Patmol Posted April 9, 2014 Author Posted April 9, 2014 dziekuję każda z nich ma inną metodę biegania (to widać na poprzedniej stronie )-według mnie ładniej wygląda bieganie Caillou ale muszę przyznać, że Sweetie jest zdecydowanie szybsza i lepsza kondycyjnie w bieganiu -może biegać bez końca Caillou szybko sie nudzi bieganiem, a wtedy Sweetie ją zaczepia i napada i robi co może, żeby się jeszcze bawiły w bieganie Quote
Moli@ Posted April 9, 2014 Posted April 9, 2014 Fajne sunie....Sweetie umaszczenie ma bardzo ładne.... A nie ma wszywki z nazwą producenta (legowiska)? Quote
Poker Posted April 9, 2014 Posted April 9, 2014 Cudne sunie na pięknych zdjęciach.Aż dziób sam mi się śmiał :evil_lol: Quote
Patmol Posted April 10, 2014 Author Posted April 10, 2014 fajne są i fajnie się ze sobą bawią -nawet jak się kłócą, to widać że to super zaprzyjaźnione psy Caillou Sweetie matkowała, uczyła ją świata i teraz tez pilnuje, żeby Sweetie nie zapomniała, że to ona Caillou rządzi no chociaż to Sweetie jest silniejsza, szybsza i ma większe zęby i większe łapy Sweetie to mięśniak, a Caillou raczej futrzak nie ma metki na legowisku ja je kupowałam od http://www.dogomania.pl/forum/members/18352-MEGNUM w pierwszej połowie 2012 roku (oba, bo mam dwa legowiska) czyli mam je dwa lata bardzo jestem zadowolona Megnum, z tego co zrozumiałam, szyła je (no, nie wiem czy osobiście) na moje konkretne zamówienie - rozmiar i kolor można spróbować do niej napisać chociaz ona rzadko się pojawia na forum Quote
Moli@ Posted April 10, 2014 Posted April 10, 2014 (edited) Dziękuję....teraz już wiem czemu nigdy nie widziałam w sprzedaży..., specjalne zamówienie....:lol: Napisałam zapytanie Edited April 10, 2014 by Moli@ Quote
Patmol Posted April 11, 2014 Author Posted April 11, 2014 pierwsze, które kupiłam, było wystawione na tym wątku "sprzedam psie akcesoria" przepychanki Quote
Patmol Posted April 15, 2014 Author Posted April 15, 2014 na spacerach spotykamy różnych przystojniaków to jest Rusty -jeden z ulubieńców Caillou i Sweetie i wspólne gonitwy Quote
Jasza Posted April 15, 2014 Posted April 15, 2014 Przystojniak jak przystojniak, ale Twoje dziewczyny - cud - miód :loveu: Quote
Patmol Posted April 15, 2014 Author Posted April 15, 2014 przystojniak jest taki konkretny, no nie jak moje dwa wypłosze -co jakiś czas ktoś myśli. ze moja Caillou to szczeniak, bo jeszcze masy nie nabrała tak się nastrojowo spotkali wśród drzew Quote
Jasza Posted April 15, 2014 Posted April 15, 2014 A u Sweetie widzę moje ulubione połączenie kolorów. Koniczynowe. Czyli soczysta zieleń i biskupi róż ;) Quote
Patmol Posted April 15, 2014 Author Posted April 15, 2014 ja kupiłam zielone szelki (lubię zielony) a mój TŻ wybrał różowy identyfikator dla Sweetie (to nie mój pomysł; Caillou ma gwiazdę szeryfa w kolorze srebrnym) połączenie jest dość takie, no -oryginalne no, ale nie zamierzam kupować Sweetie różowych szelek pod kolor -jej różowe by nie pasowały ostatnio TŻ poszedł ją zaczepić przeciw wściekliźnie (bo termin się zbliżał kolejnego szczepienia) ona ma w książeczce wpisane imię PIRANIA i TŻ też ją tak nazywa więc weszli do veta, Tz powiedział że przyszedł zaczepić Piranię na wściekliznę, Pirania zawarczała głucho i vet zapytał uprzejmie "czy kogoś pogryzła?" własnie tak ludzie odbierają Sweetie chociaz jest taka słodka i ma różowy identyfikator wczoraj była piękna pogoda Quote
Jasza Posted April 15, 2014 Posted April 15, 2014 Piękne ma imię :diabloti: A połączenie kolorów cudne - wszystkie różowe kwiaty mają zielone łodygi i liście i to pasuje. Quote
Patmol Posted April 15, 2014 Author Posted April 15, 2014 bardzo słusznie Sweetie jest cała piękna jak ten kwiatek Quote
jotpeg Posted April 15, 2014 Posted April 15, 2014 piękne zdjęcia spacerowe, piękne psy w biegu! :loveu: a kolorystycznie to mi się najbardziej te nadrzeczne podobają... piękne! Quote
Patmol Posted April 16, 2014 Author Posted April 16, 2014 dziękuję za pochwałę :diabloti: lubię zdjęcia robić - nawet bardzo chciałem wam tez pokazać jakiego mam własciwie to jakiego Caillou ma więc przedstawiam osobistego (personalnego :evil_lol:) trenera Caillou na zdjęciach z treningu Quote
Jasza Posted April 16, 2014 Posted April 16, 2014 Nie znam Twojego syna, ale Go instynktownie bardzo, bardzo lubię. Świetny chłopak :loveu: Quote
Patmol Posted April 16, 2014 Author Posted April 16, 2014 Młody lubi zwierzęta i przyrodę wogóle i matematykę i czytanie książek to chyba całkiem dobre połączenie to się chyba nazywa bieg synchroniczny (trzeba patrzeć na nogi i łapy) Quote
Jasza Posted April 16, 2014 Posted April 16, 2014 Fakt, są zgrani. I jak patrzą na siebie!:loveu: Quote
Patmol Posted April 16, 2014 Author Posted April 16, 2014 Młody ma smaczki ha i na pewno ma to wpływ na skupienie Caillou chociaż ostatnio spotkaliśmy pana , który prowadzi szkolenia psów (miał jakąś grupę ze szczeniakami) i podszedł do nas dać nam ulotkę szkoły i chciał poczęstować Caillou smaczkiem powiedziałam mu, że jak chce to niech ją spróbuje poczęstować :diabloti: wyciągnął do niej dłoń ze smaczkiem -Caillou smaczek i dłoń obwąchała, ale smaczka nie wzięła zabrała łeb i tyle facet się zdziwił :evil_lol: mam wyszkolonego psa:diabloti: szkoła dla psów już mi nie jest potrzebna Quote
Jasza Posted April 16, 2014 Posted April 16, 2014 Mój pierwszy pies był taki. Pajtek. Kiedyś jechał z Mamą w autobusie i siedział u Niej na kolanach. Obok facet. I zaczął zagadywać, a potem chciał częstować Pajtka kiełbachą wyciągniętą z szarego papieru. Jaki był zdziwiony, kiedy go nasz mały dzielny piesek tylko obwarczał ;) a potem się ostentacyjnie odwrócił. Podejrzewam, że dla Caillou ważne są smakołyki, ale ważniejsze to, od kogo je dostaje i co znaczą :oops: Quote
Patmol Posted April 16, 2014 Author Posted April 16, 2014 to bardzo ładne wytłumaczenie i mam nadzieję, że prawdziwe Caillou tez nie bierze smaczków od Obcych (chociaz zaraz potem wyżera moje smaczki) Quote
Jasza Posted April 16, 2014 Posted April 16, 2014 Niestety Reksio jest gotowy przyjąć coś smacznego od k o g o k o l w i e k i na dodatek zaraz potem próbować swojego darczyńcę capnąć za nogawkę, jeśli ów za blisko podejdzie. Czasami się zastanawiam co ten mały piesek ma w głowie.... Quote
Patmol Posted April 16, 2014 Author Posted April 16, 2014 to tak jak Sweetie Sweetie by pewnie wzięła -ale razem z ręką darczyńcy doświadczeń nie mam -nigdy nie widziałam, żeby ktoś Obcy próbował poczęstowac Sweetie z ręki Quote
Recommended Posts