Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='dana']Zajrzyj tutaj: http://www.witostal.com.pl/?oczyszczanie-i-opatrywanie-rany,13.
Zwykle w takich sytuacjach stosuję u chłopaków przemycie środkiem antybakteryjnym. Można zastosować
fiolet gencjany - roztwór wodny a jak wyschnie, posmarować maścią antybakteryjną - Neomycyną lub Tribioticiem. Potem powinno już być dobrze. :lol:

dziekuję
wypróbuję
to jest własciwie wyschnięte, ale po spacerze ona to liże - nie jakoś często
i cały czas to jest

która maść lepsza?
nie mam żadnej -i tak muszę kupić
czy po posmarowaniu maścią czymś jej to zawinąć (bandażem?) żeby nie lizała?

no nie wiem czy Młody ma rację:diabloti: gdyby rzeczywiście spały u niego obie -to jemu trudno byłoby się zmieścić
one po prostu u niego czekają aż ja pójdę spać i wpychają się do mnie:mad:

Posted

ale w czym?
ten Rudy -to jest Garfi; był czas, że szukałam my domu; ale zmęczyłam się czytaniem głoopich maili
(czy to na pewno brytyjczyk? czy na pewno za darmo? będzie świetnie wyglądał w gościnnym pokoju/ będzie świetny na prezent / czy na pewno nie drapnie jak dzieci będą się nim bawić?/ to na pewno mój kot-taki sam mi zginął wczoraj/tydzień temu/jakiś czas temu)

i na razie sobie szukanie odpuściłam
bardzo egoistyczny kocur i samolubny-ale robi niesamowite miny-zupełnie jak kot ze Shreka

ta szara kotka to Elizabeth -szukam jej domu od jakiegoś czasu
i nic ciekawego się nie pojawiło niestety

Posted

nie
to jest ostatnio moje marzenie -mieć 4 koty
ale
coraz do niego mi dalej
a jeszcze ostatnio mój TZ przyniósł tego Filemona :mad:(i powiedział, bo Ty się znasz -to mu pomożesz, a on był taki biedny i samotny i chory na tamtym przystanku)

Posted

:mad:strasznie

ostatnio byłam na spacerze z psami
psy wsadziły głowę w jakiś dół i kopały, kopały, kopały
więc postanowiłam im się schować

poszłam za takie rozrośnięte drzewo i kucnęłam w krzakach -z widokiem na psy
po krótkim czasie -Sweetie wyciągnęła głowę z dołu i zaczęła się rozglądać
nie zobaczyła mnie,
więc przestała kopać, zaniepokoiła się, zaczęła biegać wkoło dziury, pobiegła nad rzeką
biegała w różne strony, coraz bardziej nerwowo

wróciła do Caillou i jakoś jej przekazała, że mnie nie ma
nie słyszałam szczekania
a Caillou
wyciągnęła głowę z dołu, rozglądnęła się i przybiegła prościutko do mnie w te krzaki -najkrótszą drogą jaka była

Posted

Mi się bardzo rzadko udaje im schować..
Czasami wcześnie rano, jak jest ciemno, pod Domem Kultury.
I wtedy od razu słyszę pazurki na betonie,pędzą szybko i posapują, mijają mnie w locie, i po paru metrach jest gwałtowne hamowanie, "z piskiem opon", zwęszyły mnie przebiegając obok,zawracają i potem oczywiście mnie dopadają, jest euforia i buziaczki i skoki.

Mój mąż chowa im się codziennie w domu, jak wracam z ogonami z popołudniowego spaceru. ( Jak Kato w Różowej Panterze :diabloti:)
Wbiegają do domu i od razu jest poszukiwanie. Ilość skrytek jest ograniczona, ale one szukają wszędzie ;-)

Posted

Sweetie tez by się pewnie pilnowała, gdyby nie Caillou :mad:
Caillou się średnio pilnuje (bardzo delikatnie mówiąc).
I podobno to bardzo źle świadczy o moich zdolnościach wychowawczych.Ale trudno.
I tak jest lepiej niż było na początku. Duźo lepiej.

Samej Caillou można by się schować, poczytać sobie książkę, przespać się - a potem iść jej szukać.
Jak by się miało szczęście - to ogon by jej wystawał z tej dziury,którą zaczęła kopać jak się człowiek schował.
Wiec chowanie się jej nie ma sensu.:diabloti:

Posted

to też
ale
Sweetie jest wpatrzona w swoich ludziów bardzo -to jest jej główny punkt istnienia
jak zostaje w domu sama (no z Caillou i kotami) i się wraca -to szaleje z radości,
jak się zwróci jej o coś uwagę -to przezywa bardzo, przeprasza; sama już nie wie co zrobić

a Caillou -tez się cieszy, pewnie -ale spokojnie
ona mnie bardzo lubi, ale traktuje jak dobrego przyjaciela, u którego mieszka i od którego jest zależna
a moją rodzinę -jak rodzinę przyjaciela
bardzo ich lubi; ale ma swoje plany i swoje zdanie na wiele spraw

Posted

tak -jest ciepło

wczoraj Sweetie została zaatakowana przez babie lato-dawno się tak nie uśmiałam
na późnowieczornym spacerze -srebrzyło się w ciemności babie lato -tak na wysokości psiego nosa
Sweetie podeszła -zafascynowana
i
całkiem niechcący zgarnęła je sobie na nos
ale
była przekonana, że to jakiś potwór który ją zaatakował
ogon miała pod brzuchem i wykonywała takie skoki szaleńcze, żeby uciec przed potworem -jak dziki koń złapanny na lasso
bo była na smyczy i nie mogła uciec

Caillou patrzyła na nią zadziwiona -o co własciwie chodzi????
aż w końcu chyba zrozumiała -bo podeszła i gryznęła Sweetie w szyję
dzięki czemu Sweetie na moment się uspokoiła i mozna jej było zdjąć z nosa pajęczą nić

Posted

:diabloti:
A jak reagują na sterty suchych liści, albo liście popakowane w worki i ustawione w dziwnych miejscach?
Moje się skradają na ugiętych łapach, całe w strachu, a potem, jak już napięcie opadnie i widzą, że to nic takiego - obsikują z każdej strony :p

Posted

jak jest coś nowego, dziwnego - to Sweetie patrzy na Caillou
jak Caillou ma ogon w górze i idzie sobie zadowolona-to Sweetie idzie bardzo bliskiej nie j(bardzo, bardzo blisko)
i tez stara się trzymać ogon w górze i głowę w górze -no, przecież ona Sweetie też wcale się nie boi
a
Caillou bardzo rzadko się czegoś boi
a jak już się boi -to stawia sierść na sztorc na całym ciele, zęby ma na wierzchu i jeszcze łapę podniesioną do przodu
wystawia niebezpieczeństwo :diabloti:

tak zrobiła jak byliśmy zimą w górach i z drzew spadały znienacka wielkie czapy sniegu
ale wystarczyło powiedzieć spokojnie
Cailliu 0k. To tylko śnieg. Widzę -nic groźnego,

I Caillou się uspokoiła od razu.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Sweetie w październiku skończyła rok.
jako szczeniak

i w wakacje

urosła dokładnie do wysokości Caillou
chociaz jako szczeniak byłą większa i cięższa niż Caillou i łapy miała duże

Sweetie biega dużo szybciej niż Caillou
i to sie Caillou wcale nie podoba