Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nosi do góry wtedy, kiedy jest z dala od ludzi a w pobliżu są inne psy. Wtedy ona udaje że rządzi. W otoczeniu ludzi skula ogon bo sie bardzo boi. To półdzika sunia. Nawet jak ją karmie to stoi, patrzy, ogon opuszczony i łapę do góry podnosi, czasami piszczy. Jak odchodzę wtedy je łapczywie, czasami czeka na jeszcze albo od razu ucieka, zalezy jak bardzo jest głodna. Biedna sunia, bardzo mi jej żal.

Posted

Dziękuję za zdjęcia. Ale fajny. :loveu:
Podobny do Caillou, ale całkiem inaczej ubarwiony.Ona ma łatę tylko na ogonie.

byliście już na spacerze? bo my tak :wink:

Posted

ja tu właśnie dzwonię do znajomych żeby wpadli do mnie na herbatkę a oni do mnie ze są w Legnicy:) Znajomi pojechali odwiedzić koleżankę Bielszczankę która się wyprowadziła do Legnicy jak się okazało:)

Posted

Patmol napisał(a):
ciekawe dlaczego łapę do góry podnosi

Caillou śpi (popatrzcie na kolor ogona -jaki ciemny)

Caillou udaje kota

Patmol myslę że Ruda podnosi łapkę dlatego że ktoś ją kiedyś tego nauczył. Ona wtedy prosi o jedzenie. Ona pięknie słucha człowieka jak się do niej mówi. Porusza uszami i oczami, widać że próbuje nawiązywac kontakt. Z moich obserwacji - to ona miała kiedys dom, ale została porzucona , skrzywdzona przez człowieka. Żyjac gdzieś sama ( może na polu albo w lesie ) zanim trafiła na moje osiedle zaczęła dziczeć. Gdyby tylko dała się złapac i pomóc sobie, otworzyłaby się na człowieka na 100%. Caillou takie patrzenie na różne rzeczy ma po Rudej. Ruda tez czasami przychodzi pod mój dom siada i patrzy we wszystkie okna po kolei, obserwuje kiedy jej pomacham. Nieruchomieje wtedy albo siada i dalej patrzy. Jak wychodze z jedzeniem cieszy się bardzo, podnosi łapkę, mruga do mnie oczami.

W środę urządziłam zasadzkę na Rudą żeby ja odłowić, ciachnąc i jakoś zabezpieczyc ( może udałoby się wyadoptować, bo jest taka śliczna ) niestety zakończyła się niepowodzeniem. Sunia została spłoszona i uciekła. Jak wróci dalej będę próbować.

Posted

trzymam kciuki, żeby się udało
szczególnie przed zimą, bo zima to straszny czas dla takich dzikich psów

zobaczcie co Caillou upolowała - Legwana :diabloti:

Posted

Faaaajnaaaa jest. Juz słów zachwytu brak, ale Ty Patmol wiesz, ze my sie cieszymy na kazde zdjecie i choc moze mniej sie wpisujemy, ale ogladamy i zaglądamy. Ja jak tylko w subskrybcjach widze, ze nowy post, od razu wchodzę i ciesze sie jak moge na nią, na Was popatrzeć.
Nie mysl nawet, ze nikt tu nie zagląda. Jestesmy, ja jestem zawsze. Nie zawsze tylko mam czas cos napisać. Buziolki ślę.

Posted

to się cieszę :diabloti: bo czasem sobie myślę, że nikt do Caillou nie zagląda :placz:

Młody uczył wczoraj Caillou łapać taki żółty dysk

ale Caillou bardziej interesowało całkiem co innego ;)

Posted

konie są piękne
W Legnicy często ktoś jeździ. Wczoraj spotkaliśmy jakieś cztery konie. Caillou zawsze stoi pełna zachwytu.

a tydzień temu spotkaliśmy tyle :diabloti:

Posted

malutki, dwumiesięczny kotek, który szuka Domu

chwilowo mieszka z nami
ciekawe co Caillou powie jak za kilka dni wypuszczę go z klatki :megagrin:

Posted

Ja obstawiam, ze sie ucieszy. Bo to maly kicius jest. W dodatku śliczniusi. Tylko zeby jej nie podrapał!?

Posted

bardzo mi miło :diabloti: ja się bardziej obawiam, że Caillou złapie kiciusia za ogon żeby go obejrzeć :evil_lol: bo trudno go oglądać jak on cały czas się rusza

Posted

Stale zaglądam do dziewczynki i czasem coś piszę. Chyba ,że jestem nikt.
A suńką jest rewelacyjna.Trafny wybór. Gusia nie dałaby Wam tyle radości, jest za strachliwa.