Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Dogo07']Tylko tak się zastanawiam czy jest jakiś problem z przesyłaniem leków z zagranicy, zwłaszcza tak daleko, czy to jakoś dużo kosztuje czy jak zwykła paczka. Nie mam w tym temacie doświadczenia.[/QUOTE]
Niestety, to nie jest takie proste jeśli idzie pocztą.
Przewieźć pewnie by sie dało, ale paczka idzie na cło i jeżeli jest więcej niż 2 opakowania to albo zawracają albo walą takie cło, że mózg staje...
Może z krajów UE jest inaczej, ale tego nie przerabiałam

Posted

Ale to dlatego że to lek, bo z innymi rzeczami chyba nie ma takich kłopotów, ludzie przecież różne rzeczy teraz sprzedają sobie poprzez allegro.

Posted

Ten lek dla Soni to Vetoryl ,a pod inną nazwą Trilostan?Wiadomo,że nie ma go w całej Polsce?To jest ludzki lek,tak?Może ja popytam w Jeleniej Górze i okolicach,nawet jak nie ma w hurtowni to nieraz apteki mają zapas.

Posted

[quote name='azalia']Ten lek dla Soni to Vetoryl ,a pod inną nazwą Trilostan?Wiadomo,że nie ma go w całej Polsce?To jest ludzki lek,tak?Może ja popytam w Jeleniej Górze i okolicach,nawet jak nie ma w hurtowni to nieraz apteki mają zapas.[/QUOTE]

to jest lek psi

[quote name='lika1771']Malawaszka mam ten nr.tel do Dublina o co pytac konkretnie,a moze Tobie wysłac i porozmawiasz.Pani prosi o sms i odzwoni.[/QUOTE]

pytać czy tam jest i w jakiej cenie 60 mg i jeśli jest to czy trzeba wysyłać jakieś recepty, a jeśli tak to jak mają wyglądać

Posted

Zdjęcia Malawaszki jak zwykle świetne!
To zdjęcie ktore wkleiła Jaaga - to tez moje ulubione!
Mała jest obłędna.

Do Medivetu tez dzwoniłam.
Nie mają Vetorylu.

Nie wiem co robić....:-(

Posted

Piękne zdjęcia Soni, widać jaki ma grzbiet jeszcze łysawy, choć już z meszkiem :)
Jak zarośnie całkowicie, to będzie z niej suuuper pannica :)

Posted

[SIZE=3]podopieczny mojego bazarku[B]
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/210408-SZKIELET-chory-ledwo-%C5%BCywy-zapalenie-p%C5%82uc...-NATAN"]NATANEK nie żyje[/URL][/B][/SIZE]

Posted

rece mi opadly jak dodzwoniłam sie do niby "kliniki weterynaryjnej" i odebrał tel dr nauk wet. i po moim pytaniu o lek Vetoryl zapytal sie a na co on jest? po co pani? ott lekarz.... dowiedziałm sie ze w zgorzelcu i w legnicy jest hurtownia i z której jakies 3 miesiace temu jedna z lecznich sprowadzała ten lek, lekarz objecał na poniedizalek zdobyc więcej informacji.

Posted

[quote name='asiek.l-g']rece mi opadly jak dodzwoniłam sie do niby "kliniki weterynaryjnej" i odebrał tel dr nauk wet. i po moim pytaniu o lek Vetoryl zapytal sie a na co on jest? po co pani? ott lekarz.... dowiedziałm sie ze w zgorzelcu i w legnicy jest hurtownia i z której jakies 3 miesiace temu jedna z lecznich sprowadzała ten lek, lekarz objecał na poniedizalek zdobyc więcej informacji.[/QUOTE]

Dziekuje Asienko

Posted

Malawaszka wczoraj przywiozła Soni 5 kapsułek. Dzis ja będę wiedzieć, czy gdzieś u nas uda się go zdobyć, bo nasza p. doktor miała wczoraj podzwonić.

Ze sprowadzaniem leków nie jest chyba tak źle, bo my np. sprowadzamy z USA Azodyl na obniżenie mocznika. to lek do przechowywania w lodówce, więc przylatuje w kopercie ze sztucznym lodem. Wszyscy, którzy go stosuja, to muszą go sprowadzać ze Stanów. szybka przesyłka chłodzonego Azodylu kosztuje ok. 30 dolarów.

Posted

Tu jest link do sklepu w Kanadzie. Trzeba tylko zeskanować im receptę i przesłać mail'em.
[url]http://petdrugs.com/search.php?keyword=vetoryl&x=15&y=3[/url]

Posted

Dzwoniła do mnie ta Pani z Dublina wiec prosiła o recepte z pieczatka weta i wysle nam za darmo trzy opakowania vetorylu za darmo:multi::multi: i oczywiscie bedzie nam zamawiac w Irlandi ma firme kurierska wiec problemu z przesyłka nie bedzie.

Malawaszko mozesz załatwic recepty ja na pw podam Ci adres Pani i TY jej wyslesz i na Twoj adres przyjda leki.Podzielimy miedzy twoja sunia,a Sonia

Posted

lika1771 napisał(a):
Dzwoniła do mnie ta Pani z Dublina wiec prosiła o recepte z pieczatka weta i wysle nam za darmo trzy opakowania vetorylu za darmo:multi::multi: i oczywiscie bedzie nam zamawiac w Irlandi ma firme kurierska wiec problemu z przesyłka nie bedzie.

Malawaszko mozesz załatwic recepty ja na pw podam Ci adres Pani i TY jej wyslesz i na Twoj adres przyjda leki.Podzielimy miedzy twoja sunia,a Sonia

ale cudnie! a to może być polska recepta?

Posted

malawaszka napisał(a):
ale cudnie! a to może być polska recepta?

Tak polska tylko z pieczatka lekarza.Zaraz Ci przesle adres na ktory przeslesz recepty.

Wetem jest polak

Posted

lika1771 napisał(a):

Jakie dobre wiadomości!!!!

Posted

Pisałam już u Cecylki, że znajomy wet sprowadza ze Słowacji różne specyfiki; w poniedziałek wieczorem ma dać odp, czy Vetoryl będzie dostępny i jaka cena. Jedzie za 2 tygodnie na Słowację, więc jeśli tamte hurtownie mają, to może coś dobrego wyniknie, oby...

Posted

sybisia napisał(a):
Pisałam już u Cecylki, że znajomy wet sprowadza ze Słowacji różne specyfiki; w poniedziałek wieczorem ma dać odp, czy Vetoryl będzie dostępny i jaka cena. Jedzie za 2 tygodnie na Słowację, więc jeśli tamte hurtownie mają, to może coś dobrego wyniknie, oby...

Sybisia daj znać jak się dowiesz