phase Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Gosiara napisał(a):marra ja napiszę do tozu...!Nie wiemy czy to coś da czy nie...Ale jak będziemy gdybać to następny pies ...Dziś w słońcu 40st...! Dobra decyzja, trzeba w końcu od czegoś zacząć... eh. Dziewczyny..... Jestem załamana po dzisiejszym odcinku "Uwaga". Sunia , starsza konała z głodu, Był to po prostu SZKIELET!. Lecą mi łzy ciurkiem, dzisiaj już nie funkcjonuję, po tym co zobaczyłam. :(:( Boże... Aż brak słów... ps: Zapomniałam dopisać, że sunia zdechła po kilku dniach bycia w schronisku i próby jej ratowania... Quote
pa-ttti Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 matko...widok tego psiaka....straszny. on leżał, chciał jeść trawę!! ludzie są okrutni......pies nie był karmiony kilka tygodni....takie osoby nie powinny być nazywane ludźmi....oby poszedł siedzieć ten potwór. może polskie prawo zacznie się w końcu zmieniać... http://uwaga.tvn.pl/48676,wideo,264727,pies_konal_z_glodu,pies_konal_z_glodu,reportaz.html Quote
marra Posted May 31, 2011 Author Posted May 31, 2011 Napisz jak chcesz Gosia, w najlepszym wypadku skończy się to pouczeniem dla właściciela że ma polepszyć im warunki i psy i tak tam zostaną ale spróbować zawsze można. Choć wątpie że TOZowi będzie się chciało koczować na polach i czekać na właściciela, tak samo jak i bawić się w wiadomosci na karteczkach bo kto będzie jeździł i sprawdzał czy właściciel dał jakiś znak ?? nikt. Napisałam do Formicy żeby rozdmuchała temat więc może coś ruszy. DROPS http://www.youtube.com/watch?v=lLUqQc0_qC0 Rufik http://www.youtube.com/watch?v=zYrGFudZFEs co do szkieletów...udzielam się też na tym wątku ale ostrzegam że przed obejrzeniem zdjęć złapcie głęboki oddech ...http://www.dogomania.pl/threads/208342-szok.....szok-PSI-KOŚCIORTUP-poszukiwany-płatny-DT?p=16980586#post16980586 Quote
pa-ttti Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 marra, naprawdę zawiadom straż miejską. jak się zainteresują i będą chcieli, to sprawdzą czyja to działka, to nie problem. a jak się nie zainteresuja, to przynajmniej będziesz wiedziała że spróbowałaś! Quote
Gosiara Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 marr podaj mi na pw adres tych pół albo gdzie to mniej więcej się znajduje? Quote
marra Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 pa-ttti napisał(a):marra, naprawdę zawiadom straż miejską. jak się zainteresują i będą chcieli, to sprawdzą czyja to działka, to nie problem. a jak się nie zainteresuja, to przynajmniej będziesz wiedziała że spróbowałaś! Dobrze no to działam :) Gosiara napisał(a):marr podaj mi na pw adres tych pół albo gdzie to mniej więcej się znajduje? już Ci piszę. Quote
marra Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 O kurcze ! napisałam do Uwagi...a oni się odezwali :D Quote
Gosiara Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Poradziłam się znajomej prawnik zgłosiłam sprawę do kilku fundacji...Nie wolno nam działać na własna rękę...Uwaga się odezwała i co ?:) Quote
pa-ttti Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 marra napisał(a):O kurcze ! napisałam do Uwagi...a oni się odezwali :D no widzisz, warto próbować:) Quote
Gosiara Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Poradziłam się jednej z dużych fundacji sprawa będzie zgłoszona też: http://www.fundacjasosdlazwierzat.org/kontakt Quote
marra Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 Gosiara napisał(a):Poradziłam się znajomej prawnik zgłosiłam sprawę do kilku fundacji...Nie wolno nam działać na własna rękę...Uwaga się odezwała i co ?:) Narazie poprosili o zdjęcia i filmiki, zobaczymy czy jeszcze sie odezwią... ;) Quote
Lili8522 Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 marra napisał(a):O kurcze ! napisałam do Uwagi...a oni się odezwali :D Super wieści! oni lubią takie akcje. Trzymam kciuki za mocne nagłośnienie sprawy:evil_lol: Quote
phase Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Wow!! Nareszcie coś ruszyło!! Marra - gratuluję Ci. :) Dzisiaj , teraz chyba pierwszy raz w dniu się uśmiechnęłam, bo miałam jakby próbną maturę z matmy i byłam załamana, ale teraz strasznie się cieszę, że coś się rusza, że coś idzie w dobrą stronę. Mam nadzieję, że teraz tylko będzie, dobrze i lepiej. Wpierw trzymałam kciuka za Chesterka, teraz trzymam mocno za psiaki, by było odratowane... :) Quote
Gosiara Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Ja też ruszyłam z sprawą,skontaktowałam się z prawnikiem i znajomą fundacją.....marra napisz do Nich napisałam Ci linka na maila...Jak ta fundacja tam"wkroczy"zabiorą psiaki w bezpieczne miejsce i zakażą trzymania tam psów! Quote
marra Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 Uwaga zawiadomiona , SOS dla zwierząt też...pozostaje nam czekać na odzew. MOże ktoś się zlituje nad tymi sierściuchami ;) a jak nie to co wtedy ? Phase Twoje kciuki są bardzo pomocne i przesyłają dużo dobrego :) lubię jak jesteś na wątku :) a co Ty piszesz jak matury już były ???? Quote
marra Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 Gosiara napisał(a):sos nie zostawi tego bez odzewu!:) Oby, podnosze temacik :) Quote
Gosiara Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Jestem,ale rzadko bo codziennie jestem u Kometki... Quote
marra Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 Gosiara napisał(a):Jestem,ale rzadko bo codziennie jestem u Kometki... Gosia jak myślisz jaki jest orientacyjny czas oczekiwania na taką interwencję ? Quote
Gosiara Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Zależy,ja JAK KIEDYS ZGŁASZAŁAM ODZEW OD JEDNEJ FUNDACJI BYŁ NATYCHMIASATOWY DRUGI RAZ PO 2 TYGODNIACH..... Quote
Recommended Posts