Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

WITAMY WSZYSTKICH BARDZO SERDECZNIE:lol:

Bohaterką tego wątku jest nasza Tymczasowiczka- Zuzolina, znana szerzej jako Zuzanka Hrabianka, Terrorystka, Obsikaniec... czy jak tam jeszcze inaczej zdarzyło nam się Ją wołać:)
Oraz od lipca 2012 dwa łobuzujące kocięta- Orzeł i Reszka
:lol:

[FONT=century gothic]Cała trójka jest u nas na bezpłatnym tymczasie. Zuza "wprowadziła się" w marcu 2011 i póki co nigdzie się nie wybiera...

Kocięta natomiast trafiły pod naszą opiekę w połowie lipca 2012- miały koci katar i świerzba... są już zdrowe i śliczne, ale początki były trudne. Szczerze mówiąc myśleliśmy, że trzeba będzie... eh, ale na szczęście maluchy wyzdrowiały:)

Cała trójka jest pod opieką Stowarzyszenie Pomocy Zwierzętom Łapa, które niedawno zarejestrowaliśmy. Niestety finansowo leżymy:placz: i Łapa i Juldany:placz: więc musimy prosić o pomoc w spłaceniu faktury za leczenie kotków.[/FONT]

[FONT=century gothic]W skarbonce Kociaków jest 70zł:
20zł- Marlena I.
20zł- Milena J.
20zł- Gosia K.
10zł- Żaneta K.
100zł z Bazarku

Faktura opiewa na 215zł:
75zł- leczenie kociego kataru
60zł- tępienie świerzbowca
80zł- szczepienia

Faktura[SIZE=4] za ster[SIZE=4]y[SIZE=4]lizacje i kastrację małych Łobuzów na 180zł
[SIZE=4]
[SIZE=4][SIZE=4][SIZE=4]142,66 z Bazarku Handmade[SIZE=4][SIZE=4][SIZE=4]- Klik

[/FONT]

Edited by Juldan
  • Replies 542
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Obecnie Pannica na około 5-ciu miesięcy, komplet stałych zębisków, waży 7 kilo i jest z niej niezła wariatka:lol:

Ma komplet szczepień, szybko się uczy, najlepiej wychodzi jej naśladowanie (papugowanie Mańka), i polowanie na chłopaków.
Maniek ma "wyszarpaną" brodę i wąsiska, Gufi "poogryzane" usiska i ogon- ale widać że kochają tą małą Zołzę tak samo jak my...

:-(Niestety z powodów wielu, nie możemy zaoferować jej DS, główny z nich to metraż mieszkania i sąsiedzi nie mogący patrzeć na trzy psy:-( ale jak ich pytać czy głośno się zachowują jak są sami, to mówią, że są grzeczni:angryy::-(
Mała zostanie u nas tak długo jak będzie trzeba, ale najlepiej by zamieszkała jak najszybciej u siebie, bo serca nam pękną przy rozstaniu:-(

Cała banda w komplecie- tak kończyły się próby robienia zdjęć Zuzie do ogłoszeń

:evil_lol:A tak lubi spać najbardziej:evil_lol:

Z Mańkiem

Posted

Witamy Cioteczkę Andzike:) Mam nieraz takie wrażenie, że Zuza tylko nam się podoba:eviltong:
Na chwilę padł mi net, a tyle jeszcze miałam napisane:-(
Zaraz idziemy na spacerek:) więc nie odtworzę tego tak szybko:angryy:
ale wrzucę kilka fotek:)
Seria " tak bawią się grzeczne pieski"

A tak odpoczywają

Posted

Witamy kolejną Ciocię:):multi:
Mamanabank czekamy na wiadomości, być może poznasz chudzielca osobiście:razz: bo gnojek wszędzie się z nami przemieszcza;)

Posted

Witam piękną Zuzolinkę:lol: Jest śliczna i ma w sobie coś tak rozbrajającego. Fizjonomią przypomina mi moja Gryzoldkę. Te cudne chude łapki;)Tylko całować. Jesteście super i to Wasze stadko takie fajowe.Trzeba pannicy szybko szukać domu;) Oj, wierzę że ciężko będzie Wam się z nią rozstać. Wiem coś na ten temat.

Posted

Witamy wszystkich radośnie:) Im nas więcej tym weselej:)
Chudzielec właśnie radośnie wcina żarełko;) mam nadzieję, że i tym razem oszczędzi michę...
Wieczorem będą nowe zdjęcia Bandy łobuzów z wycieczki do lasu...

Posted

Z dzisiejszej wycieczki do lasu nic nie wyszło:( Banda pojedzie jutro z Michałem, bo ja niestety cały dzień w pracy...

Ale za to Pannica była gwiazdą Babcinych imienin:razz: (Babcia skończyła 90 lat i do momentu pojawienia się u nas w domu mojej Dory

• nie przepadała za psiakami, ale teraz jest psią fanką:))

Zuza jest zakochana w moim Bracie- szkoda, że mieszka z teściami i ma już psiaka- przybłędę (to już druga przybłęda w ich domu)...
    Zresztą sami zobaczcie...

Moja Mama zawsze dba o swoją "Wnusię" coby ładnie wyglądała:)

• Posted

Po zjedzeniu parówek i innych specjałów podtykanych chudzielcowi z każdej strony, nadszedł czas na wariacje w parku

Posted

Mama za "Wnusią" przepada, ale niestety:shake::-(

Mama nie jest w stanie wychodzić sama na spacer z psem po zmroku... i tak bardzo dużo nam pomaga, Banda zawsze może liczyć na Babcię- bo Babcia zawsze dba o to by Pieski nie siedziały same w domku dłużej niż godzinę...

Już każdego z rodziny molestowałam... i nic...

Posted

Piękna jest Zuza i widać że pannica jest bardzo towarzyska.
    Jakiś dom musi ją wypatrzyć. To kwestia czasu tylko tracą na tym psiaki. Rozkochują nas w sobie, a same się za bardzo przywiązują do tymczasowej rodzinki.

Posted

No i to jest mój model psiego życia z człowiekiem pod jednym dachem:lol::lol:...kto mnie zna ten wie,że u mnie jest podobnie;)...mam 2 rozpuszczone jak dziadowski bicz...cytat z koleżanki Andzike jakby co...:evil_lol:

Posted

Przy stole zasiadają sami psiarze, więc nikt nie protestował:)
    Ja się czasem zastanawiam kiedy nasze psiule będą miały swoją zastawę przy stole:evil_lol:
    p.s.[SIZE=1]przed naszym Mańkiem trzeba ukrywać mocniejsze trunki, kiedyś na Sylwestrze poczęstował się drinkiem... wydały go śmierdzące alkoholem wąsiska... dobrze, że nic mu nie było... gnojkowi nawet bąbelki nie przeszkadzają...

Posted

Ciotka Pyrdka zajrzyj proszę na wątek wiklinowego koszyczka przytuliska i poczęstuj się banerkiem autorstwa wuja Michała:)

Posted

Jestem i ja - w końcu dotarłam po banerku, bo linku do wątku, to nikt mi nie podesłał :angryy::angryy::angryy:

Zuzę poznałam osobiście jak przyjechała z Gufim i Juldanami do Nowego Tomyśla - kochana cudowna, wspaniała, o jedwabnym futerku :)
    Zdjęcia nie oddają jej uroku, jej oczyska - są cudowne :)
    I taka spokojniutka była przez cały czas - ja nie rozumiem, jak możecie mówić, że to diabeł wcielony - przecież to taka spokojna malutka kruszynka :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Ja wiem, że Panna Zuzanna ma dobrze u Juldanów, że zżyła się z Gufim i Mańkiem, ale chyba już czas najwyższy pójść do nowego domku i zacząć żyć na własną rękę, prawda?? :)

No chyba,że w ten sposób Zuzia chce Was sprowokować, byście zainwestowali i mieszkanko zamienili na dom z ogródkiem :evil_lol::evil_lol::evil_lol: