werenn Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 ja mam dotykowy - on jest z Wifi, ale nie działa to jakoś rewelacyjnie i z każdego ebooka może zrobić audiobooka, bo ma program czytający ksiazki z tego jeszcze nie korzystałam, bo do audiobooków jeszcze się jakoś nie przekonałam no i mozna też dokupić wiekszą kartę pamięci i wgrać też sobie muzykę Quote
werenn Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 NO, że bezprzewodowo możesz łaczyć sie z internetem chyba tak to sie nazywa Quote
Patmol Posted August 23, 2012 Author Posted August 23, 2012 ach to wiem -ja to mam w laptopie i mogę sobie z nim chodzić po mieszkaniu a ci daje WI-fi w czytniku? ściągasz ksiązki? czy możesz wchodzić na internet? a jak nie ma zasięgu -to się nie da czytać? Quote
werenn Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 WIFI daje to, ze od razu w czytniku mozesz zakupic ksiazke i ja sciągnąc bez podłaczania do kompa, można też na niektóre stronki wchodzići np sprawdzić pocztę oczywiście, ze czytac da sie bez tego - jak juz masz ksiazke na urządzeniu to ona po prostu tam jest ale chodzi bardzo wolno z netem, więc ja i tak podłaczam do laptopa i wtedy przerzucam ksiązki na czytnik Quote
Patmol Posted August 23, 2012 Author Posted August 23, 2012 no, bardzo to ciekawe tylko cena mi się nie podoba a takie książki sa drogie? i płacisz za nie przelewem? i mają obrazki? Quote
werenn Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 MAJA OBRAZKI ;-) i zdjęcia ceny takie same niestety jak papierowych, bo na elektroniczne mamy 23% VAT a na papierowe 7 a przeciez za papier i druk sie nie płaci, więc powinny byc tańsze podobno jednak nasi rzadzący juz pracuja nad projektem zmniejszającym VAT na ebooki więc zobaczymy jak to bedzie z cenami płacę przelewem i zwykle po 10 minutach juz mam ksiazkę (albo i szybciej) Quote
Patmol Posted August 23, 2012 Author Posted August 23, 2012 super to pewnie i można je przerzucać na komputer Quote
Patmol Posted August 24, 2012 Author Posted August 24, 2012 nie umiem zrobić tego większego legowiska, tak żeby je było dobrze widać w każdym razie psom się bardzo podoba może powinnam je brać ze sobą w góry do schroniska :diabloti: bo w schronisku jak się rano budzę to przeważnie widzę taki obrazek kocyk za twardy dla szanownej panny i jak zasnę wpycha się Młodemu na poduszkę Quote
NikaEla Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Patmol napisał(a): bo w schronisku jak się rano budzę to przeważnie widzę taki obrazek kocyk za twardy dla szanownej panny i jak zasnę wpycha się Młodemu na poduszkęnasza w domu śpi karnie na swoim legowisku (albo w rożnych miejscach na dywanach) i nigdy nie pcha sie do łóżek czy na krzesła. Natomiast na wszystkich wyjazdach zawsze śpi na fotelach ;) Quote
Patmol Posted August 24, 2012 Author Posted August 24, 2012 w tych schroniskach co my śpimy nie ma foteli :placz: ostatnio w Domu Śląskim (pod Śnieżką) dostaliśmy trzyosobowy pokój w cenie dwuosobowego(bo dwuosobowe załało) i panna szanowana miała własny tapczanik NIkaragua -ale masz porządnego psa mojego -dzieci wabią na łóżko-Młody:mad: uwielbia czytać na leżąco wsparty o psy a nasze fotele -to już są tzw. psie -fotele ; trzymam je specjalnie dla zwierząt bo je uwielbiają racjonalnie patrząc -to już sa takie stare (maja na pewno ponad 20 lat) że powinny iść na emeryturę Quote
Jasza Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Ponton MEGA. Wyspałabym się i ja i moje obydwa ogonki i może nawet jeszcze Damian :diabloti: Moje w domu zalegają na fotelach, a w nocy śpią z nami. Quote
Patmol Posted August 24, 2012 Author Posted August 24, 2012 Młody się mieści (teraz tam się przeniósł z czytaniem), ale Ty z Damianem - to nie wiem... a nie chcą Twoje ogonki spać na swoich legowiskach? Quote
NikaEla Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Patmol napisał(a):w tych schroniskach co my śpimy nie ma foteli :placz: a my nie mamy w domu ;) na wakacje zwykle szukamy tanich domków do wynajęcia Quote
Patmol Posted August 24, 2012 Author Posted August 24, 2012 macie jakieś fajne namiary na tanie domki w górach? w pokojach schroniskowych (no, poza Łabskim Szczytem) to zasadniczo dominuje maksymalne wykorzystanie miejsca na łózka czy tapczaniki w ORle (Izerskie) spaliśmy w Pokoju Klaustrofobicznym (tak się nazywał) było łóżko piętrowe (bo dwa normalne by się na podłodze nie zmieściły) Quote
Jasza Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Moje nie mają legowisk. Od początku śpią z nami. W Beskidach mam namiary na domek w Brennej ( Chrobaczy) i Wiśle Czarne ( Fojtula). Z tym, że w Wiśle pokoje w Brennej cały domeczek. Quote
Patmol Posted August 24, 2012 Author Posted August 24, 2012 wyślesz mi? ja sobie zapiszę-mam cały zeszyt rożnych wyjazdowych planów koło Brennej(w Górkach)robiliśmy swoje wesele ale to było sto lat temu Quote
Patmol Posted August 27, 2012 Author Posted August 27, 2012 byliśmy w takim wilgotnym, trochę tajemniczym, zarośniętym miejscu -w Wąwozie Myśliborskim i poza Wąwozem na słoneczku Quote
Patmol Posted August 27, 2012 Author Posted August 27, 2012 fajnie, takie trochę niesamowite i dość blisko więc na pewno jeszcze pojedziemy teraz mam straszna ochotę pojechać obejrzeć Głazy Krasnoludków (koło Kamiennej Góry) http://www.google.pl/search?q=głazy+krasnoludków&hl=pl&client=firefox-a&hs=s2W&rls=org.mozilla:pl:official&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Vk03UOD0KfDE4gT5_YCABQ&ved=0CCEQsAQ&biw=1496&bih=615-ale to już wyprawa na cały dzień Quote
Patmol Posted August 27, 2012 Author Posted August 27, 2012 (edited) oczywiscie przecież to Dolny Śląsk i Sudety (to juz sie liczy jako Góry Stołowe) o, tutaj http://opencaching.pl/viewcache.php?cacheid=856 też pisze , że mozna zabrać psa, rower a nawet dzieci i jest miejsce na grilla Edited August 27, 2012 by Patmol Quote
Recommended Posts