Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja bym na Twoim miejscu zrobiła tak jak wcześniej pisałam-jeśli nie dasz rady "złapać" właściciela żeby z nim pogadać, to zostaw jakąś kartkę. jak nie będzie odpowiedzi ani reakcji, to może straż miejska albo straż dla zwierząt-jeśli tam działa- coś by wskórały?
straż awrto zawiadomić zanim zabierzesz psy, będą przynajmniej dowody.

Posted

phase napisał(a):
A straż miejska powie, że psom nic nie zagraża mają "picie" , "jedzenie" i żyją... ;/

Podnoszę i przypominam......

Dokładnie tak !! Pa-ttti napewno nie tędy droga, nikt nie zaiterweniuje kiedy pies ma dostęp do wody, ma schronienie, żebra mu nie wystają a łańcuch jest na tyle długi że swobodnie do budy wejdzie...mimo że jest tak ogromny przy szyji jak na zdjęciach...
Rozmawiałam o tym też ze znajomą i jej zdanie ciągle mi w głowie siedzi. Na pytanie a co ja zrobie jak tam się pojawi kolejny pies odpowiedziała... "będziesz miała satysfakcje że ta dwójka ma lepsze życie..." lepszej odpowiedzi oczekiwac chyba nie mogłam.
Najpierw niech się znajdzie DT a potem będziemy myśleć.

Posted

zależy jaka straż, jacy ludzie. trzymanie psa na szczerym polu w upale to chyba nie jest ok? no chyba że pies ma budę, wtedy też mogą stwierdzić że jest ok.
a potem jak pies zniknie, to będzie kogo podejrzewać....no nie wiem już sama...

ja dzwoniłam do straży miejskiej i do toz-u list wysyłałam, że babka (moja sąsiadka), wydłubała psu oko kijem od szczotki(akurat przechodziłam i widziałam...), poza tym psy są chude jak przecinek, wyglądają bardzo niezdrowo, z gołymi płatami skóry po bokach, nikt się nie zainteresował...

jak inny sąsiad powiesił psa na drzewie i inna sąsiadka wezwała straż, to dostał tylko upomnienie....

Posted

pa-ttti napisał(a):
zależy jaka straż, jacy ludzie. trzymanie psa na szczerym polu w upale to chyba nie jest ok? no chyba że pies ma budę, wtedy też mogą stwierdzić że jest ok.
a potem jak pies zniknie, to będzie kogo podejrzewać....no nie wiem już sama...

ja dzwoniłam do straży miejskiej i do toz-u list wysyłałam, że babka (moja sąsiadka), wydłubała psu oko kijem od szczotki(akurat przechodziłam i widziałam...), poza tym psy są chude jak przecinek, wyglądają bardzo niezdrowo, z gołymi płatami skóry po bokach, nikt się nie zainteresował...

jak inny sąsiad powiesił psa na drzewie i inna sąsiadka wezwała straż, to dostał tylko upomnienie....

Boże drogi co to za tragedie ???? i nikt się tymi ludźmi nie zaiteresował ??? jak można psu wydłubać oko...szok !!! a y tu oczekujemy że przyjadą do psów na polach i w dodatku przeprowadzą realną interwencję...nie to niemożliwe !! nie w tym kraju. A to że jest w szczerym słońcu nic nie znaczy bo przeciez ma bude do której może się schronić...

Posted

Współczuje tym pieskom w polu dziś moim stajennym dawałam wody i dodatkowy zapas a mają cień przy budce aż żal pomyśleć o tych w szczerym polu...Jedna mamy psinę pseudo Onka musi być przy budzie,bo krzywdziła koty,ale dziś Ja spuściłam z łańcucha i poszliśmy na spacer całą gromadą nad rzeczkę,Onka wskoczyła do rzeki a że płytka leżała w niej plackiem i się chłodziła:)Zawsze tak Ją biorę a te biedaki,ile by dały żeby się tak chłodzić...

Posted

Pewnie mnie tu zaraz zlinczujecie ale wypad do psiaków nie wypalił :( auto odmówiło posłuszeństwa :( bardzo mi przykro :(:(:(

Posted

Gosiara napisał(a):
Złośliwość rzeczy martwych...Nic nie poradzisz..

No dokładnie ;/ ale jak tylko będzie okazja to jadę do psiaków. SZUKAMY DT !

Posted

Lili8522 napisał(a):
I jak wygląda sytuacja z psinkami? Udało sie odnaleźć właścicieli?

Niestety ze względu na brak możliwości pojechania do nich w weekend (popsute auto) nie udało mi się nic ustalić ani zrobić lepszych fotek :( ale mam nadzieje że poczekacie cierpliwie i nie uciekniecie z wątku ;)