Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

chodzi po Legnicy pies w typie husky
ja go nie widziałam, ale mój TŻ -tak
chciał mu zrobić zdjęcie. ale pies wystraszył się wyciągnięcia telefonu i uciekł

nie zginął komuś husky w okolicach?

nie chce dzwonić na Straż Miejską, bo schronisko to wcale nie jest dobre miejsce dla psa
no, a sama do mieszkania z psami i kotami też go nie wezmę
co robić?

Posted

wczoraj na spacerze spotkaliśmy znajomego, rocznego labradora
obie suki go znają, wiele razy się z nim bawiły, ale ostatnio nie widziały go z miesiąc albo dwa, i on bardzo przez ten czas urósł
one ważą po 16/17 kg, a labrador zrobił się dwa razy większy i wygląda na 40 kg

labrador był naszym widokiem zachwycony, ale niestety ma teraz taki zwyczaj że z rozbiegu robi przyjacielskie"łup"
mnie udało sie ustać na nogach
mój syn łupnięty znienacka -przewrócił się

ale ciekawie zachowały się moje suki, po prostu każda całkiem inaczej -obie sa tej samej wielkości, ale
Cail;lou ma ok rok i trzy miesiące, a Sweetie ok 7, 5 miesiąca i większe zęby

Caillou na łupnięcie - zrobiła wspaniałego irokeza (sierść stoi na sztorc wzdłuż grzbietu, i cała na głowie) i pokazała zęby
wyglądała jak pies z plakatu "uwaga wścieklizna"
labrador od razu przestał ją popychać i dał jej spokój

a Sweetie biegała i piszczała
nie wiedziałam co jest, bo ona czasami piszczy
i ją zawołałam
wtuliła się we mnie (kucnęłam) i zaczęła płakać -a jak labrador tez przybiegł, to przez ten płacz zaczęła na niego tak płaczliwie szczekać

dwa psy, a zupełnie inaczej radzą sobie w sytuacji z innym psem

Kilka dni temu moje suki bawiły się z młodym psem w typie amstafa. Dobrze sie bawiły, ale amstaf za bardzo się nakrecił i tak jakoś skakał na Sweetie, co już jej się nie podobało.
Ale wtedy Caillou była blisko i od razu mu zwróciła uwagę, żeby był grzeczniejszy dla Sweetie -zrobiła irokeza, pokazała zęby i warknęła -i od razu pies zrozumiał i dalej się bawili zgodnie wszyscy razem.

Ciekawe czy Sweetie sie tego nauczy.

Posted

byłam z Caillou kilka dni w górach
to idealny pies do takich wypraw

na szlakach zawsze chętnie idzie do przodu ( a chodzimy dużo )
no, w dół odrobinę za bardzo ciągnie (i w stromych miejscach, coby się nie zabić zakładam jej obrożę uzdową)

w schroniskach (te czeskie to raczej restauracje) kładzie się obok nas i spokojnie czeka aż posiedzimy i zjemy

w schroniskach górskich, gdzie śpimy, zachowuje się cicho i spokojnie
przesypia cała noc i nie reaguje na hałasy na korytarzu

na dzieci, które chcą ją głaskać reaguje tolerancyjnie

a jak wróciliśmy do domu to Sweetie , zanim zdążyłam zaprotestować, wylizała mi całą twarz :diabloti:
chyba z radości że wróciłam:evil_lol:

Posted

Jak fajnie :)
Też miałam w zeszłym tygodniu zabrać moją psicę w Karkonosze, ale na kwadrans przed wyjściem z domu zwymiotowała :( i ją zostawiłam (bałam się problemów w autokarze).
Zresztą pogoda była tak niesprzyjająca (deszcze lub mżawka, mgła i zimno), że może lepiej że nie pojechała.

Posted

a kiedy byłaś?
w czwartek, piątek i sobotę pogoda była piękna -dopiero w niedziele porządnie padało

my dwie pierwsze noce spaliśmy w naszym ulubionym miejscu -(widać je w dole -te dwa domki) -czyli w Schronisku pod Łabskim Szczytem

Posted

Od poniedziałku do środy :) w Borowicach z klasą byliśmy. I we wtorek na cały dzień wyszliśmy w góry. W środę już było dużo ładniej, ale tylko krótki spacer do Przesieki zrobiliśmy przed wyjazdem.

Posted

no to rzeczywiście akurat trafiliście na kiepską pogodę

mnie się fartnęło :diabloti:
zmoczyło nas dopiero porządnie jak wracaliśmy ze schroniska Orle do Szklarskiej

Posted

[quote name='Patmol']chodzi po Legnicy pies w typie husky
ja go nie widziałam, ale mój TŻ -tak
chciał mu zrobić zdjęcie. ale pies wystraszył się wyciągnięcia telefonu i uciekł

nie zginął komuś husky w okolicach?

nie chce dzwonić na Straż Miejską, bo schronisko to wcale nie jest dobre miejsce dla psa
no, a sama do mieszkania z psami i kotami też go nie wezmę
co robić?

Gdyby mozna bylo zrobic mu zdjecia, to moze wrzucilabyc go tutaj? http://www.shusky.xaa.pl/viewforum.php?f=23&sid=75a0a0c49fe1dc0d4f241ebbae0b628f

Caillou cudna, madra dziewczynka.

Posted

ja tego husky nie widziałam
tylko mąż do mnie dzwonił, że jest taki pies - jak mu chciał zrobić zdjęcie telefonem to pies uciekł -wystraszył się

Posted

pewnie - zapraszamy w Karkonosze -koniecznie chociaż z jednym psem

zapraszamy tez na bazarek dla Łezki

Sweetie ma cieczkę. I jest biedna, bo nie chodzi już z nami na szalone spacery.

Posted

wczoraj padał deszcz -więc skorzystaliśmy z okazji i poszliśmy na długi spacer
bo jak deszcz -to prawie nie ma ludzi spacerujących z psami :diabloti:

zrobiliśmy z 8 km, może więcej - spotkaliśmy tylko dwa psy -więc pomimo cieczki Sweetie spacer był spokojny
może dzisiaj tez się utrzyma taka odpowiednia na spacer pogoda?

kupiłam cos takiego dla Caillou na podróź autobusem http://www.dermapharm.com.pl/en/o/Dr-Seidel-Snacks-For-comfort-travel
może podziała

Posted

Caillou nawet jak nie zwraca -to się szaleńczo ślini

ostatnio miała głodówkę cały dzień wcześniej, ale zabrałam ją na spacer wieczorem, przed podróżą rano, i spuściłam na tym spacerze
pierwsze co zrobiła -to złapała sobie mysz i zjadła :mad:
myslę ze tych myszy jest w Legnicy za duzo, bo wszędzie gdzie Caillou skoczy -to akurat siedzi mysz i :angryy: głoopia daje się złapać

Posted

zobaczcie jakie statki pływają przez Legnicę :diabloti:

Sweetie ma nadal cieczkę i nie może towarzyszyć nam w spacerach na łąki.
Kupiliśmy stary samochód i mój TZ codziennie rano, przed pracą ćwiczy jeżdżenie (nie jeździł bardzo długo) -a rano jest pusto w miarę.
Troche po mieście, trochę za miasto:evil_lol: zabiera ze sobą Sweetie, żeby chociaz przez okno pogapiła się na świat - podoba jej się.
I po przystanku w lesie zawsze chętnie wraca do samochodu.

Ciekawe czy Caillou tez tak chętnie wsiądzie :diabloti: -planujemy ją przewieźć w piątek.

Posted

bardzo słusznie :diabloti: Sweetie jedzie wkrótce zobaczyć Karkonosze
nie wiem czy jej się spodobają, bo ona chodzi tak trochę jak amstaf

• 3 weeks later...
Posted

Karonosze -to świetne góry na wspólny wypad z psem. Jest gdzie pochodzić. Jest na co się pogapić.
Pogoda zmienna -od upału po wiatr i mgłę (z przewaga mgły i deszcu:diabloti:). Wodospady, mnóstwo kamieni.
I dużo psów i po polskiej i po czeskiej stronie.

wszędzie mnóstwo strumyków, więc ma się gdzie pies ochłodzić (jeśli przypadkiem jest gorąco:diabloti:)

Posted

doris :diabloti:–to zamiast w Bieszczady przyjedź w Karkonosze

tylko trzeba wziąć paszport dla psa –żeby móc chodzić po czeskiej stronie

a pamiętacie tego słodziaka ?

Sweetie była krócej –no, ale tez troszkę pochodziła