marra Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Poszukuję DT dla małego psa który jest uwiązany na łańcuchu w szczerym polu. Niedaleko na tym samym polu jest i drugi pies, ale jednego zabiorę ja. Jednak serce by mi pękło gdybym zabrała jednego a drugiego zostawiła...Psy są cały dzień same, na metrowych łańcuchach, mają budy w pełnym słońcu, mają miski w których czasami jest woda zielona i brudna i zapewne ciepła. Łańcuchy są cięzkie a obróżki ściśnięte tak że aż charczą. To małe pieski przed łydkę. Obydwa na widok człowieka szaleństwo, jeden kładzie się na brzuchu i poprostu oczami prosi żeby nie odchodzić i to właśnie ten skradł moje serce, drugi skacze na metr żeby spod traw dojrzeć czy aby napewno idzie się do niego...widać że jest nieco starszy ale tak samo cieszy się z widoku człowieka, to właśnie dla niego szukam DT. Gdyby znalazł sie ktoś chętny żeby go przygarnąć na tymczas to dawnym staropolskim obyczajem postaram się je zabrać ;) jednak potrzebuję Waszej pomocy bo sama sobie nie poradzę:shake: W razie gdyby psy udało się zabrać trafiłyby pod skrzydła Fundacji "Szara Przystań" (www.szara-przystan.pl) w Zabrzu. Mogę na Was liczyć ?? :) Quote
Gosiara Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Podniosę,konspirantko:D na dt u mnie nie ma szans,bo nie mogę narażać moje koty...Ale mogę Ci pomóc je staropolskim obyczajem zabrać;D Quote
marra Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Gosiara napisał(a):Podniosę,konspirantko:D na dt u mnie nie ma szans,bo nie mogę narażać moje koty...Ale mogę Ci pomóc je staropolskim obyczajem zabrać;D No od razu konspirantko ;) przecież ja wszystko jawnie :D Oby się ktoś zgłosił coby staropolski obyczaj uruchomić w czyn ;) dzięki ! Quote
phase Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Gdzie się da to linkiem bd przesyłać na wątki. Kurcze na polu, małe psiaki na łańcuchu!? eh... :( A co z właścicielami?. Quote
Gosiara Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 jak zwykle takie biedy są właścicielom potrzebne do odganiania zwierzyny w polu...................Może ktoś i je karmi od czasu do czasu,ale pytanie jest czym i ile...?jeśli woda przypomina gnojówke to jak wygląda"pożywienie"skąś to znam... Quote
xmartix Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 zapisuję się i czekam na zdjęcia a jaki to rejon? Quote
marra Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Dzięki ze jesteście :) od razu lepiej na duszy ;) Jeżeli chodzi o właścicieli to nie znam ich, nie wiem kim są, nigdy nikogo przy nich nie widziałam. Jedzenie pewnie dostają bo źle nie wyglądają ale jakiej jakości wole nie wiedzieć, być może jak niektórym znany Lisek...chleb moczony w wodzie. Xmartix to wioska za Zbrosławicami. Quote
marra Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Zdjęcia nie są jakieś rewelacyjne bo z telefonu, postaram się w najblizszym czasie zrobić lepsze, mam też filmiki ale nie potrafię ich zgrać z tel dna kompa. Przypominam że DT szukamy dla tego czarnuszka ! Quote
phase Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Jejku jak zobaczyłam jak ten pies się cieszy, jaki radosny w stosunku do ludzi to aż łzy mi stoją w oczach!!!!!!!! Masakra jakaś, trzeba je ratować. :(:( No właśnie marra tam są dwa psy to czemu mowa o jednym psiaku a cio z drugim? Quote
marra Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Agata69 napisał(a):Ludzie to najgorszy gatunek, tfu... Zgadzam się w stu procentach !!!!!! phase napisał(a):Jejku jak zobaczyłam jak ten pies się cieszy, jaki radosny w stosunku do ludzi to aż łzy mi stoją w oczach!!!!!!!! Masakra jakaś, trzeba je ratować. :(:( No właśnie marra tam są dwa psy to czemu mowa o jednym psiaku a cio z drugim? Drugi będzie u mnie na tymczasie :) więc mowa jest tylko o czarnuszku, ale wrzuciłam Wam wszystkie zdjęcia :) Quote
phase Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Aaa to źle zrozumiałam. :) Ok, ok. Przesłałam na parę wątków link, ale chyba nikt nie przyszedł... Quote
xmartix Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 dla tego czarnego potrzeba dt, trzeba też lepszych zdjęć, ale one więcej jak 5 kg to nie mają, maleństwa a te obroże i łańcuch z takim i dużymi oczkami Quote
Biedroneczka Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 marra czy ten piesek, który szuka DT jest samcem? Jeśli tak to odpadam jako BDT. Nestora gryzły inne samce w schronisku i teraz potrafi dogadać się tylko z suczkami :-( Na Astę też czasami warczał. Boję się, że jak mnie nie będzie to dojdzie do spięcia :oops: 1 Quote
marra Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 może troszkę więcej będą ważyć, myślę że z 7-8 kg co nie zmienia faktu ze te łańcuchy są zdecydowanie za ciężkie ! Lepsze zdjecia będą napewno tylko ja też jestem też raz, góra dwa w tygodniu więc nie mam takiego częstego dostępu do nich. Biedroneczko szczerze powiem że myślałam o Tobie jako o DT ale oba psiaki to samce :( Quote
Biedroneczka Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Przepraszam marra :-( Możecie na mnie liczyć jako BDT, ale tylko dla suczek. Boję się brać samca do domu, bo wiem jak Nestor nienawidzi naszego nadwornego kundelka Pikusia (z wzajemnością). Przykro mi :-( Jak coś to mogę dać parę groszy jak będziecie potrzebować. Quote
marra Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 Biedroneczka napisał(a):Przepraszam marra :-( Możecie na mnie liczyć jako BDT, ale tylko dla suczek. Boję się brać samca do domu, bo wiem jak Nestor nienawidzi naszego nadwornego kundelka Pikusia (z wzajemnością). Przykro mi :-( Jak coś to mogę dać parę groszy jak będziecie potrzebować. Rozumię Biedroneczko, miejmy nadzieję że ktoś się zgłosi a i tak świetnie że mamy Ciebie w "zapasie" na sunie ;) Parę groszy napewno się przyda ale jak już będą w domach tymczasowych, z nami i bezpieczne:( Phase dzięki że porozsyłałaś wątek ;) Quote
monika083 Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 a kto te psy tam zostawil?? przeciez tak nie mozna..nie rozumiem w ogole tego..co za gnoje Quote
Gosiara Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 W większości na Polskich wsiach"wszystkie chwyty dozwolone"Typowe,pies przy budzie na łańcuchu,a koty muszą mieć młode i same się wyżywić....Na szczęście chodzą po świecie takie "wariatki"jak my... Quote
monika083 Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Gosiara napisał(a):W większości na Polskich wsiach"wszystkie chwyty dozwolone"Typowe,pies przy budzie na łańcuchu,a koty muszą mieć młode i same się wyżywić....Na szczęście chodzą po świecie takie "wariatki"jak my... no tak, ale je ktos w polu zostawil... Quote
marra Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 monika083 napisał(a):no tak, ale je ktos w polu zostawil... "właściciel"... Quote
phase Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 U nas jest tak, że jeżeli pies czy wgl zwierzę jest w dobrej "kondycji", nie zagraża mu życie to nic się z tym nie robi, musi być koszmar, żeby ktoś się tym zajął, to jest strasznie smutne... Ale taka prawda, ehh. Quote
Recommended Posts