Jaaga Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Teraz ma już piekny ogon. Tylko od wewnętrznej strony jest łysy. Przedtem wyglądał jak zmutowany szczurzy ogonek. Quote
Selenga Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 [quote name='Dogo07']Tylko tak się zastanawiam czy jest jakiś problem z przesyłaniem leków z zagranicy, zwłaszcza tak daleko, czy to jakoś dużo kosztuje czy jak zwykła paczka. Nie mam w tym temacie doświadczenia.[/QUOTE] Niestety, to nie jest takie proste jeśli idzie pocztą. Przewieźć pewnie by sie dało, ale paczka idzie na cło i jeżeli jest więcej niż 2 opakowania to albo zawracają albo walą takie cło, że mózg staje... Może z krajów UE jest inaczej, ale tego nie przerabiałam Quote
Onaa Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Ale to dlatego że to lek, bo z innymi rzeczami chyba nie ma takich kłopotów, ludzie przecież różne rzeczy teraz sprzedają sobie poprzez allegro. Quote
azalia Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Ten lek dla Soni to Vetoryl ,a pod inną nazwą Trilostan?Wiadomo,że nie ma go w całej Polsce?To jest ludzki lek,tak?Może ja popytam w Jeleniej Górze i okolicach,nawet jak nie ma w hurtowni to nieraz apteki mają zapas. Quote
lika1771 Posted July 7, 2011 Author Posted July 7, 2011 Malawaszka mam ten nr.tel do Dublina o co pytac konkretnie,a moze Tobie wysłac i porozmawiasz.Pani prosi o sms i odzwoni. Quote
malawaszka Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 [quote name='azalia']Ten lek dla Soni to Vetoryl ,a pod inną nazwą Trilostan?Wiadomo,że nie ma go w całej Polsce?To jest ludzki lek,tak?Może ja popytam w Jeleniej Górze i okolicach,nawet jak nie ma w hurtowni to nieraz apteki mają zapas.[/QUOTE] to jest lek psi [quote name='lika1771']Malawaszka mam ten nr.tel do Dublina o co pytac konkretnie,a moze Tobie wysłac i porozmawiasz.Pani prosi o sms i odzwoni.[/QUOTE] pytać czy tam jest i w jakiej cenie 60 mg i jeśli jest to czy trzeba wysyłać jakieś recepty, a jeśli tak to jak mają wyglądać Quote
inga.mm Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 waszka, czy rozmawiałaś z lecznicami w Wawie? Podałam Ci namiary na te, które lek mają Quote
Jasza Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Zdjęcia Malawaszki jak zwykle świetne! To zdjęcie ktore wkleiła Jaaga - to tez moje ulubione! Mała jest obłędna. Do Medivetu tez dzwoniłam. Nie mają Vetorylu. Nie wiem co robić....:-( Quote
Akrum Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Piękne zdjęcia Soni, widać jaki ma grzbiet jeszcze łysawy, choć już z meszkiem :) Jak zarośnie całkowicie, to będzie z niej suuuper pannica :) Quote
inga.mm Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 [SIZE=3]podopieczny mojego bazarku[B] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/210408-SZKIELET-chory-ledwo-%C5%BCywy-zapalenie-p%C5%82uc...-NATAN"]NATANEK nie żyje[/URL][/B][/SIZE] Quote
asiek.l-g Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 rece mi opadly jak dodzwoniłam sie do niby "kliniki weterynaryjnej" i odebrał tel dr nauk wet. i po moim pytaniu o lek Vetoryl zapytal sie a na co on jest? po co pani? ott lekarz.... dowiedziałm sie ze w zgorzelcu i w legnicy jest hurtownia i z której jakies 3 miesiace temu jedna z lecznich sprowadzała ten lek, lekarz objecał na poniedizalek zdobyc więcej informacji. Quote
lika1771 Posted July 8, 2011 Author Posted July 8, 2011 [quote name='asiek.l-g']rece mi opadly jak dodzwoniłam sie do niby "kliniki weterynaryjnej" i odebrał tel dr nauk wet. i po moim pytaniu o lek Vetoryl zapytal sie a na co on jest? po co pani? ott lekarz.... dowiedziałm sie ze w zgorzelcu i w legnicy jest hurtownia i z której jakies 3 miesiace temu jedna z lecznich sprowadzała ten lek, lekarz objecał na poniedizalek zdobyc więcej informacji.[/QUOTE] Dziekuje Asienko Quote
Jaaga Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Malawaszka wczoraj przywiozła Soni 5 kapsułek. Dzis ja będę wiedzieć, czy gdzieś u nas uda się go zdobyć, bo nasza p. doktor miała wczoraj podzwonić. Ze sprowadzaniem leków nie jest chyba tak źle, bo my np. sprowadzamy z USA Azodyl na obniżenie mocznika. to lek do przechowywania w lodówce, więc przylatuje w kopercie ze sztucznym lodem. Wszyscy, którzy go stosuja, to muszą go sprowadzać ze Stanów. szybka przesyłka chłodzonego Azodylu kosztuje ok. 30 dolarów. Quote
Jasza Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Jeżeli Vetoryl BĘDZIE i trzeba go bedzie sprowadzać, to "pół biedy" gorzej jeśli przestali go produkować.... Quote
winter7 Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Tu jest link do sklepu w Kanadzie. Trzeba tylko zeskanować im receptę i przesłać mail'em. [url]http://petdrugs.com/search.php?keyword=vetoryl&x=15&y=3[/url] Quote
lika1771 Posted July 8, 2011 Author Posted July 8, 2011 Dzwoniła do mnie ta Pani z Dublina wiec prosiła o recepte z pieczatka weta i wysle nam za darmo trzy opakowania vetorylu za darmo:multi::multi: i oczywiscie bedzie nam zamawiac w Irlandi ma firme kurierska wiec problemu z przesyłka nie bedzie. Malawaszko mozesz załatwic recepty ja na pw podam Ci adres Pani i TY jej wyslesz i na Twoj adres przyjda leki.Podzielimy miedzy twoja sunia,a Sonia Quote
malawaszka Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 lika1771 napisał(a):Dzwoniła do mnie ta Pani z Dublina wiec prosiła o recepte z pieczatka weta i wysle nam za darmo trzy opakowania vetorylu za darmo:multi::multi: i oczywiscie bedzie nam zamawiac w Irlandi ma firme kurierska wiec problemu z przesyłka nie bedzie. Malawaszko mozesz załatwic recepty ja na pw podam Ci adres Pani i TY jej wyslesz i na Twoj adres przyjda leki.Podzielimy miedzy twoja sunia,a Sonia ale cudnie! a to może być polska recepta? Quote
lika1771 Posted July 8, 2011 Author Posted July 8, 2011 malawaszka napisał(a):ale cudnie! a to może być polska recepta? Tak polska tylko z pieczatka lekarza.Zaraz Ci przesle adres na ktory przeslesz recepty. Wetem jest polak Quote
malawaszka Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 ok to super - na początku tygodnia to wyślę do Irl Quote
plina Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 MALBORSKA TRAGEDIA!! GŁÓD, STACH, PRZERAŻENIE. MUCHY, LARWY, KARALUCHY, PCHŁY. A W TYM WSZYSTKIM DWIE DZIELNE SUNIE I 11 SZCZENIAKÓW! POTRZEBUJEMY POMOCY, SAMI NIE DAMY RADY! http://www.dogomania.pl/threads/210824 Quote
otita Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Widzę, że pojawiła się szansa dla kudłatych sznupek! :lol: Bardzo się cieszę! Quote
mari23 Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 lika1771 napisał(a):Dzwoniła do mnie ta Pani z Dublina wiec prosiła o recepte z pieczatka weta i wysle nam za darmo trzy opakowania vetorylu za darmo:multi::multi: i oczywiscie bedzie nam zamawiac w Irlandi ma firme kurierska wiec problemu z przesyłka nie bedzie. Malawaszko mozesz załatwic recepty ja na pw podam Ci adres Pani i TY jej wyslesz i na Twoj adres przyjda leki.Podzielimy miedzy twoja sunia,a Sonia Jakie dobre wiadomości!!!! Quote
sybil Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Pisałam już u Cecylki, że znajomy wet sprowadza ze Słowacji różne specyfiki; w poniedziałek wieczorem ma dać odp, czy Vetoryl będzie dostępny i jaka cena. Jedzie za 2 tygodnie na Słowację, więc jeśli tamte hurtownie mają, to może coś dobrego wyniknie, oby... Quote
malawaszka Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 sybisia napisał(a):Pisałam już u Cecylki, że znajomy wet sprowadza ze Słowacji różne specyfiki; w poniedziałek wieczorem ma dać odp, czy Vetoryl będzie dostępny i jaka cena. Jedzie za 2 tygodnie na Słowację, więc jeśli tamte hurtownie mają, to może coś dobrego wyniknie, oby... Sybisia daj znać jak się dowiesz Quote
Recommended Posts