Patmol Posted June 16, 2014 Author Posted June 16, 2014 nie robiłam zdjęć statków, bo pilnowałam Caillou Quote
Patmol Posted June 16, 2014 Author Posted June 16, 2014 ja myślałam, ze moja Caillou to się niczego nie boi ale jednak i ona czegoś się boi strzelającego statku UFO -tego http://legnica.naszemiasto.pl/galeria/zdjecia/xvi-splyw-samorobek-w-legnicy-zdjecia,2323994,galeria,9618088,t,id,tm,zid.html#material-artykul Quote
Jasza Posted June 16, 2014 Posted June 16, 2014 Reksio, który boi się worków z suchymi liśćmi i dziwnie wyglądających, porzuconych reklamówek przyznałby zapewne, że Caillou jest bardzo odważna :p Quote
Patmol Posted June 16, 2014 Author Posted June 16, 2014 ciekawe czy Reksiowi podobałyby się takie statki te wystrzały rzeczywiście grzmiały groźnie a niektóre jeszcze dodatkowo śmierdziały jakimś gazem marsjańskim Quote
Jasza Posted June 16, 2014 Posted June 16, 2014 Same statki - no nie mam pojęcia. Mógłby obszczekać a mógłby kompletnie nie zwrócić na nie uwagi. Ale wystrzały - z konieczności omijamy takie miejsca. I Kula i Reks boją się straszliwie. Jakieś dwa tygodnie temu byliśmy w karczmie na piwie. I stał przy drzwiach, trochę z boku, gipsowy kucharz z wieńcami hawajskimi. Reks zauważył go po pół godzinie i wyskoczył nagle z histerycznym wrzaskiem. Podprowadziłam go, zjeżonego do butów owego gipsowego, potem podniosłam na wysokość twarzy, żeby w skupieniu i z lekkim przerażeniem w oczach obwąchał wąsy. Niby pojął. Niby zrozumiał. Ale do samego końca trzymał się z boku i co jakiś czas powarkiwał groźnie spoglądając na "intruza". ;) Quote
Patmol Posted June 16, 2014 Author Posted June 16, 2014 Caillou się boi gipsowych czy jakiś takich postaci-kucharzy-i nie tylko-kucharzy które często stoją w Czechach przy boudach i hospodach są wielkości człowieka albo i większe bardzo na nie szczeka, bardzo zachowując odpowiedni dystans i potem mnie odciąga w innym kierunku ale żeby tak ogon pod siebie i uciekać to -dopiero na huk ufo -statku Quote
jotpeg Posted June 16, 2014 Posted June 16, 2014 te gipsowe postaci są jakieś podejrzane (nienaturalne) i psy to czują. spokojny Norek dostał szału w Pszczynie na widok sztucznego żubra. wrogiem są także śniegowe bałwany dużych rozmiarów. :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Patmol Posted June 17, 2014 Author Posted June 17, 2014 Caillou tez się boi bałwanów ale rzadko je spotykamy wczoraj byliśmy na spacerze i kilka razy nieufnie zerknęła na rzekę ale UFO nie było na szczęscie Quote
Patmol Posted June 23, 2014 Author Posted June 23, 2014 tereny nadrzeczne to moje ulubione, bo zarośnięte i dają wrażenie dzikości Sweetie uwielbia skakać Quote
Poker Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 Cudowne ujęcie http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a216a334dfcf.jpg Quote
Patmol Posted June 24, 2014 Author Posted June 24, 2014 dziekuję staram się psy są takimi uroczymi obiektami do fotografowania Quote
Patmol Posted June 25, 2014 Author Posted June 25, 2014 a ja jestem miszcz , bo biorę na spacery ostatnio oba psy i jeszcze Młodego biorę głęboki wdech i idę najtrudniej jest przez miasto bo chodniki za wąskie, a ludzi muszę tak wymijać, żeby raczej byli od strony Caillou Sweetie sie stara, ale czasem warknie -ona od razu się nakręca ale jak się jej zwrócu uwagę to odpuszcza najpierw zawsze chwalę Caillou ze nie szczeka (jak Sweetie szczeka) i dzięki temu Caillou, dumna jak paw, stoi i patrzy z lekceważeniem na wyczyny Sweetie i się nie dołącza no chyba. że jest na widoku owczarek niemiecki szczekający WRóg Caillou numer 1 wszędzie kwitną maki -piękne są Quote
Jasza Posted June 25, 2014 Posted June 25, 2014 Maki są piękne. Próbowałam jednego zasuszyć w książce. na pamiątkę. Owszem, pięknie się i płasko wysuszył, ale całkowicie zmienił kolor. Na ciemnofioletowy. Quote
Patmol Posted June 25, 2014 Author Posted June 25, 2014 maki są najpiękniejsze ja ich nawet nie zrywam - bo jakoś mi szkoda, ze w wazonie zwiędną i są fotogeniczne osty tez piękne -ale wychodzą mi na zdjeciach nieostre Twoje kolory ulubione Quote
Jasza Posted June 25, 2014 Posted June 25, 2014 Dziękuję :) To prawda, polne kwiaty szybko więdną i szkoda zrywać. Quote
NikaEla Posted June 26, 2014 Posted June 26, 2014 Patmol napisał(a):wkrótce wakacje -ha dla dzieci już jutro po południu :) Quote
Patmol Posted July 1, 2014 Author Posted July 1, 2014 udało mi się zrobić zdjęcie jak wygląda dama Caillou jak jej sie coś nie spodoba ona czasem zrobi taka minę do Sweetie -ale to jest mgnienie oka żeby Sweetie wiedziała jak jest hierarcha-i nie podskakiwała Quote
Patmol Posted July 2, 2014 Author Posted July 2, 2014 alko jak hokkaido ona nie patrzy czy pies mniejszy czy pięć razy większy jak niekulturalny -to od razu pokazuje zęby a Sweetie na spacerach jak się rozkręci, to poluje na Caillou i łapie ją za ogon według Caillou to niedopuszczalne Caillou sie wyszczerza, potrafi sie jeszcze dodatkowo zjeżyć na irokeza a Sweetie robi śmieszne miny -panikara Quote
Jasza Posted July 2, 2014 Posted July 2, 2014 Mnie śmieszy kiedy Misia się tak szczerzy na Reksia ( na przykład kiedy on próbuje jej podkraść ciastko). Mała, czarna kula z wilczymi ząbkami. Ale to skutkuje. ;) Sweetie czasem pokazuje zęby? Quote
Patmol Posted July 2, 2014 Author Posted July 2, 2014 pewnie czasem sobie z Caillou pokazują, ze dwa razy przez te trzy lata, kiedy są u mnie - były takie akcje z zębami -że myślałam że się nawzajem pogryzą i to mocno oba razy były w mieszkaniu, i zaczęła Caillou -bo Sweetie coś dostała pierwsza (raz -pieroga ruskiego) i Caillou normalnie rzuciła się na Sweetie a Sweetie nie byłą dłuzna ja się wystraszyłam polałam je wodą -bardzo skuteczna metoda nawet się nie drasnęły no i Sweetie potrafi zęby pokazać innemu psu, jak ją z tyłu zbyt nachalnie wącha i ludziowi obcemu który jej się nie podoba -bo np. macha rękami przy rozmowie ale żadna z nich nigdy nikogo nie ugryzła jak kiedyś jeden pies rzucił się na Caillou i chciał ją naprawde ugryść ale nie siegnął, bo ją zasłoniłam i rozerwał moje spodnie to była w szoku wielkim pokazówki, szczerzenie sięm warczenie skoki uniki to Caillou rozumie ale naprawdę sie gryść? tego nie pojmuje Quote
Jasza Posted July 2, 2014 Posted July 2, 2014 Ugryzł, ugryzł.:shake: Teraz jest pod specjalnym nadzorem. Niestety. Quote
Recommended Posts