werenn Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 ale wiesz, że jak tak dalej będzie, to Twoja córka stwierdzi, że wszystkie psy są Twoje i trzeba wziąc kolejnego? Quote
Patmol Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 napisałam w piątek posta -ale widzę, że go nie ma a był ze zdjęciami - i na pewno w piątek sie zapisał czy tylko ja go nie widzę? Rudy, średniej wielkości, bardzo miły i przyjacielski pies - chodzi od kilku dni po Legnicy. może komuś zginął? grzbietem do kolana Quote
werenn Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 cenzura :-) ja widziałam ten pot i też jestem zdziwiona, że go nie ma może to te piątkowe prace serwisowe Quote
Patmol Posted February 27, 2012 Author Posted February 27, 2012 chyba tak -tam były zdjecia z takim czarnym psem Hektorem wstawię później jeszcze raz Rudy był bardzo chętny na jedzenie -chociaz nie jest chudy; raczej gruby przypomina tego psa z animowanego filmu -wszystkie psy idą do nieba Quote
Patmol Posted February 27, 2012 Author Posted February 27, 2012 zobaczcie jaki fajny pies jest w schronisku mam słabość do jasnych psów :oops: wzięłam go na spacer, ale musiałam się poddać po 10 minutach -nie dało się z nim iść musiał mieć kaganiec, bo łapał zębami za smycz i za ręce a w kagańcu albo skakł na mnie, albo kładł sie i nie chciał iść taki chyba w typie doga argentyńskiego wrzuciłam na dogo na dogi argentyńskie w potrzebie -może ktoś go wypatrzy Quote
Patmol Posted February 27, 2012 Author Posted February 27, 2012 Mloda mówi, że ten pies jest paskudny a mnie sie strasznie podoba jakie gusta są różne Młoda mówi, że najbardziej jej się podobają kudłate psy i nie umie wytłumaczyć, dlaczego mnie ubłagała na to niewiadomoco które prawie wcale nie ma sierści no, ma ale króciutką, a nie długa kudłatą (ideał młodej to owczarek niemiecki długowłosy, albo berneńczyk -ale szczeniaka wybrała dla siebie -jak powyżej) Quote
Patmol Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 Rudy nadal bez właściciela, ale w doskonałym humorze Quote
Pipi Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Gromadka wokol was sie powieksza. Kochane jestescie z tym schroniskiem. Dziekuje za to. Pies bialy jest sliczny. Jesli chodzi o gusta, to ja rowniez wole kudlacze. Nawet trafil mi sie jeden, moja Saszucha kochana babcia. Nie wiem, czy ona mnie przezyje, czy ja ją, ale jesli ona odejdzie pierwsza, a ma juz 20 lat skonczone to nie wiem jak to zniose. Patmol lubie bardzo Twoj watek. Spokojnie tu, nie ma chorob, biedy, nieszczescia. Oby zawsze tak bylo. Quote
Patmol Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 bardzo mi miło a ja mam taką ruda kocicę do adopcji(może ktoś się zakocha) -niestety- szukam jej domu bez psa Quote
Patmol Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 jej charakterystyka Ruda jest wesoła, ciekawska, ruchliwa i wścibska. Uwielbia koty i potrzebuje domu z kotem. Uwielbia głaskanie i sam się pcha na kolana, sama się podstawia do głaskania.. Ma ok 1,5 roku. Jest wysterylizowana i zaszczepiona. Zna domowe hałasy, doskonale korzysta z kuwety. Szukam dla niej domu niewychodzącego i bezpiecznego, koniecznie domu z kotem. Mogę ją oddać do domu w którym już jest kot, albo oddać razem z nią młodą, szara kotkę lub ok 3-letniego dorosłego kota, z którym bardzo się lubią. Ruda obecnie mieszka z psem, ale nie lubi psów -więc zdecydowanie szukam jej domu bez psa. Quote
Patmol Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 z Rudą nikt sie nie będzie nudził -to pewne Quote
Randa Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Śliczny ten nowy pręgowany nabytek:lol: A zdjęcie Rudej oddające jej charakter rewelacyjne:lol: Quote
Patmol Posted February 29, 2012 Author Posted February 29, 2012 (edited) ten pręgowany nabytek czyli Sweetie -jest całkiem inna niz Caillou Caillou jest pewna siebie, ciekawska, ale jednocześnie bardzo przyjacielska dla ludzi i psów i bardzo zrównoważona To bardzo spokojny pies, spostrzegawczy i inteligentny, chętny do poznawania świata i wytrzymały na chodzenie. Sweetie jest jeszcze młoda, ma ok 4 miesięcy, no i różne przykrości w swojej przeszłości - wiem, że jakiś czas (jaki?) była przywiązana do drzewa w lesie i kiedy chciałyśmy jej w sklepie przymierzyć szelki, zakładając je przez głowę, wpadła w straszna paniką teraz już wie, że szelki -to tylko szelki; potrzebne na spacer jest ciekawa świata, ale bardzo dużo w niej leku przed światem początkowo szczekała, naprawdę groźnie, na ludzi którzy przechodzili zbyt blisko niej na ulicy albo mijali ją na schodach teraz stara się powstrzymywać przed ujadaniem w takiej sytuacji ale nie ma w niej fascynacji i sympatii do ludzi, jakie okazuje Caillou do Caillou może podbiec maluch (ludzie nie pilnują dzieci :angryy:) i objąć ją za szyję i Caillou po prostu czeka cierpliwie aż maluch ją puści a Sweetie nie lubi dotykania przez obcych ludzi, chociaz to szczeniak przecież z jednej strony to dobrze może z drugiej -Caillou można wszędzie wziąć; do schroniska górskiego czy autobusu czy w dowolne miejsce a Sweetie nie wiadomo jak może zareagować jak ludzie będą zbyt blisko Caillou tez poczatkowo się bała-schodów, dużych samochodów, koszy i kilku innych rzeczy ale to był tylko lęk, bez elementów agresji a Sweetie początkowo starała sie warczeć i szczekać na to wszystko na spacerze, co jej się wydawało groźne Edited February 29, 2012 by Patmol Quote
NikaEla Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Zaglądam tu po dłuższej nieobecności (gdzieś mi się zapodział ten wątek) i takie nowiny :crazyeye: A jeszcze rok temu nie byłaś taka pro-psia:) tylko pro-kocia :) a tu dwa psy już w domu :multi: Quote
Poker Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Ja też lubię czytać ten wątek.Taki spokój w nim emanuje i jest pisany pięknym językiem , nie mówiąc o zdjęciach. Quote
Patmol Posted March 1, 2012 Author Posted March 1, 2012 bardzo mi miło chociaż wcale spokoju w domu nie mam np. wczoraj kupiliśmy szafę - i psy oraz koty były w stanie euforii z tego powodu co nie ułatwiało jej poskładania zobaczcie jak Caillou rozważa przywitanie się z nieznajomym psem jak go z każdej strony ogląda uznała, że jest OK Quote
Patmol Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 tak ostatnio bawią się psy :diabloti: no i Caillou na pierwszym planie teraz mnie pytają jakiej rasy jest ten drugi (ciemny) pies no bo ten jasny - każdy widzi, ze to rasowa łajka :evil_lol: a ten ciemny - to jakaś nieznana rasa :diabloti: Quote
Pipi Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Caillou wiedzie prym. . . .zuch dziewczynka. Milo popatrzec na szczesliwe zwierzaki. Quote
Patmol Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 pewnie, że miło to takie odprężające spacerować i patrzeć na biegające i bawiące się psy -dlatego codziennie, chociaz raz, idę na taki spacer czasem uda sie i dwa razy pójść Caillou jest bardzo szybka, mało który pies potrafi ją dogonić Quote
Patmol Posted March 8, 2012 Author Posted March 8, 2012 dzisiaj drugie szczepienie Sweetie na wirusówki ciekawe ile waży Quote
Patmol Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 w niedziele były zabawy z takim kudłaczem szczeniak Sweetie odrobinę urósł (ma teraz ok 4,5 miesiąca) Szczeniak pogryzł wykładzinę, ale sie nie gniewam -bo i tak jest ta wykładzina do wymiany:diabloti: Quote
werenn Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 a propos wykładziny podoba mi się ta reklama z psem i kotem w kuchni i koniecznym remontem :-) Quote
Patmol Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 [quote name='Nikaragua']cudne to ostatnie zdjęcie szczególnie wykładzina śliczna wyszła :diabloti: taki cudny pies jest w schronisku gdybym miała ogród od razu bym go wzięła Quote
Pipi Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Cudne psy. Ja widze Patmol, ze ciagnie wilka do lasu . . . . . dobrze, ze zabieracie psy na spacery. Juz widze jak ciesza sie na Wasz widok i na pewno czekają. Wspaniala jestes i dzieci dobre masz. Malo dzisiaj takich ludzi. Dziekuje Quote
Recommended Posts