Noemi1 Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 auraa napisał(a):W których gazetach? Trzeba chyba sprawdzić jakie gazety wydają lokalnie w okolicy, w której przebywa Toluś. Quote
Sarunia-Niunia Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Jestem wreszcie po ponad 3 tygodniowych wakacjach... Ale Tolusiu! Myślałam, że jak wrócę, przeczytam, że jesteś w swoim domku, a tu nic... Nie ma dalej domku dla Tolusia...:(:(:(... Przytulam Cię Maluszku bardzo mocno!!! Ale wiesz co Auraa? Ja jednak umieścilabym Tolusia na tej stronce: http://www.dogomania.pl/threads/212299-Poszukiwany-ma%C5%82y-%C5%9Bredni-kud%C5%82aty-szczeniak-%28do-roku%29 Stosunek do kotów to kwestia co najwyżej kilku dni. Znam to z autopsji. W kwietniu adoptowałam jamniczka, kóry, jak już minął Mu pierwszy szok, że ma domek po 2 dniach zauważył kotka. Przez następne dwa było mało ciekawie, a teraz pełna komitywa - nawet śpią razem:):):)... Za to na obce koty Nerunio nadal reaguje źle... Może warto spróbować??? Quote
auraa Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 Możemy spróbować;) Rozmawiałam z Astaroth . Nie bardzo kojarzy, żeby w okolicy były jakieś lokalne gazety.W około same wsie, więc Toluś wylądował by jako pies gospodarski. Quote
Sarunia-Niunia Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 auraa napisał(a):Możemy spróbować;) Właśnie wpadłam na tamten wątek, ale widzę, że nasz Toluś już tam jest:):):)... To dobrze, może Mu się uda... On jest taki uroczy, aż dziw, że wciąż nie znalazł domku... Quote
auraa Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 Tak właśnie myślałam, ze ciocia Sarunia-Niunia sie wczasuje. Cioteczki, zajrzyjcie do Trusi. Ona też z tej wsi. Kolejne psie dziecko porzucone na działkach i kolejni ludzie proszący o pomoc dla psa! Quote
Noemi1 Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Aura, a zktórej strony Wwy jest Toluś? Wiele okolicznych miejscowości podwarszawskich ma swoje lokalne gazety. Quote
auraa Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 on jest przy trasie na Mińsk Maz. Między Sulejówkiem a Dębem Wielkim. Trusia jest w Konstancinie. Quote
Sarunia-Niunia Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Cześć Tolusiu! Jestem u Ciebie i przytulam na dzień dobry...:):):)... Mam nadzieję, że już niedługo będziesz miał swój domeczek... Quote
Noemi1 Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 [quote name='auraa']on jest przy trasie na Mińsk Maz. Między Sulejówkiem a Dębem Wielkim. Trusia jest w Konstancinie.[/QUOTE] A Konstancin nie ma swojej miejscowej gazety? Piaseczno ma na bank. Quote
auraa Posted August 11, 2011 Author Posted August 11, 2011 Jestem na wyjeździe. Internet mi chodzi jak flaki z olejem. Jak wrócę sprawdzę..... Quote
Sarunia-Niunia Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Cześć Tolusiu! Jestem i pamiętam o Tobie przy okazji cieplutko Cie miziając...:glaszcze:... Szkoda, że nadal cisza, jeżeli chodzi o domek...:bigcry::bigcry::bigcry:... Quote
Astaroth Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Ja nie znam żadnej lokalnej gazety i powiem szczerze że nie znam też nikogo z tych okolic komu powierzyłabym psa (poza rodziną której juz rok temu jednego wcisnęłam). Bo to niby blisko Warszawy ale jednak wiocha, co zresztą widać jak się popatrzy na podwórka. Wielki, piękny dom, zadbany ogród, trawniczek, tuje, itd, no i gdzieś w rogu sypiąca się buda i pies na łańcuchu. A co do Tolusia to jest bardzo grzeczny, jednyne co bym sugerowała to kastracja, niestety ale lubi się "powyżywać" na innych psiakach i często nawet nie słucha jak się mówi "nie wolno", inne psy się bawią a on upatrzy sobie jakąś "ofiarę" i ją napastuje. Szczególnie lubi jak przyjedzie jakaś nowa suczka, czasem muszę go zamykać w klatce, żeby dał jej wreszcie trochę spokoju. Quote
auraa Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 Ile będzie kosztowała kastracja? Najpierw chyba trzeba go zaszczepić? Quote
Sarunia-Niunia Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Tak, najpierw szczepienia, a dopiero później kastracja... Rozumiem, że Toluś nadal nie szczepiony... Jednak wciąż nie mogę zrozumieć dlaczego taki uroczy maluszek nie może znaleźć domku...???... Tolusiu! Przytulanki dla Ciebie... Quote
Noemi1 Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Tolusiu, znajdzie się wreszcie i dla ciebie jakiś kochający domek :) Quote
pikola Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Znalazlam takie info Przygarnę szczeniaka - niewielkiego psa/suczkę. Quote
Sarunia-Niunia Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Może warto czym prędzej wrzucic tam ogloszenie Tolusia? Quote
Sarunia-Niunia Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 I co tam u Tolusia? Wiemy coś więcej? Mizianka dla Uroczego Malucha...:):):).... Quote
Recommended Posts