Jasza Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 Ja myślę, że raczej usposobienie... Moja Miśka mokrości nie lubi, ale tarzać się w śniegu albo na zamarzniętym chodniku - a proszę bardzo, rzuca się ślizgiem, kręci, wyciera a potem leży jak na plaży i absolutnie nie widać żeby jej było zimno. Reksio unika śniegu, chodzi tylko w wydrążonych koleinach albo po naszych śladach. Quote
Patmol Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 ale Miśka to ma tej sierści troszkę -może ją grzeje a Sweetie -to ma taką, krótka szczecinę -nawet pogłaskać ją trudno Caillou lubi śnieg, ale nie wchodzi do rzeki gdy jest mróz. Quote
Jasza Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 Może ją grzeje te kudłate futro, a może tłuszcz :diabloti: (Miśkę oczywiście). A Sweetie grzeje energia. Quote
Patmol Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 Chyba tak. Bo ani futra ani tłuszczu wcale nie ma. Quote
Patmol Posted April 5, 2013 Author Posted April 5, 2013 Sweetie jest zapatrzona w mojego TŻ. Jak on późno wraca do domu - to Sweetie chodzi po mieszkaniu i wzdycha. W końcu wpycha się na parapet, przykłada nos do szyby i tam wzdycha. Jak w końcu TZ wróci -pełnia szczęścia. Quote
Patmol Posted April 8, 2013 Author Posted April 8, 2013 TZ lubi Sweetie -myślę, ze to bardzo dużo.:diabloti: Quote
doris66 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Zajrzyjcie prosze, wspomóżcie jeśli mozecie, chociaz obecnością i dobrym słowem. http://www.dogomania.pl/forum/threads/242157-Skatowany-Gufi-z-Krasopola-potrzebuje-naszej-pomocy-%28?p=20716440#post20716440 Quote
Patmol Posted April 12, 2013 Author Posted April 12, 2013 Sweetie zaszczepiona :diabloti: na wszystko. Rok spokoju. I nas jest bardzo ciepło. Planuję w weekend dłuugi spacer. Quote
Jasza Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 Gratulacje dla Seetie. A ja proszę o zdjęcia z wędrówek! Quote
Patmol Posted April 12, 2013 Author Posted April 12, 2013 Dobrze się wczoraj czuła -ja nie lubię szczepień. Dla mojego aparatu jest cały czas za mało słońca. Oczy widzą słońce -a aparat jakos tak ciemno odbiera świat. Quote
Jasza Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 Ale zdjęcia z przyszłych wędrówek - tych, które planujesz na weekend - to poproszę :-) Quote
Jasza Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Ach te dupki ;-) Miśka też zaczyna kopać zapamiętale i też się tak wypina. Macie nowe adresówki? Quote
Patmol Posted April 22, 2013 Author Posted April 22, 2013 i jeszcze jedno to niebieskie -to od wścieklizny Quote
Patmol Posted April 23, 2013 Author Posted April 23, 2013 moja drużyna spacerowa Cailloiu popsikałam frontlainem i się zastanawiam czy jeszcze jej nie potraktować dodatkowo kropelką -czy to będzie za dużo? a Sweetie codziennie pływa - musiałbym ją ze dwa dni wyprowadzać na smyczy Quote
doris66 Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Pozwolicie, że i u Was pokażę tę niezwykłą suczkę.? Jest bielszczanką, tak jak Caillou i potrzebna jest pomoc na leczenie i sterylkę. http://www.dogomania.pl/forum/threads/242598-Dwukrotnie-wywieziona-i-skazana-na-poniewierkę-wracała-do-swoich-oprawców?p=20766742#post20766742 A Caillou i Sweti są cudne, bardzo...bardzo...bardzo. Quote
Jasza Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Po kroplach pies nie może się kąpać 24 godziny, nie wiem jak po psikaczu. Ale psikacz i krople naraz, to może być zbyt dużo i uczulić. Quote
Patmol Posted April 23, 2013 Author Posted April 23, 2013 no właśnie -już sama nie wiem jak to rozwiązać Caillou popsikałam resztą Frontlina - ona się nie kąpie a Sweetie dzisiaj kupię kropelkę -i ją nakapię i 24 godziny musi być niespuszczana u nas wszystkie tereny są koło rzeki - a Sweetie miała w przodkach jakieś wodne zwierze tylko tego sobie trochę nie wyobrażam pójść z dwoma psami na spacer -i Sweetie nie spuścić nie mogę jej nie wziąć -bo rozniesie mieszkanie Quote
Patmol Posted April 23, 2013 Author Posted April 23, 2013 obrożę to we dwie pierwszego dnia zniszczą Sweetie uwielbia zapasy -Sweetie łapie Caillou za sierść na szyi, a Caillou łapie Sweetie za obrożę -obecną i koziołkują a potem się szarpią i gonią i polują na siebie Sweetie nie ma sierści na szyi -więc Caillou ją łapie za obrożę Sweetie obecna obroża(i szelki) są już ponadgryzane solidnie - a były dość porządne Quote
Jasza Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 No to może jeden dzień ze spacerami w inne miejsce, "bezwodne"? Quote
Recommended Posts