Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 602
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ojejku, Amik pojedzie, a Tolek zostanie sam... :-( Oboje są prześliczni. Oby Toluś też szybko znalazł dom, bo co on biedny zrobi sam :placz:
Zdjęcia w pierwszym poście - obłędne! Dodam je do ogłoszenia, bo chyba mogę je modyfikować.

Posted

Jest to klient Tza Marzenki u której są maluchy. Dom z ogrodem. Mają yorka i chcą drugiego dla towarzystwa. Zobaczymy czy się uda. Jutro będę wiedziała.
Zdjęcia zwłaszcza Tolusia są super!

Posted

Toluś ma bardzo ładną sierść. A ząbki jak perełki... Amik też, w końcu to jeszcze maluchy.
Martwi mnie tylko, co będzie z Tolkiem :( Biedny zdziczeje sam, bez brata :-(

Mam takie pytanie: czy w jakiejś lokalnej prasie (np. w gminnej gazetce) jest szansa dać ogłoszenie? Mój TŻ mieszka w gminie Lesznowola, w tamtejszej gazecie widziałam ostatnio całą stronę poświęconą psiakom do adopcji, które czekają w klinice weterynaryjnej. Może tak łatwiej dotrzeć do ludzi. Nie każdy ma dostęp do netu.

Posted

Amiś... a Toluś został sam :-( :-( Jak on to biedak zniesie? Musi też szybko znaleźć domek!
Amiś, tylko bądź grzeczny i współpracuj z yorkiem :mad: :eviltong:

Posted

Super, że jeden psiak ma dom. Będą wieści jak się zadomowił i jak się sprawuje?
Toluś w górę.
Cioteczko, znowu czas zmienić tytuł wątku. Może coś takiego: mały, kudłaty piesek został sam....

Posted

Cioteczki, nie mogę znieść myśli, że Toluś został sam. Znalazłam stronę gminy Dobre. Napisałam do nich...

"Szanowni Państwo,

zwracam się do Państwa z prośbą o pomoc.

Jestem użytkownikiem portalu Dogomania.pl, poświęconego psom. Niedawno na portalu ukazała się prośba o pomoc dla dwóch młodych psów, znalezionych na terenie Gminy Dobre, we wsi Rakówiec. Porzucone szczenięta znalazły schronienie u właścicielki pobliskiej działki, pani zajmowała się nimi w weekendy, a w pozostałe dni inna osoba przynosiła im jedzenie i wodę. Jeden z piesków znalazł już dom. Niestety, drugi pozostał sam. Na ogłoszenia zamieszczone w wielu portalach jak dotąd nikt nie odpowiedział, stąd prośba z mojej strony: czy mogliby Państwo na stronie Gminy Dobre zamieścić ogłoszenie? Może dzięki temu Tolek - tak wabi się piesek - znajdzie dom? Tolek jest "odchowanym" szczenięciem, zdrowy i prześliczny, ma piękną, długą sierść. Jest bardzo przyjaźnie nastawiony i brakuje mu kontaktu z człowiekiem. Do tej pory przebywał z bratem, teraz został sam. Poniżej załączam jedno z jego zdjęć (posiadamy więcej zdjęć).

Z poważaniem,
..."

Posted

Nie wiem, czy pomogą. Teraz Marzena jest tam cały czas więc Toluś ma towarzystwo. Już kilka razy prosiłyśmy o pomoc dla bezdomnych psów niestety bez echa. Tam są tylko wsie i to niezbyt bogate. Faceci przeważnie nie trzeźwieją. Sama mam problem z kuzynem, który tam mieszka.