plina Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Mozna wystąpic do kundelkowej skarbonki o dofinansowanie leczenia Soni. Pozniej ma sie 6 tyg na wpłacenie 15% kwoty. Przedział finansowy na leczenie to 200 zł. Mam nadzieję, że schron się zgodzi, bo jak nie to .... wolę nie myslec! http://www.dogomania.pl/threads/147660 EIDT: jesli dobrze obliczylam, zwrot z 200 zł to 30zł. Quote
azalia Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Nie wiem,czy w schronie podejmą się leczenia małej i czy będzie ono skuteczne.Może lepiej się sprężyć i zbierać pieniądze,żal sunieczki,nie dość że chora to jeszcze samotna... Quote
lika1771 Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 Azalia napisałam pw nie wiem ile,wykonałam tel. tez troche.Jezeli mozesz porozsyłaj watek to nic nie kosztuje,a moze ktos zajrzy. Plina ja juz płace skarpecie Tallot,bo tam poszłam po pomoc. Quote
plina Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 azalia, pieniedzy zawsze bedzie trzeba, bo przeciez nie zostawimy jej w schronisku, gdyby juz miała wracać do Tczewa... Lika, zawsze mozna zwrocic sie o pomoc do KS, jak byłaby potrzeba i wniosek zostałby pozytywnie rozpatrzony, moge zwrocic z własnej kieszeni te 15%. Ile mniej więcej moze ważyc Sonia? Jaaga napisała, że 'nie da się leczyć grzyba tradycyjnie tabletkami, tylko opryskami i myciem'. Mycie szamponem z ketokonazolem, w jakich odstępach czasowych? Opryskami, czyli?... Leki wątrobowe trzeba podawac w ciągu dnia, o okreslonych porach? I jeszcze czy Sonia ma lek separacyjny, czy bez większych problemów zostaje sama? Wiadomo jaki ma charakter? Tzn, czy jest uległa, czy domaga się obecnosci człowieka, czy to taka ciapa czy typ niezalezny? Quote
pikola Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Zapisuje sobie i w lipcu cos wplace dla suni.Jaka to kruszynka..Jej byc albo nie byc zalezy tylko od nas:placz: Quote
IVV Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 ja tez postaram sie cos na mala podeslac ... kto zbiera wplaty ? Quote
Jaaga Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Widzę, że Sonia nie bardzo ma jakąś alternatywę DT. Niech zostanie, bo do schroniska nie ma najmniejszego sensu oddawać tak chorego psa. Hotelik byłby dobrym rozwiązaniem, ale z kosztami leczenia i opłatami wyszłoby chyba ok. 600 zł mies. Miałam nadzieję, że ktoś dałby jej zwykły tymczas chociaż do wyleczenia, ale jak zwykle przeliczyłam się. Lekarz zadzwonił wczoraj, że dopiero dziś wszystko będzie do odbioru. Karmę wątrobową i leki dostała od razu, bo pożyczyłam jej od Oskara. Co dzień dostaje również Viacutan. Karma jej wyjątkowo smakuje i jak na razie zjada prawie podwójne porcje. Jak dostanie mniej, to rzuca miską. Dziś zrobię jej pierwszy oprysk i pomyślałam, że najwyżej profilaktycznie będę psikać też moje niezaszczepione na grzyba psy, żeby na włosach nie rozniosły zarodników. Quote
mari23 Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Jaaga napisał(a):Widzę, że Sonia nie bardzo ma jakąś alternatywę DT. Niech zostanie, bo do schroniska nie ma najmniejszego sensu oddawać tak chorego psa. Hotelik byłby dobrym rozwiązaniem, ale z kosztami leczenia i opłatami wyszłoby chyba ok. 600 zł mies. Miałam nadzieję, że ktoś dałby jej zwykły tymczas chociaż do wyleczenia, ale jak zwykle przeliczyłam się. Lekarz zadzwonił wczoraj, że dopiero dziś wszystko będzie do odbioru. Karmę wątrobową i leki dostała od razu, bo pożyczyłam jej od Oskara. Co dzień dostaje również Viacutan. Karma jej wyjątkowo smakuje i jak na razie zjada prawie podwójne porcje. Jak dostanie mniej, to rzuca miską. Dziś zrobię jej pierwszy oprysk i pomyślałam, że najwyżej profilaktycznie będę psikać też moje niezaszczepione na grzyba psy, żeby na włosach nie rozniosły zarodników. Anioły są wśród nas!!! oto jeden z nich - Jaaga... brakuje mi słów, naprawdę! choroby nieco inne, ale sytuację mam tez trudną, dlatego wiem, jak to jest.... DZIĘKUJĘ ! to za mało.... cóż więc napisać ??? Quote
lika1771 Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 Jaaga -dziekuje Pamietajmy ze sunia potrzebuje lekow i to dobrych lekow zeby szybko wyleczyc watrobe i zaczac leczyc grzyba wiec pomoc finansowa nadal potrzebna. Karma watrobowa tez jest droga. Quote
IVV Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 :):):):):):):) ja potrzebuje konto PayPal do wyslania pieniedzy Quote
lika1771 Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 [quote name='IVV']:):):):):):):) ja potrzebuje konto PayPal do wyslania pieniedzy Dziekuje IVV Malawaszka nan uzyczyła konta paypala lika jak chcesz możesz mojego paypala wykorzystać malawaszka@gmail.com - Quote
malawaszka Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 jest - proszę o nr konta gdzie te pieniązki przelać Quote
moni12 Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Ja jako , ze miałam ciązki tydzien, a obiecałam Soni stałą 10 zł/m to w poniedziałek pójdzie 20 zł -10 stałej a 10 odsetki za zwłokę:mad::mad::mad: Quote
lika1771 Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 Dziekuje IVV,Moni za wsparcie dla Soni dziekuje:loveu: Quote
Jaaga Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Jestem bez aparatu, bo koty mi zrzuciły i zepsuł sie. Czy mam rachunki przesłac komuś pocztą? Nie mam ich jak tu wstawić. Zanim kupię aparat, to trochę potrwa, a rachunki chyba miały być szybko potrzebne do allegro, czy chodziło tylko o wyniki? Lekarz zamówił Soni dwie dawki szczepionki, które kosztowały 60 zł. Zapłaciłam już obie, bo specjalnie je sprowadził. Essentiale jest w promocji i kosztuje 22,75, Nizoral 24,99, Hepatil 10,73. Imaverol mam w domu, ale jeszcze nie zapłacony, bo wczoraj była spora kolejka i doktor nie miał czasu przeliczać w ml jego ceny. Viacutan 38 zł, rachunek dojdzie razem z tabletkami. Diety dystrybutor RC jeszcze nie dowiózł, dalej jest na oskarowej. Quote
Jasza Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Dziewczyny, prosiłyście o pomoc skarpetkę Tallcott? Quote
asia300 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 witam :) właśnie czytam o suni i sie troche pogubiłam . Powiedzcie mi ile kosztuje miesięczne leczenie psinki ? jezeli znalazła bym DT darmowy czy była by możliwość dostarczenia jej do poznania ? i kto przejął by koszty leczenia ? Quote
lika1771 Posted June 19, 2011 Author Posted June 19, 2011 Kochani ja tylko z doskoku moja mama w szpitalu. Jaaga ja nie umiem wstawiac zdjec niestety........ Asiu gdybys znalazła darmowy dt byłoby super,Jaaga naprawde ma duzo pracy i naprawde złote serce.Finanse ja prowadze...... Quote
Jaaga Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Trudno powiedzieć, ile wyniosłoby leczenie, bo nie wiadomo na razie, jak bedzie reagować na stosowane środki. Do Poznania jest daleko i paliwo kosztowałoby ok. 200-250 zł. Niestety, nie mam mozliwości dowieźć psa. Leczona jest ze zbieranych wspólnie pieniędzy. Quote
plina Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Jestem ciekawa co to za dt? :) Lika, poproszę nr konta, prześlę grosza dla małej. Quote
asia300 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 pilna domek normalny , nikt by nie chciał pięniedzy za pobyt pieska zupełnie bezinteresownie jednak pytam o koszty leczenia ponieważ osoba która zdecydowała sie udostępnić swój dom dla pieska w potrzebie ma ograniczone fundusze :) Quote
moni12 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Zgodnie z tym co pisałam , wysłałam kroplę w morzu potrzeb 20 zł.dla kruszynki. Quote
Recommended Posts