Pipi Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Fajna ona jest, sliczna, specyficzna, tra la la. Chciałabym miec taka, no ale coz, jedna taka tylko jest i Patmol mialas to szczescie. My podlasianki, dumne jestesmy z takiej suczki i cieszymy sie ze jest szczesliwa. A to wszystko dzieki Tobie Basiu, dziekujemy pieknie. Quote
doris66 Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Alez ona śliczna. Teraz jest ciemniejsza niż latem wydaje mi sie. Ale psy tak mają, że na zimę ciemnieja. Chociaz moje są czarne i latem i zima ha.. ha.. Quote
Jasza Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Na zdjęciu z labradorem i z haszczakiem, wygląda jak ich córka, bo ma w sobie coś z husky'ego i coś z labradora właśnie. Z labradora - kolor, a z husky'ego - troszkę ogon, sylwetkę i np. jasniejszą maskę ;-) Ale przy tym jest ładniejsza od nich obu. Często Cię pytają o nią Patmol? Quote
Patmol Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 Bardzo często ludzie pytają- "co to za rasa - chyba jakaś bardzo droga :evil_lol: i myślą, że to jakaś unikatowa rasa, rzadka w Polsce (pytają czy z hodowli za granicą) Jak mówię, że mieszaniec -to myślą ze żartuję dzisiaj jedna pani mi tłumaczyła na spacerze :diabloti: że Caillou to na pewno jest rasowy pies -ja ją przygarnęłam, no to po prostu nie wiedziałam ze rasowy, bo jest znaleziona ale jak się na nią patrzy -to od razu widać, że to nie mieszaniec Quote
doris66 Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Mozna powiedzieć że Caillou zza granicy. Szczególnie z punktu widzenia Legniczan. Od nas do wschodniej granicy to rzut kamieniem. A matka Caillou nie wiadomo skąd się wzięła, może i zza granicy. P.S. Ciekawe kogo nam teraz Ruda przywiedzie na świat? Ze szczeniaki to z pewnościa ale czy takie sliczne jak Caillou? niebawem sie dowiemy. Quote
Patmol Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 Caillou jest podlasko-syberyjsko-karkonoska :diabloti: zdjęcie specjalnie dla tych - którzy jeszcze nie mają kota i się wahają, czy wziąć Quote
Patmol Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 wybieram się z Caillou na kilka dni w góry bardzo jestem ciekawa jak jej się spodoba zimą w górach -latem była zachwycona górami a teraz -tam jest naprawdę dużo sniegu w Legnicy Caillou udało się w niedzielę znaleźć w polach odrobinę śniegu i jedną zamarzniętą kałuże -była tym zachwycona kupiłam jej nowa obroże i adresówkę - normalnie chodzi w szelkach i ma adresówkę przy szelkach ale w domu chodzi bez niczego tam będziemy spać w schronisku - nie bardzo ją zostawiac na noc w szelkach, a tak całkiem bez adresówki - tez nie bardzo wiec kupiłam zieloną obrożę i nowa adresówkę dzisiaj kupie wazelinę butów dla Caillou w końcu nie kupiłam -mogłoby jej być za ślisko Quote
Patmol Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 a u nas cały czas czarno i ciepło Quote
doris66 Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Ona wygląda jak wilk śnieżny. A góry wyjątkowo piękne, czy to drzewa tak przysypane sniegiem czy co? Quote
Patmol Posted January 27, 2012 Author Posted January 27, 2012 drzewa są tak elegancko przymrożone -pewnie śnieg potrzyma do kwietnia Caillou czuła się w śniegu świetnie ;nurkowała w śniegu bardzo zadowolona -wkładała pod śnieg cała głowę i tylko ogon jej wystawał ja się zapadałam ponad kolana w snieg, a ona lekko biegła do przodu, tylko się oglądała zadziwiona -co tak wolno ide a potem jak był większy mróz ponad -10, to tez była zadowolona -wcale jej nie było zimno wszystko było elegancko zapakowane w śnieg i lód Quote
buniaaga Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 zdjęcia przepiękne!!! pozdrawiam Caillou! Quote
Patmol Posted January 28, 2012 Author Posted January 28, 2012 i my pozdrawiamy i zapraszamy w Karkonosze Quote
Patmol Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 schronisko -w jadalni prawie wszystkie okna były zawalone śniegiem całkowicie) krajobraz księżycowy - ale to po prostu Dolny Śląsk 8) Quote
Poker Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 coś pięknego. Mimo że mieszkam na Dolnym Śląsku, dawno takich widoków w realu nie oglądałam.Pamiętam je z dzieciństwa i wczesnej młodości. Patmol , mogłabyś wydać album ze zdjęciami z różnych pór roku z Caillou w tle. Quote
togaa Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Co za uroczy wątek !:lol: Miałam szczęście że tu trafiłam. A zdjęcia i komentarze - genialne ! Odpoczęłam psychicznie, nacieszyłam oczy.... Na pewno będę tu zaglądać...Pozdrawiam cieplutko ! Quote
buniaaga Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Czy mogę tak podziwiając zdjęcia zaprosić serdecznie na bazarek ze smakołykami dla psiaków! :) http://www.dogomania.pl/threads/222090-pyszne-w%C4%85tr%C3%B3bkowe-ciasteczka-na-pomoc-dla-suniek-podrzuconych-pani-Eli?p=18517521#post18517521 Quote
Patmol Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 pewnie, ze można zapraszać na ciasteczka i bardzo mi miło, ze wam się zdjecia podobają _Dolny Śląsk jest piękny no to ja dalej reklamuję Dolny Śląsk 8) psio-przyjazne schronisko (i ludzio -przyjazne też) i widok z okna schroniska Quote
Patmol Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 Karkonosze są bardzo przyjazne dla psów z psem można do pokoju w schronisku i na jadalnię i do pizzerni w pokoju i w pizzerni -w Szklarskiej -pies grzecznie leży i czeka aż zjemy pizzę Quote
doris66 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Zapraszam na wątek Stefci, Stefanii lub Stefana..... Zaglądajcie prosze, może ktos bedzie chciał i mógł pomóc malutkiej Stefci. http://www.dogomania.pl/threads/222133-Stecia-ma%C5%82a-suczka-z-Podlasia-chce-kocha%C4%87-i-by%C4%87-kochana....?p=18522747#post18522747 Quote
Hotel KADIF Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Przepraszam, ale to strasznie ważne!!! Kochani!!! Bardzo proszę zagłosujcie na Klembów! To naprawdę ostatnie chwile głosowania (dzisiaj do 24:00) a Schron w Klembowie idzie prawie łeb w łeb z kotami AGN!! Każdy głos jest ważny a 350 psów czeka na karmę!!! Proszę Was bardzo! Oto instrukcja, prosta jak budowa cepa: :modla::modla::modla: Quote
Patmol Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 trochę morza w Karkonoszach (zamarznięte fale morskie :diabloti:) No i ja z Caillou (czarna kropka i piaskowo-biszkoptowa kropka) Quote
jotpeg Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 przepiękne te zdjęcia :multi::multi::multi: jak z bajki (szkoda, że zimnej; w Krk dziś rano -21) może jeszcze kilka? :modla: pozdrowienia dla Caillou i dla kotów (koty wszystko wiedzą), szczególnie dla Pana Patmola :loveu: Quote
Patmol Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 no nie wiem czy koty wszystko wiedzą - za pozdrowienia pięknie dziękuję :loveu: a zdjecia chętnie jeszcze wstawię :diabloti: czasem bywa takie słońce w Karkonoszach, ale częściej jest tak tu już wiatr przegonił mgłę Quote
Recommended Posts