Kerian Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Zrobię inny w domu, ten jest chyba za "wysoki" ;-) Quote
Noemi1 Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Wpadam, cała w nerwach, co z tym podtopieniem Tolusia, a tu nie ma żadnych wieści :( Czy jest już bezpieczny??? Quote
auraa Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 Tak w hotelu jest bezpieczny. Dzwoniła Marzena, że gdyby tam został, nie miałby absolutnie żadnego schronienia. Ten kojec był w najniższym miejscu podwórza. Kiedys miał tam być warzywnik ale po burzy warzywa odpłynęły. Ogrodzenie zostało. Buda i cały teren kojca teraz są pod wodą. W budzie na pewno jest woda. Całe szczęście, ze go zabrałyśmy. Byłam tam przedwczoraj. Kiedy rozmawiałam z panią, która go dokarmiała, drogą leciała malutka sunia w cieczce a za nią wataha psów. Wielkości od ratlerka do wilka. Przed nimi biegł mały rudy piesek, wyglądał okropnie. Dzis kiedy rozmawiałam z Marzeną zgadałyśmy się, ze to roczny psiak, pogryziony, z chorym okiem, który ma właściciela. W ubiegłym roku był rozkosznym szczeniakiem. W tym na widok człowieka ucieka i nie daje do siebie podejść.:shake: Ręce opadają. Wpadam tam na godzinę, załatwiam sprawy i wpadam w depresję. Ta wieś to takie piękne miejsce. Jako dziecko spędzałam tam najwspanialsze wakacje. Czy miałam zamknięte oczy, czy ludzie są gorsi? Dzwoniłam do hotelu. Boluś zachowuje sie całkiem dobrze, zaczął bawić się z psami. Poznaje do czego służą kanapy. Quote
Kerian Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Całe szczęście, że Tolusia już tam nie było :shake: Szkoda tych innych psinek :-( Nigdy nie pojmę, dlaczego ludzie są tacy tępi, nieczuli i nie dbają o zwierzęta :-( Quote
Sarunia-Niunia Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Dopiero teraz trafiłam do Tolunia... Nie przeczytałam całego wątku, tylko początek i spojrzałam na zdjęcia... Toluś to taki uroczy i (jak się wydaje) radosny psiaczek. Aż dziw, że nikt nie dał Mu domeczku... Biedny sierotka... Przytulaski Maluszku...:):):)... Quote
Noemi1 Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Ufff, myślałam, że to w hoteliku go podtopiło. Na przyszłość trzeba pamiętać jakby się tam jakieś psiaki przechowywało. Ja mam nadzieję, że taki rozkoszny psiak jak Toluś szybko znajdzie dom :) A ludzie chyba jednak są gorsi :( Kiedyś nikt się nie zastanawiał, że dziecko samo jeźdxi autobusem po całym mieście, tylko każdy jakoś zwracał uwagę, żeby się krzywda nie stała, a teraz to nie do pomyślenia. Quote
auraa Posted July 7, 2011 Author Posted July 7, 2011 Dzień dobry mały! Może dziś będą informacje z hotelu? Quote
terra Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Nie sądzę, żeby ludzie teraz byli gorsi, na pewno są inni. Teraz dostęp do info powoduję, że wiemy o wielu tragediach zwierząt, podczas gdy dotychczas setki tysięcy cierpiały i nikt o tym nie wiedział. Taki jest nasz stosunek do zwierząt jaki mieli nasi rodzice, dziadkowie i przekazywany jest z pokolenia na pokolenie. Oczywiście trafiają się wyjątki. Edukacja i odpowiednie prawo, tylko to może odmienić los zwierząt. To moje zdanie ;) Toluś na pewno znajdzie kochający dom, oby jak najszybciej. Quote
auraa Posted July 7, 2011 Author Posted July 7, 2011 Pokaż sie ciotkom. Ciekawe jak się sprawuje? Quote
auraa Posted July 7, 2011 Author Posted July 7, 2011 Cioteczki, modyfikowałyście ogłoszenia Dla Tolusia? Quote
Kerian Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Muszę poprawić to, które było na tablica.pl Miałam natchnienie: [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/64/tamaj.jpg/][IMG]http://img64.imageshack.us/img64/3094/tamaj.jpg[/IMG][/URL] Quote
Agnieszka_K Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 [quote name='Kerian']Muszę poprawić to, które było na tablica.pl Miałam natchnienie: [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/64/tamaj.jpg/][IMG]http://img64.imageshack.us/img64/3094/tamaj.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE] wow super baner! trzymam kciuki za bazarek!:) Quote
Kerian Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Ale nie mogę podlinkować :( Przy każdej próbie pokazuje się dziwny komunikat, że za dużo obrazków :( Czy to dlatego, że używam BBCode? Quote
auraa Posted July 7, 2011 Author Posted July 7, 2011 Banerek śliczny ale tez nie wiem. Jestem komputerowa noga! Quote
Astaroth Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 [FONT=Tahoma]Toluś jest u mnie w hoteliku. Miejsce czekało na psa który jest w schronisku ale ma właściciela, niestety właściciel nie zamierza go odebrać. Trudno powiedzieć kiedy uda się go zabrać bo nie ma zrzeczenia i ogólnie wszystko rozbija się o durną biurokrację, czasem w takim przypadku trwa to miesiąc czasem pół roku, jeśli potrwa tak długo to będzie tragedia bo psiak w tej chwili ma pół roku. Niemniej dopóki się sprawa nie wyjaśni Toluś może u mnie zostać. Jutro jeśli pogoda będzie ładna zrobię mu kilka zdjęć, podajcie mi tylko maila na jakiego mam je wysłać.[/FONT][COLOR=#ca5311][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR] Quote
Fela Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Dzięki, Astaroth! Możesz słać do mnie: [EMAIL="psyniczyje@gmail.com"]psyniczyje@gmail.com[/EMAIL]. Dzięki za pomoc dla psiaka, gdybyś się nie zgodziła, byłoby z nim krucho Quote
auraa Posted July 8, 2011 Author Posted July 8, 2011 Moze Agnieszka będzie mogła podlinkować? Agnieszko gdzie jesteś? Quote
auraa Posted July 8, 2011 Author Posted July 8, 2011 Byłoby krucho. Nie wiem kiedy Marzena tam pojedzie. Toluś już jest grzeczniejszy i wreszcie będzie wiadomo jaki ma charakter. Quote
auraa Posted July 8, 2011 Author Posted July 8, 2011 Ciotki. Toluś nie ma pieniędzy ! Co będzie? Quote
Sarunia-Niunia Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 A może jakiś pakiecik ogłoszeń dla Tolusia? Quote
Astaroth Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 mam kilka pytań: czy Toluś był odrobaczany? Zabezpieczony na kleszcze? zaszczepiony? Quote
Recommended Posts