Juldan Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 (edited) WITAMY WSZYSTKICH BARDZO SERDECZNIE:lol: Bohaterką tego wątku jest nasza Tymczasowiczka- Zuzolina, znana szerzej jako Zuzanka Hrabianka, Terrorystka, Obsikaniec... czy jak tam jeszcze inaczej zdarzyło nam się Ją wołać:) Oraz od lipca 2012 dwa łobuzujące kocięta- Orzeł i Reszka:lol: [FONT=century gothic]Cała trójka jest u nas na bezpłatnym tymczasie. Zuza "wprowadziła się" w marcu 2011 i póki co nigdzie się nie wybiera... Kocięta natomiast trafiły pod naszą opiekę w połowie lipca 2012- miały koci katar i świerzba... są już zdrowe i śliczne, ale początki były trudne. Szczerze mówiąc myśleliśmy, że trzeba będzie... eh, ale na szczęście maluchy wyzdrowiały:) Cała trójka jest pod opieką Stowarzyszenie Pomocy Zwierzętom Łapa, które niedawno zarejestrowaliśmy. Niestety finansowo leżymy:placz: i Łapa i Juldany:placz: więc musimy prosić o pomoc w spłaceniu faktury za leczenie kotków.[/FONT] [FONT=century gothic]W skarbonce Kociaków jest 70zł: 20zł- Marlena I. 20zł- Milena J. 20zł- Gosia K. 10zł- Żaneta K. 100zł z Bazarku Faktura opiewa na 215zł: 75zł- leczenie kociego kataru 60zł- tępienie świerzbowca 80zł- szczepienia Faktura[SIZE=4] za ster[SIZE=4]y[SIZE=4]lizacje i kastrację małych Łobuzów na 180zł [SIZE=4][SIZE=4][SIZE=4][SIZE=4]142,66 z Bazarku Handmade[SIZE=4][SIZE=4][SIZE=4]- Klik [/FONT] Edited March 11, 2013 by Juldan Quote
Juldan Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Obecnie Pannica na około 5-ciu miesięcy, komplet stałych zębisków, waży 7 kilo i jest z niej niezła wariatka:lol: Ma komplet szczepień, szybko się uczy, najlepiej wychodzi jej naśladowanie (papugowanie Mańka), i polowanie na chłopaków. Maniek ma "wyszarpaną" brodę i wąsiska, Gufi "poogryzane" usiska i ogon- ale widać że kochają tą małą Zołzę tak samo jak my... :-(Niestety z powodów wielu, nie możemy zaoferować jej DS, główny z nich to metraż mieszkania i sąsiedzi nie mogący patrzeć na trzy psy:-( ale jak ich pytać czy głośno się zachowują jak są sami, to mówią, że są grzeczni:angryy::-( Mała zostanie u nas tak długo jak będzie trzeba, ale najlepiej by zamieszkała jak najszybciej u siebie, bo serca nam pękną przy rozstaniu:-( Cała banda w komplecie- tak kończyły się próby robienia zdjęć Zuzie do ogłoszeń :evil_lol:A tak lubi spać najbardziej:evil_lol: Z Mańkiem Quote
Juldan Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Witamy Cioteczkę Andzike:) Mam nieraz takie wrażenie, że Zuza tylko nam się podoba:eviltong: Na chwilę padł mi net, a tyle jeszcze miałam napisane:-( Zaraz idziemy na spacerek:) więc nie odtworzę tego tak szybko:angryy: ale wrzucę kilka fotek:) Seria " tak bawią się grzeczne pieski" A tak odpoczywają Quote
mamanabank Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Ale fajowe foty!!! A to pierwsze zdjęcie och i ach! Nic tylko kochać tego szczeniaka. I to jeszcze https://lh4.googleusercontent.com/_Hg3pp6jeMEQ/TZGmBtKgg9I/AAAAAAAAAHE/bvFO_BH3EpM/s640/P1010132.JPG - rewelacja :-D Quote
Juldan Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Witamy kolejną Ciocię:):multi: Mamanabank czekamy na wiadomości, być może poznasz chudzielca osobiście:razz: bo gnojek wszędzie się z nami przemieszcza;) Quote
Pyrdka Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Witam piękną Zuzolinkę:lol: Jest śliczna i ma w sobie coś tak rozbrajającego. Fizjonomią przypomina mi moja Gryzoldkę. Te cudne chude łapki;)Tylko całować. Jesteście super i to Wasze stadko takie fajowe.Trzeba pannicy szybko szukać domu;) Oj, wierzę że ciężko będzie Wam się z nią rozstać. Wiem coś na ten temat. Quote
Andzike Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 [quote name='mamanabank']Ale fajowe foty!!! A to pierwsze zdjęcie och i ach! Nic tylko kochać tego szczeniaka. I to jeszcze https://lh4.googleusercontent.com/_Hg3pp6jeMEQ/TZGmBtKgg9I/AAAAAAAAAHE/bvFO_BH3EpM/s640/P1010132.JPG - rewelacja :-D Gufi z tego samego przytuliska co Nelson, Nesia, Dusia i Nindza... Quote
Juldan Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Zuza życz dobrej nocy, kolorowych snów... do jutra:) Quote
Romka Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 No cioteczki Andzike i Mamanabank są to i ja się zjawiłam...no to podrzucamy małą... Quote
Juldan Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 Witamy wszystkich radośnie:) Im nas więcej tym weselej:) Chudzielec właśnie radośnie wcina żarełko;) mam nadzieję, że i tym razem oszczędzi michę... Wieczorem będą nowe zdjęcia Bandy łobuzów z wycieczki do lasu... Quote
Juldan Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 Z dzisiejszej wycieczki do lasu nic nie wyszło:( Banda pojedzie jutro z Michałem, bo ja niestety cały dzień w pracy... Ale za to Pannica była gwiazdą Babcinych imienin:razz: (Babcia skończyła 90 lat i do momentu pojawienia się u nas w domu mojej Dory nie przepadała za psiakami, ale teraz jest psią fanką:)) Zuza jest zakochana w moim Bracie- szkoda, że mieszka z teściami i ma już psiaka- przybłędę (to już druga przybłęda w ich domu)... Zresztą sami zobaczcie... Moja Mama zawsze dba o swoją "Wnusię" coby ładnie wyglądała:) Quote
Juldan Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 Po zjedzeniu parówek i innych specjałów podtykanych chudzielcowi z każdej strony, nadszedł czas na wariacje w parku Quote
Andzike Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 No idealnie pasuje do Waszej rodziny ;) Jak nie brat to może mama zaadoptuje "wnusie" ? ;) Quote
Juldan Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 Mama za "Wnusią" przepada, ale niestety:shake::-( Mama nie jest w stanie wychodzić sama na spacer z psem po zmroku... i tak bardzo dużo nam pomaga, Banda zawsze może liczyć na Babcię- bo Babcia zawsze dba o to by Pieski nie siedziały same w domku dłużej niż godzinę... Już każdego z rodziny molestowałam... i nic... Quote
Pyrdka Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Piękna jest Zuza i widać że pannica jest bardzo towarzyska. Jakiś dom musi ją wypatrzyć. To kwestia czasu tylko tracą na tym psiaki. Rozkochują nas w sobie, a same się za bardzo przywiązują do tymczasowej rodzinki. Quote
Romka Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 No i to jest mój model psiego życia z człowiekiem pod jednym dachem:lol::lol:...kto mnie zna ten wie,że u mnie jest podobnie;)...mam 2 rozpuszczone jak dziadowski bicz...cytat z koleżanki Andzike jakby co...:evil_lol: Quote
Juldan Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 Przy stole zasiadają sami psiarze, więc nikt nie protestował:) Ja się czasem zastanawiam kiedy nasze psiule będą miały swoją zastawę przy stole:evil_lol: p.s.[SIZE=1]przed naszym Mańkiem trzeba ukrywać mocniejsze trunki, kiedyś na Sylwestrze poczęstował się drinkiem... wydały go śmierdzące alkoholem wąsiska... dobrze, że nic mu nie było... gnojkowi nawet bąbelki nie przeszkadzają... Quote
Juldan Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 Ciotka Pyrdka zajrzyj proszę na wątek wiklinowego koszyczka przytuliska i poczęstuj się banerkiem autorstwa wuja Michała:) Quote
Akrum Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Jestem i ja - w końcu dotarłam po banerku, bo linku do wątku, to nikt mi nie podesłał :angryy::angryy::angryy: Zuzę poznałam osobiście jak przyjechała z Gufim i Juldanami do Nowego Tomyśla - kochana cudowna, wspaniała, o jedwabnym futerku :) Zdjęcia nie oddają jej uroku, jej oczyska - są cudowne :) I taka spokojniutka była przez cały czas - ja nie rozumiem, jak możecie mówić, że to diabeł wcielony - przecież to taka spokojna malutka kruszynka :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ja wiem, że Panna Zuzanna ma dobrze u Juldanów, że zżyła się z Gufim i Mańkiem, ale chyba już czas najwyższy pójść do nowego domku i zacząć żyć na własną rękę, prawda?? :) No chyba,że w ten sposób Zuzia chce Was sprowokować, byście zainwestowali i mieszkanko zamienili na dom z ogródkiem :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Recommended Posts