Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale Bielan wyprzystojniał. Nabrał ciałka. Całkiem inny pies. Pychol uśmiechnięty. Musi być w fajnym DT, bo widać, ze psiak szczęśliwy :-)

• 1 month later...
Posted

Witajcie :)
Bielan został już w lecznicy nazwany Obim. Teraz zwiemy go Obeuszem. Może mądrzejsze imię doda mu rozumu? :)
Jest straszną pierdołą, chodzi jak pokraka, jak biega, to się przewraca. Zaczęły mu się troszkę odbudowywać mięśnie, ale baardzo powoli to idzie.
Teraz byliśmy nad morzem. Obi nie lubi nawet deszczu, a do morza chętnie wszedł. Strasznie lubi gadać, a w szczególności narzekać, jak nikt się nim nie zajmuje.
Obi jest częściowo głuchy - i nie jest to "wybiórcza głuchota". Teraz nad morzem się o tym przekonałam. W obcym miejscu i na większej przestrzeni dał pełen popis, że nie wszystko słyszy. Jak mu znikałam z oczu, to szukał mnie w panice. Moglam stać za nim i krzyczeć , a on się nie odwracał. Dalej szamotał się na boki, piszczał i szukał... Az się odwrócił i przychodził zadowolony.

Nie wiedziałam, że biały pies tak szybko się brudzi :D
I uwaga, uwaga, Obeusz waży teraz 26kg! Zmniejszyłam mu już dawki jedzenia, bo zaczęły mu się fałdki robić, hm. Mamy mały problem z tolerancją kota od jakiegoś czasu, ale na razie jest to opanowane.
To chyba tyle :)

• 1 month later...
Posted

Warczy na kota, kot ciągle za nim łazi, ociera się o niego, Obi jest tym zestresowany i zmęczony więc warczy. Pani boi się, że Obi rzuci się na kota.

Posted

Już były u mnie dwie osoby. Ale spróbujemy jeszcze z kimś poleconym. Najgorsze jest to, że wina w zasadzie jest kota. Bo nie reaguje na ostrzeżenia Obiego.
Myślimy, że może zabrać go na szkolenie to sie poczuje bardziej zrelaksowany?

Posted

U mnie na początku było to samo. Kot łaził i łaził za moim psem, tylko, że to pies był w domu pierwszy. Gdzie pies, tam kot, pies do innego pokoju, kot za nim. Z czasem jakoś się dogadali i pojawił się drugi pies, tzn.suka i kota goniła, to ona mu dokuczała więc kot miał dość :lol: Teraz już cała trójka super się dogaduje :)

Pumcia tu by się szkolenie kotu bardziej przydało ;) Ale może pomoże Obiemu.

• 1 month later...
Posted

Panda miałą wrzód na rogówce. Oka nie dalo się uratować. Już miesiąc u nas jest... Nikt jej nie chce :(

Jeśli chodzi o Obiego to bym powiedziała , że jest prawie ok. PRAWIE skończył z warczeniem. W zasadzie już tylko przy jedzeniu i w chwilach ekscytacji.
Jak wyjeżdżamy to strasznie za nami tęskni. Raz po powrocie nie spuszczał ze mnie oka. Nawet na spacerze szedł i cały czas na mnie spoglądał. Wcześniej, żeby zwrócić na niego swoją uwagę trzeba było mieć jedzenie ;)
Co do zdrówka, za jakiś czas będę powtarzać bad krwi. Jak nerki nadal będą ok, to odstawiamy dietę.

Posted

no tak ja mam też kotka na dt i też go nikt nie chce ..............jakis kompletny zastój z adopcjami kotów- a tyle maluchów na dworze siedzi i marźnie ręce opadają.......................... to dobrze, że są postępy duże w socjalizacji - kochany piesio :)

Posted

Cudowne zdjęcia! :loveu:
Cieszę się, że już wszystko się ułożyło i że Obi ma taki wspaniały domek :)

A kotka śliczna, 3mam kciuki, żeby znalazła dobry dom :)