Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak zwykle, cudne ujecia. Michał fajny chlopczyk, taki jeszcze dzieciaczek.
Caillou trzyma linię, nie spasiona, widac, ze duzo chodzi. Ciekawe, czy po kastracji tez taka bedzie, czy sie "rozpasie". Jej nie beda pasowac okraglosci.
Patmol, ostatnio malo zdjec tu wstawiasz . . . . ale ok, wybaczam, bo duzo bardzo pomagasz przy kotach, za co Ci baaaaardzo dziękuję.

Posted

[quote name='Jasza']
Prezenty dla Caillou już są?
Nie :oops: a powinny być? :diabloti:

drugi, identyczny fotel był pusty,

Caillou oczywiście ziewa -bo się denerwuje że ten kot nie chce zejśc
a przecież widzi ten kot że jest zbędny na fotelu

Oczywiście kot położył się pierwszy, a Caillou wepchała się później.

Posted

Ha ha ha. . . .niewpychaja sie, bo Caillou pilnuje.
Zdjecie suni jak ziewa nad kotem jest swietne, no świetne, jak pragne podskoczyc. A jak kot patrzy na nią????? wyglada tak, jakby za chwile mialo byc juz po kocie. To dopiero jest ujecie. Ja, podziwiam.

Posted

Ja dużo chodzę ze swoimi psami, nie po górach ale odwalamy bardzo długie spacery. Nigdy im nie smarowałm łapek. Jakoś nic się nie działo i dawały rade bez smarowania. Ale kiedyś zimą widziałam w Bieszczadach psa w bucikach, czarnych ze skóry. Może w góry trzeba zakładac.

Posted

dobrze -dziękuję (smaruje się przed wyjściem na śnieg?)

Caillou próbuje zjeść moją choinkę nakupiłam jej gryzaczków -może odpuści
odłamuje gałązki i pożera

Posted

no ale co na to poradzić?
i wypija wodę choince :diabloti:

Caillou to jest teraz miastowa dama. Jak wychodzi z domu na chwilkę -omija uważnie kałuże i błota, nogi do góry podnosi jak czapla :evil_lol: żeby się nie ubrudzić.
Bardzo słusznie -bo jasna jest i błoto na niej bardzo widać.

Jak jest dłużej na spacerze, to o tym zapomina -ale i tak wraca do domu całkiem czysta -wystarczy tylko łapy wytrzeć.

I jest strasznym pieszczochem - zawsze i wszędzie nadstawa się do głaskania.

Posted

bardzo dziękujemy

dzisiaj byliśmy na długim spacerze i Caillou nie ma siły obgryzać choinki -co mnie bardzo cieszy

taka zielona jest zima w -w Legnicy -trawa nawet urosła

dzisiaj poczatkowo była na lince, bo bałam się reakcji na petardy (linka ma 25 m i jej nie trzymam, ale zawsze łatwiej linkę złapać niż psa ) ale petardy ją jedynie fascynowały

takiego spotkała kolegę

Posted

śliczny kolega, w sam raz dla Caillou. My też jesteśmy po dlugasnym, światecznym spacerku. Na naszej spacerowej trasie spotkaliśmy duzo kolędników, przebranych i z róznymi instrumentami muzycznymi. No dobra napiszę to... psy zostawiły pania i bojąc sie tych wszystkich przebierańców schodziy im z drogi i zachęcały mnie abysmy szybciej do domu wracali. Takie oto mam tygrysy. Teraz szczekają przed domem na kolędników jak juz czuja sie u siebie. A wogóle to odkryłam , ze Borys nie lubi choinki. Jak widzi swoje odbicie w bombkach to odchodzi pzrerażony. Kropka choinke ignoruje ale ogólnie to wolałaby aby jej nie było.

Posted

Wczoraj mieliśmy francuskojęzycznego gościa. Caillou grzecznie się przywitała i poszła się położyć w celu dalszych obserwacji.
To prawdziwa dama, bo wita gości bez skakania i szczekania - po prostu podchodzi delikatnie i podsuwa nos, żeby obwąchać.

Poleżała, poobserwowała, ale na stole pojawiły się ciastka -wiec podeszła powolutku i bez hałasu - no, bo może komuś jednak takie ciastko spadnie. Młodemu czasami spada.
Przechodząc zainteresowała się torebką gościa -taka futerkową i wtedy gość do niej zagadał po francusku; francuski jest taki wysoki, piskliwy , a to był jeszcze kobiecy francuski

Ale Caillou miała minę:evil_lol: usiadła na pupie i wytrzeszczyła oczy
jakby zobaczyła dziw nad dziwy
:diabloti: taką sama miała minę jak pierwszy raz zobaczyła szczekającego yorka:evil_lol:

Posted

Ale sie uśmiałam:haha::haha::haha:
To znaczy, ze Caillou jest bardzo inteligentna i zauwazyla od razu, ze innym jezykiem ktos do niej przemawia.