Patmol Posted April 25, 2012 Author Posted April 25, 2012 kaftanik zdjęty i szwy wyciągnięte wczoraj było już skakanie ze Sweete ale jeszcze tydzień mam się wstrzymać ze spacerami -ze względów higienicznych Quote
Pipi Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Nic sie nie stanie jesli rana sie zagoila dobrze. Oj miala szczescie Caillou oj miala. . . i ma. Quote
Patmol Posted April 25, 2012 Author Posted April 25, 2012 u weterynarza na zdjęciu szwów była Młoda -ona uwielbia chodzic do veta i wykłóca sie zawsze o to, że ona pójdzie - i tak się teraz zastanawiam czy powinnam Caillou czymś ten brzuszek przemywać - Młoda mówiła, że vet czymś przemył ale nie mówił żeby przemywać w domu Caillou ma na brzuszku takie jakby potówki i sama sobie go wylizuje wszystko się zrosło, wiec chyba jej wylizywanie nie zaszkodzi -ale ślad po zszyciu widać w czerwcu idę ją szczepić na wirusówki (to juz rok minie od ostatnich szczepień) i powtórzyć przeciw wsciekliźnie Sweetie raczej u nas zostanie -wiec kaftanik będzie czekał teraz ciachanie Sweetie Quote
Patmol Posted April 25, 2012 Author Posted April 25, 2012 Obie bardzo się lubią, są prawie równej wysokości (Sweetie jest odrobinę niższa, ale ma odrobinę większy pysk) (wycięło te zdjecia -więc wklejam jeszcze raz) Quote
Patmol Posted April 26, 2012 Author Posted April 26, 2012 dzisiaj jeszcze jest lepiej -Caillou bawi się ze Sweetie; Sweetie szczęśliwa -bo przedtem Caillou nie chciała się bawić Quote
Poker Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 Śliczne sunie i takie fajnie kontrastowe z urody. Miały dziewczyny szczęście na TAKI domek trafić. I pomyśleć Patmol , że jeszcze niedawno byłaś głównie kociarą. Quote
Patmol Posted April 27, 2012 Author Posted April 27, 2012 nie, ja nigdy nie byłam kociarą -to Młoda znosiła koty do domu no to zaczęłam się douczać w opiece nad kotami i w sposobach ich pozbycia się :diabloti: ( udało mi się pięć wyadoptować; mam jeszcze dwa do oddanie :evil_lol: ktoś chętny?) Vet powiedział, że ten brzuszek Caillou taki troche czerwony, bo ona go wylizuje , a nie powinna :mad: i najlepiej z powrotem jej kaftan założyć ale ja tego nie zrobię:oops: bo ona taka szczęśliwa bez kaftanika, Sweetie ma już 6 miesięcy Quote
Randa Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 Tak szukałam pewnych zdjęć, a przy okazji takie historyczne znalazłam...:lol: Quote
Patmol Posted May 4, 2012 Author Posted May 4, 2012 bardzo dziękuje za zdjecia małej Caillou (Irenka mówiła, że ona taka grzeczna :evil_lol: a widzę że po stole sobie chodzi :diabloti:) Caillou jest teraz szczupła (wazy 17 kg) i bardzo, bardzo zwinna, skoczna i szybka Sweetie ma 6,5 miesiąca i wazy 16 kg - Sweetie zjada potrójną porcje chrupek/ryżu z mięskiem w tym czasie kiedy Caillou zje połowę swojej pojedynczej porcji zobaczcie jakie mają miski Sweetie trzyma się blisko nas; bardzo się pilnuje -a Caillou .....:diabloti: więc Młody na spacerach trenuje/tresuje Sweetie -ona zawsze chętnie coś zrobi dla chrupki :evil_lol: Quote
Patmol Posted May 8, 2012 Author Posted May 8, 2012 [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/837/img0056mh.jpg/][IMG]http://img837.imageshack.us/img837/8803/img0056mh.jpg[/IMG][/URL] Caillou w dmuchawcach [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/225/img0058sz.jpg/][IMG]http://img225.imageshack.us/img225/2681/img0058sz.jpg[/IMG][/URL] Quote
Pipi Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Patmol, robisz przepiekne zdjecia. Moze zglos je na jakis konkurs(?). Zawsze w takich pieknych miejscach i ujecia wspaniale. Bardzo lubie ogladac. Jestem pewna, ze nie tylko ja. Moze nie zawsze ktos cos napisze, ale ogladamy z prawdziwą przyjemnoscią. A co do stolu, to nie tylko Caillou na nim bywala. Nie wiem co jest w tym, a raczej na tym stole, ze wszystkie sie na niego pchają. Nawet jah stolki poodstawiam, to i tak jak wracam do domu, wiem, ze byli na stole, bo siersc i odbicie łapek bardzo widac. Quote
Patmol Posted May 8, 2012 Author Posted May 8, 2012 staram się :diabloti: żeby było widać, że Caillou jest u mnie dobrze :evil_lol: i żebyście się nie martwiły, że nie ma wieści i aktualnych zdjęć a i tereny tutaj ładne no i na spacery naprawdę dużo chodzimy [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/217/img0052yum.jpg/][IMG]http://img217.imageshack.us/img217/5739/img0052yum.jpg[/IMG][/URL] Caillou to taka psia arystokracja (no, tak się zachowuje) a Sweetie to taki psi plebs - żadnej elegancji, nawet elegancko nie potrafi wziąć chrupki z palców -stara się ją zjeść z cała dłonią i Caillou uczy się łobuzowania od Sweetie -bo Sweetie potrafi Młodej zrobić dokładny przegląd plecaka, powyciągać wszystko z szafek kuchennych i zrobić śneg z wacików; ale może to i dobrze bo przy Sweetie Caillou jest mniej wyalienowana i zdecydowanie dużo więcej je i ma mniej czasu na spacerach na polowanie na myszy Quote
Patmol Posted May 11, 2012 Author Posted May 11, 2012 wczoraj siedzieliśmy sobie na rynku i jedliśmy lody psy już były po spacerze i przechodziła taka pani z małą córeczką -może ok roczną, półtoraroczną - szła jak mała kaczuszka Mała zobaczyła psy i koniecznie chciała podejść bliżej pani zapytała, więc mówię że do tego jasnego psa (Caillou) może córce pozwolić podejść (bo Sweetie za bardzo się rusza i z radości może małą wywrócić) i ona podeszła i chyba Małej za mocno nie trzymała bo dziewczynka w pewnej chwili podbiegła do Caillou i obłapiła ją rękami za szyję i ucałowała w mordę :evil_lol: a Caillou jest w takich sytuacjach doskonała (jakby uczona:diabloti:) nawet nie drgnęła (jakby się ruszyła -to mała by upadła, bo nie stała pewnie na tych kaczych nogach) a Sweetie była zazdrosna -bo tez chciała się witać z Małą (ale Sweetie to by jej całą twarz pewnie umyła przy okazji) Quote
Patmol Posted May 14, 2012 Author Posted May 14, 2012 :diabloti: Caillou kocha trawę -im wyższa tym lepsza. Quote
Patmol Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 ostatnio na spacerze jedna pani z labradorem, zapytała mnie jakiej rasy są moje psy :diabloti: bo myślała ze oba są tej samej rasy :evil_lol: takie podobne tylko jeden to wersja długowłosa biszkoptowa a drugi krótkowłosa cętkowana kundle ? niemożliwe:diabloti: Quote
werenn Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 trzeba sobie było wymyślec jakąś rasę i podać :-) oprócz marcelka mam jeszcze posokowca Bonda. Bylismy z nim na wakacjach nad morzem jak miał 4 miesiące. Wiadomo, że nad szczeniakiem to wszyscy pieją z zachwytu (który często mija jak pies dorosnie) i ciągle pytali co to za rasa. Posokowiec bawarski? jest taka rasa? Pani/pan sobie żartuje. No to mąz wymyślil: bigon jamczasty (nie wiem skąd mu się to wzięło) i taka rasę podawał. I wierzyli..... Quote
Patmol Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 fajna nazwa:diabloti: Sweetie to musiałaby by być chyba rasy psi likaon dolnośląski :evil_lol: wiosna się robi -wybieram się na jakiś weekend w góry macie jakieś doświadczenie w lekach i środkach na chorobę lokomocyjną u psa? Caillou się ślini jak szalona i źle się czuje podczas jazdy -jadę niecałe 2 godziny, zapytam jeszcze veta oczywiście -ale może macie coś takiego, co ułatwiłoby jej podróź a jednocześnie byłaby potem w stanie chodzić po górach -bo wysiadamy i robi dobrze ponad 10 km w górę kleszcze widać? Caillou jest wypsikana (z początkiem maja) Frontlinem i żadnych kleszczy na niej widać po spacerach w trawie wszyscy piszą że psy przynoszą na sobie te kleszcze -więc oglądam jej dokładnie futro codziennie Sweetie tez wypsikana -ale na niej to trudno byłoby zauważyć kleszcza -bo jest ciemno cętkowana i sierść ma taką szorstką jak szczotka Quote
NikaEla Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 [quote name='Patmol']fajna nazwa:diabloti: Sweetie to musiałaby by być chyba rasy psi likaon dolnośląski :evil_lol: doskonała rasa :) Quote
Patmol Posted May 30, 2012 Author Posted May 30, 2012 psi likaon parapetowy :diabloti: jak Likaon siedzi na parapecie, to koty natychmiast schodzą :evil_lol: Quote
Poker Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Cudne te Twoje futrzaki.I pomyśleć ,że do niedawna byłaś kociarą. Quote
doris66 Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 Proszę o pomoc dla Łezki http://www.dogomania.pl/forum/thread...8#post19184458 Quote
Recommended Posts