Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Kolejne anonimowe psie cierpienie... Zwrócił moją uwagę wśród tłumu innych towarzyszy niedoli dlatego, że rozpaczliwie wspinał się na kraty, prosząc o odrobinę uwagi ze strony człowieka...

No i podobny jest trochę do mojej suńki...

Trudno coś o nim napisać. Ma na imię Pirat, o czym oczywiście nie wie, bo zbyt rzadko słyszy to imię...
Wyprowadzony, nie wiedział, co się dzieje, chciał gdzieś iść, potem nerwowo lizał swoją opiekunkę. Typowo zestresowany pies, który stracił człowieka, zagubiony w dużym, złym świecie... Wiadomo, że jakakolwiek ocena zachowania takiego psa nie jest miarodajna. Pies pozostawiony samemu sobie, pozbawiony przewodnika, tak naprawdę nie jest sobą.
Po paru minutach musiał wrócić do swojego boksu, nie chciał...

Tekst do ogłoszeń:

[FONT=Arial]PIRAT marzy o własnym porcie!
Pirat to jeden z wielu psów, jakie oglądamy przez kraty schroniskowe, opuszczonych przez swojego człowieka, zagubionych w dużym, złym świecie... Pies ma ok. 3 lat, ma sylwetkę drobnego owczarka niemieckiego. Potrafi przedostać się przez wysokie ogrodzenie, więc gdyby miał mieszkać w domu z ogrodem, trzeba by zrobić odpowiednie zabezpieczenie. W stosunku do ludzi jest spokojny i grzeczny. W boksie dogaduje się dobrze z innymi psami, ale tak naprawdę pragnie tylko jednego: swojej ostoi – swojego człowieka... Pies przebywa w schronisku AZYL w Dzierżoniowie. Więcej informacji: Grażyna: 664 315 852, Jasia: 74 83 11 800.
[/FONT]

Zrobiłam mu papierowe ogłoszenia, które będę rozwieszać. Gdyby któraś z kochanych Cioteczek chciała mi w tym pomóc, mogę przesłać takie papierowe ogłoszenie na maila, proszę tylko dać mi znać: zofiazosia123@gmail.com

Edited by Zosia123
  • Replies 496
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ahedok napisał(a):
piękny pies :)

tekst do ogłoszeń jest, czy trzeba napisać?

Napisałam tyle, ile mogłam. Resztę trzeba "dokombinować". Jeżeli potrafisz napisać ładny tekst, to poproszę :)

Posted

ahedok napisał(a):
w sumie tekst jest bardzo ładny ;)
a banerek się przyda?

Dziękuję :)

Banerek poproszę, będę bardzo wdzięczna, bo ja sama jeszcze nie umiem... Z góry bardzo dziękuję :)

Posted

Poker napisał(a):
A co on ma za język?? :crazyeye: Bardzo dziwna budowa albo tak ułożył , ale wygląda niesamowicie.

On tak ziewał nerwowo, może mu się tak ułożył, nie wiem...
Psiaka widziałam tylko parę minut, bo nie mieliśmy dużo czasu niestety, musieliśmy szybko zawieźć Apolla do hotelu i musiałam jeszcze zdążyć do pracy. Oczywiście zdążyłam się poryczeć...

Posted

przepraszam, że dopiero teraz, ale mam coś takiego

zaraz jeszcze coś moge pokombinować ;)

edit:

myślę, że powinno starczyć, proszę się częstować ;)

Posted

Jusia&Szila napisał(a):
ja to sie boje ze on po prostu sobie rozwalil kiedys ten jezyk i tak mu sie zrosl potem :(

Może Grażynka sprawdzi. W trakcie krótkiej sesji zdjęciowej nie zwróciłam na to uwagi.

Posted

iwstar58 napisał(a):
Fajny przytalaśny Pirat. Myślę, że tylko tak mu się dziwnie ten jęzor ułożył.
Aparat czasem potrafi wyłapać takie cuda

Też mi się tak wydaje.

Grażynko nie jesteś gamoń - po prostu za mało Ciebie na tyle psiaków...