Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zostałam poproszona przez Romiego o założenie wątku:

Oddamy W DOBRE RĘCĘ!!! suczkę sznaucer min mieszany-wabi się Dejzi. Ur. ok 10 marca 2010r przygarnięta,posiadająca wszystkie aktualne i wymagane szczepienia.

Jest bardzo wesoła,pogodna,lubi zabawy i spacery,szybko i chętnie się uczy. Jest bardzo towarzyska,najbardziej nie lubi zostawać sama. Bardzo lubi głaskanie po brzuszku ale nie lubi siedzieć na kolanach ani jak bierze się ją na ręce.

W jedzeniu niewybredna,karmiona suchą karmą. Do roku czasu oprócz suchej karmy jadła gotowane jedzenie bez soli-mięso rozdrobnione gotowane( zwykle konina lub wołowina ) z warzywami i wypełniaczem w postaci albo makaronu albo ryżu albo kaszy. Lubi inne surowe warzywa,nawet paprykę,ogórki świeże czy kiszone,lubi orzeszki ziemne,nie podawano jej kości drobiowych ani innych drobnych kości,niczego tłustego i słonego.

Miesiąc temu wyprowadziliśmy się i do tego czasu jeszcze nie przyzwyczaiła się do nowego miejsca,nie może sama zostać w domu,ponieważ szczeka,piszczy cały czas aż do momentu powrotu do domu któregoś z domowników. Sąsiedzi skarżą się i straszą strażą miejską,sprawa jest NAPRAWDĘ BARDZO PILNA!!!jeśli szybko nie znajdziemy kogoś kto mógłby ją przygarnąć i zaopiekować się nią,będziemy zmuszeni oddać ją do schroniska,czego bardzo nie chcemy.

Posted

Ale śmichota! A może jednak państwo zdecydowaliby się na konsultację z behawiorystą i próbę przezwyciężenia problemu z zostawaniem samej? Miesiąc i chcą skreślić psa? Zrobili w ogóle coś w stronę nauczenia suni zostawać czy najłatwiej pozbyć się problemu?

Posted

Z tego co mi mówiłą włąścicielka, to próbowali zostawiać włączone radio lub TV, ubierac się i rozbierać, wychodzić na chwilkę i wracać (i temu podobne) i nic nie pomaga. Trudno mi powiedzieć co jeszcze dokładnie robili, bo osobiście nie znam tych ludzi :(

Posted

Romi napisał(a):
Z tego co mi mówiłą włąścicielka, to próbowali zostawiać włączone radio lub TV, ubierac się i rozbierać, wychodzić na chwilkę i wracać (i temu podobne) i nic nie pomaga. Trudno mi powiedzieć co jeszcze dokładnie robili, bo osobiście nie znam tych ludzi :(

Romi to masz szczęscie ,że tych ludzi nie znasz bo to egoiści i idioci. Jak można swojego psa oddac tylko dlatego ,ze boi sie sam zostawać? Moj pierwszy pies przez 4 lata niszczył w domu wszystko ,wył i piszczał jak zostawał sam, a pamiętasz Foksie ,jest jej watek na dogo ,jak ja wzieła po nieudanej adopcji to przez pół roku mi wyła , sąsiedzi ,a zwłaszcza jedna nasyłali mi straz miejska i jakos nie oddałam psów. To jest pretekst i to głupi do pozbycia sie kłopotu, poprostu chca miec świety spokój . Co jak oddadza psa to sie zmieni na lepsze chyba raczej stres pójdzie w odwrotna strone , a przed adopcją nowych właścicieli trzeba poinformować ,że pies tak się zachowuje . Przecież każdy młody człowiek pracuje ,a to jest młody pies wec nie może isc do ludzi na emeryturze >no chyba ,ze pójdzie do domu z ogrodem .

Posted

Ja mam taką samą sytuację ... moja Foksia wyje i szczeka ... dostaliśmy anonim od sąsiadów, straszą nas Towarzystwem Opieki nad Zwierzętami :D a w życiu nie pomyślałabym, żeby psa się pozbyć !!! Próbujemy różnych metod... póki co bez większego efektu ...

Posted

Słuchajcie, prosząc Asior o założenie wątku, miałem na uwadze chęć pomocy malutkiej Dejzi. Wiem co sądzicie o takim postepowaniu "właścicielki" Dejzi - jak mam podobne zdanie na ten temat. Dlatego proszę Was, pomóżmy suni, a nie rozpisujmy się na temat zachowania "właścicielki". Jej decyzji nie zmienimy :(

DZIĘKUJĘ
Romi B.

EDIT:

Rozmawiałem przed chwilką z właścicielką Dejzi. Jest bardzo chętna na kontakt z Behawiorystą. Gdyby ktoś z Was miał kontakt do Takiej osoby, to bardzo proszę dajcie mi znać :) Właścicielka Dejzi wysłała już jakiś czas temu e-maila do A.Kłosińskiego, ale niestety z Jego strony nie ma żadnej odpowiedzi.

Posted

Romi napisał(a):
Słuchajcie, prosząc Asior o założenie wątku, miałem na uwadze chęć pomocy malutkiej Dejzi. Wiem co sądzicie o takim postepowaniu "właścicielki" Dejzi - jak mam podobne zdanie na ten temat. Dlatego proszę Was, pomóżmy suni, a nie rozpisujmy się na temat zachowania "właścicielki". Jej decyzji nie zmienimy :(

DZIĘKUJĘ
Romi B.

EDIT:

Rozmawiałem przed chwilką z właścicielką Dejzi. Jest bardzo chętna na kontakt z Behawiorystą. Gdyby ktoś z Was miał kontakt do Takiej osoby, to bardzo proszę dajcie mi znać :) Właścicielka Dejzi wysłała już jakiś czas temu e-maila do A.Kłosińskiego, ale niestety z Jego strony nie ma żadnej odpowiedzi.
Na pw wysłałam nr telefonu do Moniki ( Behawiorysta ) ;).

Posted

Szanowne Dogomaniaczki i Dogomaniacy. W dniu wczorajszym sunia została wydana do nowego domu. W związku z powyższym temat uznaję za zamknięty. Dziękuję za okazaną mi pomoc w tym temacie. Malawaszkę proszę o usunięcie sunii z aukcji na Allegro

dziękuję
Romi

Posted

Dejzi pojechała do domu z małym dzieciem (takim co już się potrafi bawić z psem). Co najważniejsze to w domu cały czas ktoś jest i Dejzi nie będzie zostawać sama. Dotychczasowa właścicielka zobowiązała się, że jak będzie dostawała jakies zdjęcia od nowych właścicieli, to mi te zdjęcia będzie przesyłać. Zobaczymy czy dotrzyma obietnicy.