeniu i rehabilitacji - kiedy
poczuła się lepiej i odzyskuje zaufanie do człowieka, robi się weselsza - nie może dłużej zostać w klinice.
W szpitalu Animalsa jest przepełnienie - chore zwierzaki zalegają wszędzie. Sunia nie ma gdzie się podziać.

Bardzo proszę o pomoc w szukaniu dla suni domu lub tymczasu. Animals będzie finansował pobyt i zapewni
opiekę weterynaryjną.
Telefon 530 108 109

Zdjęcie jest bardzo słabe i suczka wygląda na nim fatalnie. teraz jest o wiele lepiej.

Posted

Próbowałam się zarejestrowac, ale odczytanie tych literek jest dla mnie niewykonalne :shake:
Przyłażę tu z miau czasami,ale wtedy więcej czytam, niż piszę, ale koleżanka mnie bardzo prosiła, żebym ogłaszała sunię, gdzie mogę.

Posted

Sunia w zasadzie już może opuścić klinikę. Kiedy zabierałam ją z kolegą z pobocza nie miała nawet siły stabilnie stanąć,była potwornie zakleszczona ale wygrała walkę z babeszjozą. Mimo wielkiego bólu pozwala zrobić przy sobie wszystko. Będzie wdzięczna za solidną budę na dożycie.

Posted

Anda, ale dość ciężko JESZCZE znaleźć dom, gdzie psy mieszkają razem z ludźmi - w Polsce jeszcze sporo psów mieszka na dworze, a Polacy traktują 5letnie psy jako stare :/.
Poza tym teraz pilny jest DT - nie ma co się rozwodzić i marudzić nad warunkami DT. Trzeba brać w miarę dobry (znający się nieco na psach i lubiący ten gatunek) ;). Szukam, pytam i szukam...

Posted

Jasne, szukamy.
Edit:
Dzwoniła do mnie p.Tarasińska. Jest zrozpaczona.
Suka wczoraj pojechała do domu z psami i kotami. Wielki teren. Niestety okazało sie, że jest suka bardzo dominującą, nieznoszącą konkurencji. Rzuciła się na zwierzaki i porozstawiała po katach psy. Koty w ostatnim momencie pouciekały na drzewa. Była ponoć niezła jatka.
Wróciła do Lublina.
W Animalsie byc nie może. Każde zwierze jest dla niej wrogiem.
Jest duża, silna i pełna życia. Ale nie może być z innymi zwierzakami. Potrzebuje mądrego opiekuna, doświadczonego. Jest posłuszna i aktywna.
Czarno widzę ten DT :(
Do schroniska nie chcą oddać, bo tam rozprawi się z innymi psami natychmiast.

Posted

*Anda* napisał(a):
Dlaczego "na dożycie". :roll: Dlaczego "buda"
Przeciez ona ma 5 lat i ma szanse na dobrych kilka lat normalnego, radosnego zycia.

Wg mnie ona ma spokojnie 10 lat...
Oczywiście,że lepszy dom niż buda ale przypuszczam,że i za taką opcję będzie bardzo wdzięczna.
Miałam właśnie pytać czy to prawda,że znalazła dom a tu taka przykra niespodzianka, na moje psy też się rzucała przez ogrodzenie boksu:(
Muzzy wstawi później zdjęcia suni z niedzieli.

Posted

Ty$ka napisał(a):
Faktycznie, na tych zdjęciach to ma z 8 lat :(.
Oj, niedobrze, że nie lubi innych zwierząt... :(

Być może źle została wprowadzona do stada, dziwi mnie fakt,że tak szybko ją oddali...

Posted

A gdzie sunia teraz przebywa? Pamiętam ją z kliniki, ale wiem, że tam nie mogła zostać długo.
Według mnie, po zdjęciach i po obserwacji suni, ma minimum 8-10 lat. Trzeba szukać DT jakiegokolwiek, nawet w kojcu.

• 3 weeks later...