Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W kolejnych ogłoszeniach (za tydzień) napiszę, że Pannica do wzięcia z posagiem:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Może wtedy się ktoś na nią skusi... cudna jest (i chyba będą mi psychotropy potrzebne jak w końcu znajdzie DS) i dlatego zasługuje na Domek w którym stanie się Księżniczką:loveu:

• Replies 542
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zuzia to przecież piękna, śliczna i niepowtarzalna sunia - ma swój urok i wdzięk :)
Nie dziwię się zatem, że Maniek też się już w niej zakochał :)

Posted

Zuza to prawdziwa Baba;) i Cycuś mamuni:evil_lol:

To, że Dziewucha lubi:

gotować- siedzi ze mną w kuchni jak tylko tam coś robię i musi widzieć wszystko- pilnuje żebym Jej Juldana nie otruła i żebym czegoś nie przesoliła,

prasować- uwielbia obserwować parę buchającą z żelazka, jest na tyle mądra, że nigdy nie próbowała jej łapać ani nie polizała żelazka,

pomaga mi sprzątać i układać w domu różne rzeczy
- zwłaszcza odnosi "na miejsce" zabawki jak chcę odkurzać a no i buty muszą koniecznie stać na dywanie:evil_lol:

myć podłogi- wrzeszczy na mopa jak coś niedokładnie wytrze,

A dziś w nocy odkryła, że tak jak ja lubi robić na szydełku z tym, że Małpiszon dopiero się uczy i tak poplątał mi nowiusieńki motek wełny, że nie wiem czy coś z niego uratuję:placz: a miał być z tego fancik na bazarek:placz:
No ale jak już talent się ujawnił, to trzeba go rozwijać:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Już ja coś wymyślę:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Pomoc domowa- ok, jestem za;):) Jest Dziewucha nieoceniona:)

Można jeszcze dodać że wręcz prosi się o zabiegi pielęgnacyjno-upiękrzające. Wczoraj obcinałam kłaczki Gufiemu (błagam nie mówcie Kindze- musiałam to zrobić bo ufam tylko Jej a niestety 250km to trochę dużo), który przeżywa traumę na widok maszynki i nożyczek... Chłopak dawał drapaka, a Dziewucha kładła się sama i prosiła- tnij mnie, strzyż mnie, czesz mnie:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Tylko co ja mam Jej obciąć?
Jak już zaległa kołami do góry to ogoliłam Jej... brzuszek:evil_lol::evil_lol::evil_lol: bo stwierdziłam, że z ogolonymi nogami trochę głupio by wyglądała:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

no wiesz, jak mogłaś ogolić brzuszek Zuzi??
zrób zdjęcie i pokaż jak teraz bidulka wygląda...

Obcięłaś Gufiego??? o matulko, ostatnio Maniek, teraz Gufi - chyba musze z Kingą porozmawiać :)

Posted

Hejka Dziewczyny :)
Wiem, że się nie znamy, ale czy mogłybyście mi podać numer telefonu w sprawie Zuzy? Być może mam dla Niej dom najlepszy z najlepszych u moich rodziców. Mój Tata właśnie mi przysłał wiadomość, żebym Mu wysłała smsa z numerem kontaktowym w sprawie Zuzy. Zuza baaaardzo przypomina naszą Tigrulę, która odeszła z powodu padaczki 12 grudnia 2010, a dzisiaj dołączyła do Niej po 14 latach życia nasza Elzunia :( W domu jest cholerna pustka, a z tego co widzę to Zuza nawet z charakteru jak Tigrusia jest :)

Edit: Znalazłam numer w ogłoszeniu na Tablicy i podałam mojemu Tacie.

Posted

[quote name='kacha_wawa']Hejka Dziewczyny :)
Wiem, że się nie znamy, ale czy mogłybyście mi podać numer telefonu w sprawie Zuzy? Być może mam dla Niej dom najlepszy z najlepszych u moich rodziców. Mój Tata właśnie mi przysłał wiadomość, żebym Mu wysłała smsa z numerem kontaktowym w sprawie Zuzy. Zuza baaaardzo przypomina naszą Tigrulę, która odeszła z powodu padaczki 12 grudnia 2010, a dzisiaj dołączyła do Niej po 14 latach życia nasza Elzunia :( W domu jest cholerna pustka, a z tego co widzę to Zuza nawet z charakteru jak Tigrusia jest :)

Edit: Znalazłam numer w ogłoszeniu na Tablicy i podałam mojemu Tacie.[/QUOTE]

Właśnie rozmawiałam z Twoim Tatą:) Telefon bardzo mnie zaskoczył, pozytywnie... niewiele było o "Brzydulę" telefonów:)
Muszę chwilę ochłonąć.
Bardzo współczuję z powodu Elzuni, wiem co czujecie.... Moja Dora odeszła dokładnie rok temu
[*]
Czekam na sms-a od Twojego Taty z adresem żebym mogła wysłać ewentualne dokumenty adopcyjne...

Posted

Eeee tam jaka Ona brzydula ;-) Zuza piękna jest, jak Ją pierwszy raz zobaczyłam to mi serce mocniej zabiło, jakbym zobaczyła Tigrulę. Ostatnio właśnie Tacie wysłałam zdjęcia Zuzy i powiedział, że przecież to Tungra (tak przewrotnie, pieszczotliwie na Tigrę mówił) :) Elzunia sama podjęła decyzję, dziewczynka długo już się męczyła, ale nikt nie potrafił podjąć decyzji o uśpieniu. 14 lat z nami była, długo już miała problemy ze stawami, z poruszaniem się, załatwiała się pod siebie, ale spojrzenie cały czas miała takie przytomne :-( 14 lat na owczarka podhalańskiego to i tak piękny wiek.
Światełko dla Twojej Dory (*)

Posted

Niewiem czy Twój Tata nie wystraszył się trochę odległością między Ozorkowem a miejscem swojego zamieszkania:)
Zuza to jeszcze Mała Wariatka- rozpiera Ją szczenięca energia- pomimo Jej 8-9 miesięcy:)
No i została już raz zwrócona z adopcji- chciała zjeść kotka...

Podeślij Tacie proszę wątek Zuzki... niech poczyta na co się decyduje:)

Posted

Tigra mimo swoich 5 lat też wariatką była :evil_lol: Nic nie było w stanie Jej zmęczyć, miała motorek w pupie i całymi dniami biegałaby po ogrodzie :evil_lol: A jak Tata siedział w kuchni i np. czytał gazetę to stawała w drzwiach kuchni i szczekała, żeby z Nią po tym ogrodzie pochodził :-) Dziewczyny same się nauczyły otwierać sobie drzwi wejściowe i wychodziły i wchodziły kiedy chciały :-) Szkoda tylko, że nie umiały za sobą zamykać ;-) I wszystkie nasze suczydła były antykotkowe ;-) :evil_lol: Nikt ich na koty nie szczuł, a One tak same z siebie za kocurkami nie przepadały :)

Posted

To tak jak Zuzka- Chłopaki wymiękają przy niej... jak już warkną porządnie to maltretuje zabawki:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Chciałabym żeby coś z tego wyszło- kofam Małpiszona bardzo i dlatego życzę Jej jak najlepiej... A u nas "na trzeciego" w małym mieszkaniu...
Właśnie wysłałam PW z prośbą o wizytę przedadopcyjną

Posted

Mam nadzieję , że Twój Tata się nie rozmyśli jak poczyta o wszystkich wyczynach Małpiszona:);)

Hrabianka jest do nas bardzo przywiązana, w pierwszym momencie bardzo nieufna wobec obcych, nie dziwię się Jej wcale, po tym co przeszła też bym nie ufała- będzie potrzebowała czasu na aklimatyzację (pewnie trochę potęskni:placz:). Poprzedniego niedoszłego właściciela omijała wielkim łukiem i płakała w nocy- mam nadzieję, że nie przerazi to Twoich rodziców...

Posted

Sara (ta suczka, którą obecnie rodzice mają) też była na początku przerażona. Prawdopodobnie hodowca trzymał Ją cały czas w garażu :shake: Jak tylko Ją przywieźliśmy do domu schowała się pod samochód i przez pół dnia nie chciała spod niego wyjść. Na szczęście po kilku dniach doszła do siebie i z Tigrą dom roznosiły :evil_lol:
Ten filmik został nakręcony po kilku dniach pobytu Sary u moich rodziców :-)
Im były starsze tym szaleństwa jeszcze większe były, oczywiście bałagan to sprawka Dziewczyn :evil_lol:

https://picasaweb.google.com/103137106458106811839/Zwierzaki?authkey=Gv1sRgCNXoy-u2je_MMw#5640824199620105922

Posted

Jeju... Zuza i Tigrula to KLONY:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

One zachowują się identycznie:lol: Zuzka też jak jej coś nie pasuje albo zaczepia do zabawy to wymachuje tymi swoimi długimi i chudymi łapinami:lol:

Jak tylko dostanę odpowiedź od dziewczyn do których zgłosiłam się z prośbą o wizytę, to zacznę nękać Twojego Tatę telefonami

Proszę, nie obrażaj się za to na mnie, ale to nasz pierwszy i na dodatek zasiedziały tymczasowicz i mam świra na Jej punkcie- muszę być pewna, w końcu Panna jak coś wyprowadzi się 170km od "domu"

Posted

Dziewczyny jeszcze nie odpowiedziały co do wizyty, ale jutro pozwolę sobie zadzwonić do Twojego Taty... jeśli po przeczytaniu wątku nie zrezygnował z adopcji Małpiszona:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Wczoraj oczywiście byłam tak zaskoczona telefonem, że bełkotałam bez sensu:oops::oops::oops: