pikola Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Teraz jest czas przed wakacjami, ciezko z adopcjami.Maja ogloszenia? Quote
auraa Posted June 25, 2011 Author Posted June 25, 2011 Trochę mają. Linki na poprzedniej stronie. Quote
terra Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Prześliczne psiaczki. Ludzie! Chodźcie po cudeńka! Quote
terra Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Pokazujcie się psiaczki, może ktoś zajrzy i się zakocha. Quote
auraa Posted June 26, 2011 Author Posted June 26, 2011 Może łaciaty pojedzie dziś do domu. Trzymajcie kciuki! Quote
terra Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Oooo, to niespodzianka :) Trzymam mocno kciuki za dobry domek. Z ogłoszeń ten domek, czy inną drogą się znalazł? Quote
Kerian Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Ojejku, Amik pojedzie, a Tolek zostanie sam... :-( Oboje są prześliczni. Oby Toluś też szybko znalazł dom, bo co on biedny zrobi sam :placz: Zdjęcia w pierwszym poście - obłędne! Dodam je do ogłoszenia, bo chyba mogę je modyfikować. Quote
auraa Posted June 26, 2011 Author Posted June 26, 2011 Jest to klient Tza Marzenki u której są maluchy. Dom z ogrodem. Mają yorka i chcą drugiego dla towarzystwa. Zobaczymy czy się uda. Jutro będę wiedziała. Zdjęcia zwłaszcza Tolusia są super! Quote
Kerian Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Toluś ma bardzo ładną sierść. A ząbki jak perełki... Amik też, w końcu to jeszcze maluchy. Martwi mnie tylko, co będzie z Tolkiem :( Biedny zdziczeje sam, bez brata :-( Mam takie pytanie: czy w jakiejś lokalnej prasie (np. w gminnej gazetce) jest szansa dać ogłoszenie? Mój TŻ mieszka w gminie Lesznowola, w tamtejszej gazecie widziałam ostatnio całą stronę poświęconą psiakom do adopcji, które czekają w klinice weterynaryjnej. Może tak łatwiej dotrzeć do ludzi. Nie każdy ma dostęp do netu. Quote
terra Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Z niecierpliwością czekam na wiadomość, czy małemu się udało, czy dalej czeka. Śliczności w górę, pokazywać się. Quote
auraa Posted June 27, 2011 Author Posted June 27, 2011 Tam sa tylko wsie. Jeśli lokalnie to raczej do budy. Nie mam pojęcia czy tam jest jakaś lokalna prasa. Quote
auraa Posted June 27, 2011 Author Posted June 27, 2011 Amiś pojechał do Prażmowa. Oby dogadał sie z yorkiem . Trzymajcie kciuki! Kto da domek Tolusiowi? Quote
Kerian Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Amiś... a Toluś został sam :-( :-( Jak on to biedak zniesie? Musi też szybko znaleźć domek! Amiś, tylko bądź grzeczny i współpracuj z yorkiem :mad: :eviltong: Quote
terra Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Super, że jeden psiak ma dom. Będą wieści jak się zadomowił i jak się sprawuje? Toluś w górę. Cioteczko, znowu czas zmienić tytuł wątku. Może coś takiego: mały, kudłaty piesek został sam.... Quote
auraa Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 Ze zmianą tytułu jeszcze poczekam . Muszę byc pewna, że tam zostanie. Quote
Kerian Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Cioteczki, nie mogę znieść myśli, że Toluś został sam. Znalazłam stronę gminy Dobre. Napisałam do nich... "Szanowni Państwo, zwracam się do Państwa z prośbą o pomoc. Jestem użytkownikiem portalu Dogomania.pl, poświęconego psom. Niedawno na portalu ukazała się prośba o pomoc dla dwóch młodych psów, znalezionych na terenie Gminy Dobre, we wsi Rakówiec. Porzucone szczenięta znalazły schronienie u właścicielki pobliskiej działki, pani zajmowała się nimi w weekendy, a w pozostałe dni inna osoba przynosiła im jedzenie i wodę. Jeden z piesków znalazł już dom. Niestety, drugi pozostał sam. Na ogłoszenia zamieszczone w wielu portalach jak dotąd nikt nie odpowiedział, stąd prośba z mojej strony: czy mogliby Państwo na stronie Gminy Dobre zamieścić ogłoszenie? Może dzięki temu Tolek - tak wabi się piesek - znajdzie dom? Tolek jest "odchowanym" szczenięciem, zdrowy i prześliczny, ma piękną, długą sierść. Jest bardzo przyjaźnie nastawiony i brakuje mu kontaktu z człowiekiem. Do tej pory przebywał z bratem, teraz został sam. Poniżej załączam jedno z jego zdjęć (posiadamy więcej zdjęć). Z poważaniem, ..." Quote
auraa Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 Nie wiem, czy pomogą. Teraz Marzena jest tam cały czas więc Toluś ma towarzystwo. Już kilka razy prosiłyśmy o pomoc dla bezdomnych psów niestety bez echa. Tam są tylko wsie i to niezbyt bogate. Faceci przeważnie nie trzeźwieją. Sama mam problem z kuzynem, który tam mieszka. Quote
Recommended Posts