jotpeg Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 [quote name='Patmol'] i lubię szelki guardy -wygodne sa na spacery Swetie najładniej by wyglądała w jasnych w zółtych czy pomarańczowych ale to byłyby jednorazówki -no, może na tydzień Sweetie na spacerach się przeraźliwie brudzi Może filoletowe albo ciemnozielone?[/QUOTE] tez mysle ze najladniej by jej bylo w pomaranczy (ale to chyba tak od swięta/kościółkowo), bo na co dzień - to ciemna zieleń albo grafit. guardy są super. Quote
Patmol Posted September 27, 2013 Author Posted September 27, 2013 na fuksję nie zgodzi sie tż bo to on chodzi ze Sweetie na smyczy - bo zbyt różowa ja tez myślę że ciemna zieleń Quote
Jasza Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 Ano, mój TZ to nawet z Reksem w czerwonych szelkach miał opory wychodzić.... Quote
Patmol Posted September 27, 2013 Author Posted September 27, 2013 właśnie według TZ -szelki i smycz dla Sweetie powinny być czarne i to jest najwłaściwszy kolor Quote
Patmol Posted September 27, 2013 Author Posted September 27, 2013 szelki i smycz kupiliśmy w dog.style maja fajne, kolorowe rzeczy dla psów i szyją według rozmiarów psa https://www.facebook.com/pages/DogStyle/251584501590455 Quote
Jasza Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 My też zawsze w DS :-) Marta jest na Dogo ;-) Quote
Jasza Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 Marta_Ares http://www.dogomania.pl/forum/members/5696-Marta_Ares Quote
Patmol Posted October 1, 2013 Author Posted October 1, 2013 może Sweetie jest rasy rosyjskiej? rasa sobowtórowa centowana Quote
Patmol Posted November 12, 2013 Author Posted November 12, 2013 u nas wszystko dobrze -jesień jest to sobie spacerujemy mam do oddania fajną tri (z wiosny) zaszczepiona i wysterylizowana Maja Quote
Jasza Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 U nas jakieś przesilenie jesienne. Dobrze, że u Was dobrze. Quote
jotpeg Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 bardzo łądna tri :loveu: a ten Garfield obok, jaką ma minę... typowy samiec :evil_lol: Quote
Patmol Posted November 12, 2013 Author Posted November 12, 2013 Jasza napisał(a):U nas jakieś przesilenie jesienne. Dobrze, że u Was dobrze. jak przesilenie to niedobrze? bo jakoś tak zabrzmiało Quote
Patmol Posted November 12, 2013 Author Posted November 12, 2013 rozumiem w tym sensie też mam dość, ale cóż... jak się nie mysli , to jakoś idzie do przodu - no i w sumie wszystko jest w porządku Zamówiłam pas biodrowy na allegro -żeby mieć wolne ręce na spacerach - i coś źle wpisałam i teraz nie wiem jak zapłacić allegro jakiś mi nie idzie; co coś kupuję -to mam jakiś problem i wkopałam się z kotami -nie mogę w góry wyskoczyć nawet na narty nie bardzo kurde a poza tym wszystko dobrze (no, mogłoby być gorzej przecież) świętowaliście niepodległość? my z Caillou -tak; nawet jadłyśmy grochówkę rózne dzieci Caillou wyściskały i wygłaskały -miała dośc Quote
Jasza Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 A Młody jest zabójczo przystojny :cool3: Pokaż Caillou i Sweetie w nowych szelkach :p Quote
Patmol Posted November 12, 2013 Author Posted November 12, 2013 Caillou ma te same od lipca zamówiłam dla siebie pas biodrowy i dla Sweetie szelki - no, ale jeszcze ich nie mam i nie wiem jak zapłacić Quote
Jasza Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 Znajdż adres mailowy do Sprzedającego i napisz maila. Ja też na Allegro porobiłam różne hocki klocki. Najczęściej da się to tak załatwić. (Moja Ciocia miała kiedyś kupić beczki pięćdziesięciolitrowe dla Wujka, na deszczówkę. Dwie. I tak pozamawiała, że wykupiła wszystkie dostępne sztuki ;-) Na szczęście dało się to wyprostować telefonicznie. Bo nie wyobrażam sobie co by zrobili z tirem beczek....) Quote
Patmol Posted November 12, 2013 Author Posted November 12, 2013 Ja znam konto do sprzedającego, ale jakoś zaznaczyłam , że płacę przez konto PAyu. Juz napisałam do allegro -żeby mi to zmienili -żeby potem nie brakowało mojej wpłaty Na allegro łatwo sie machnąć i kupić wiecej sztuk niż się chce. Młoda ma teraz okres międzywojenny w liceum i pomagam jej to wszystko zrozumieć -to co się wtedy działo. Co by mogła przeczytać -dla zrozumienia tych procesów? Ucieczkę od wolności Froma -tam jest o tym dlaczego rozwinął się faszyzm ale co jeszcze? szczególnie o rewolucji bolszewickiej i łagrach i o Hiszpani i o Włoszech i o Piłsudskim w Polsce Quote
werenn Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 Nie wiem jaką Twoja córka ma książkę do historii, ale moja ma w podręczniku cały wykaz lektur a wydawnictwo Bellona wydaje taki fajny cykl o dwudziestoleciu międzywojennym w Polsce - uważam, że jest to pozycja dla młodzieży a książek o tym okresie jest teraz mnóstwo, bo nastała "moda" na ten moment naszej historii Quote
Patmol Posted November 12, 2013 Author Posted November 12, 2013 wiem, chciałam zapytać ci wy byście polecili co uważacie, że jest warte przeczytania te? http://ksiegarnia.bellona.pl/index.php?c=cat&tree=1&cid=346 Quote
werenn Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 tak tyle, że tego jest 22 tomy i jeszcze nie wszystkie wyszły niech może sobie córka przejrzy w bibliotece - tam jest dużo zdjęć więc tym ciekawsze dla młodzieży Quote
Recommended Posts