Jasza Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Patmol, chcąc nie chcąc - głowa do Kaczawy! :diabloti: Quote
Patmol Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 zobaczcie jaki podobny pies do mojej Sweetie jest w schronisku bardzo podobny no, pysk troszkę grubszy i tez taki słodziak jak Sweetie Quote
Jasza Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Faktycznie, bardzo podobny:crazyeye: bardziej męski. Quote
Patmol Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 bo to chłopak na stronach schroniska pisze, że ma ok 1,5 roku i tam jest jego zdjęcie w kagańcu -to wygląda w tym kagańcu groźnie czyli byłby troszkę od Sweetie starszy (bo ona ma jakiś rok i miesiąc/dwa) Quote
Patmol Posted December 3, 2012 Author Posted December 3, 2012 Elizabeth znalazła DS zawiozłam ją w sobotę do Wrocławia zdjęcia już z nowego domu Quote
Patmol Posted December 3, 2012 Author Posted December 3, 2012 nie stare imię moja córka ją nazwała Elizabeth-zdrobniale ELI Quote
Patmol Posted December 5, 2012 Author Posted December 5, 2012 ostatnio byłam na spacerze rano i nawet wzięłam aparat pięknie było mgła, zamarznięte kałuże i drzewa w takim jakby szronie moje psy malowniczo pluskały się w rzece razem z takim psem w typie asta skoki były do wody po szyję i chlapanie się wodą zdjęć jednak nie ma-no bo było za zimno, żeby wyciągnąć ręce z kieszeni Quote
Jasza Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Ja też ostatnio robię niewiele zdjęć - z lenistwa ;-) Quote
Patmol Posted December 10, 2012 Author Posted December 10, 2012 Sweetie ciachnięta -w czwartek zdjęcie kubraczka. Caillou zadziwiona, ze Sweetie leży i nie chce z nią szaleć. A Sweetie lezy i obserwuje. Na widok mięska -natychmiast się pojawia. Chce wychodzić na spacery - ale boje się ją brać w pola na bieganie. Kotów nie goni-koty są tez tym zadziwione. Filemon -zachwycony, bo wreszcie może swobodnie zwiedzać mieszkanie. Tylko czy jej nie będzie zimno w ten ogolony brzuszek na spacerach po zdjęciu kubraczka? Quote
Jasza Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Uściski dla Sweetie. Młodziutka jest, to szybciutko dochodzi do siebie. A kubraczek bym zostawiła aż się wszystko nie wygoi, żeby nie przemrozić i nie zabrudzić. Quote
Patmol Posted December 11, 2012 Author Posted December 11, 2012 nawet po zdjęciu szwów? ona chodzi jak staruszka w tym kaftaniku a my mieszkamy jednak na 4 piętrze (to jest takie porządne 4 piętro bo w starej kamienicy) po schodach chodzi sama, co mnie cieszy -bo wazy ponad 16 kg tyle samo co Caillou są takiej samej wielkości, długości; tyle samo ważą i obie biegają jak wyścigówki siostry (wersja długowłosa, biszkoptowa i krótkowłosa, pręgowana) Quote
Jasza Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Miśka miała zdejmowane szwy dopiero po 10 dniach. I chodziła w kubraczku. Quote
Patmol Posted December 11, 2012 Author Posted December 11, 2012 no to może ja źle zrozumiałam -i w czwartek będzie tylko kontrola a zdjęcie kubraczka i szwów jeszcze w następnym tygodniu nie pamiętam ile Caillou była w kubraczku - ale Caillou to nie ustawała w próbach zdjęcia kubraczka odgryzała troczki. wyciągała łapy, przeżuwała kubraczek i odmawiała chodzenie w kubraczku musiałam jej zdejmować albo nosić ją po schodach a Sweetie tylko wczoraj piszczała -i w końcu wymyśliłam że jest jej za ciasno i poluzowałam troczki ona leży bardzo spokojnie i chodzi tak dziwnie po schodach, ale chodzi nie próbuje udawać, że nie może iść -i że koniecznie, ach, koniecznie trzeba to z niej zdjąć Quote
Jasza Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Miśka na kubrak nie zwracała uwagi, ale z nią to była inna inkszość, bo była dzika i dopiero z lasu trafiła do mnie po łapaniu i sterylce. Nosiłam ją z czwartego piętra, pamiętam. Oby się goiło szybko. Quote
Patmol Posted December 11, 2012 Author Posted December 11, 2012 jeszcze w dół te 17 kg można jakoś tachać ale pod góre -to już gorzej szczerze powiedziawszy - to i tak ja bym nie nosiła Sweetie tylko Młoda i TŻ oni ją teraz wyprowadzają, a ja biorę Caillou Quote
Patmol Posted December 12, 2012 Author Posted December 12, 2012 Sweetie jakoś dziwnie wyszła na zdjęciach -robiłam wczoraj więc dzisiaj zdjęcie Caillou czekam już żeby Sweetie doszła do siebie lepsza rozbrykana Sweetie -niż taka dziwna Sweetie jak teraz Quote
Jasza Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Dawna Sweetie wróci wcześniej niż myślisz :diabloti: Quote
Patmol Posted December 12, 2012 Author Posted December 12, 2012 pewnie tak ale na razie ogonek spuszczony i brak humoru no chyba, że wyjdzie na śnieg wtedy strasznie się cieszy i skacze Quote
Patmol Posted December 12, 2012 Author Posted December 12, 2012 Caillou tez lubi chodzę teraz po ciemku w pola -no, bo nie mam jak inaczej ją spuścić może zacznę ja w parku spuszczać jednak straszliwie się cieszy z gonitwy po sniegu a mój synek biega za nią, z nią i przed nią -i szybko przypomina śniegowego bałwanka Quote
Jasza Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Jest jasno od śniegu i nie przeszkadza mi wcześnie zapadający zmrok. Chodzimy do lasu trzy razy dziennie,tylko zerkamy na to czy z którejś strony ktoś nie chrząka ;-) Quote
Patmol Posted December 12, 2012 Author Posted December 12, 2012 dziki???? a u mnie wciąż czeka na DS kotek Filemon urodził się ok 20 sierpnia robię mu ogłoszenia i ludzie wciąż piszą, że chętnie po niego przyjadą ale jak proszę o adres i tłumaczę, że muszę z nim przyjechać i pogadamy, podpiszemy umowe -tak jak jest w ogłoszeniu to koniec zainteresowania a to naprawdę fajny kotek (wiem co piszę, bo już kilka kotków miałam) i lubi psy i mruczy -już jak się na niego spojrzy Quote
Jasza Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Dziki. Po Świętach może. Teraz ludzie gonią za karpiem i sprzątają aż furczy. Nie lubię Świąt. Quote
Recommended Posts