Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

numer: 156
numer chip: 953000005132842
imię: Folga
wielkość: srednia
rasa: shar-pei
data przyjęcia: 2009-10-23
kwarantanna do 2009-11-05
przebywa w boksie: zwierzętarnia

opis: Folga to sunia rasy shar-pei w średnim wieku. Psinka jest przyjacielska, ale niezbyt wylewna. Jej oczy nie są w najlepszym stanie, na pewno wymaga leczenia. Czekamy na właściciela.

[FONT=MS Shell Dlg 2]Basia 609 485 385, mail: basiam9@o2.pl, gg: 5386945[/FONT]

• 2 weeks later...
  • Replies 583
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Lilith20']to ja mam pytanie czy to jest normalne u szczeniakow shar pei? spojrzcie na zdjecie w linku- mnie one lekko przerazily bo wygladaja jakby mialy szyta skore na oczach, albo naciagan z faldkami SHAR-PEI **#*#** PIESKI **#*#** (815310059) - Aukcje internetowe Allegro mam nadzieje ze ktos to obejrzy bo pisze do roznych ludzi i nikt albo nie odpisuje albo nie wie, a mnie martwi wyglad tych szczeniat

Urodziły się 22.09.2009 r.
Posiadają książeczkę zdrowia, są zaszczepione i odrobaczone, po korekcie powiek

pisze wyraźnie w allegro ... tak czy siak kolejna pseudohodowla ...

Posted

jejku przepraszam, tak mnie to zdjecie zbulwersowalo ze nie doczytalam, a jeszcze bardziej mnie zbulwersowal ten koles, poniewaz jak zobaczysz na pozostale ogloszenia z jego konta to ma kilka "ras" i najgorsze ze otworzyl biznes- sprzedaje yorki bez rodowodu za 2000

Posted

tak wiem, a ludziom nie wytlumaczysz, ze nie warto kupowac psa bez papierow. Dla nich lepiej nie przeplacac, a kupic cos co wyrosnie pozniej na zupelnie inne niz mialo byc i albo trafi do schroniska, albo gdzies na ulice. Choc sa i tacy co kochaja to co kupili, nie mozna tez generalizowac. Dopoki czlowiek napedza ten biznes to pseudohodowle zwlaszcza te w bialych rekawiczkach beda dalej dzialac.

• 1 month later...
Posted

w poniedziałek do naszego schroniska przyjeżdża sharpei, ponoć w kiepskim stanie...przerośnięte połamane pazury, chore oczy, skóra w złym stanie...... z tego co wiem obraz nędzy i rozpaczy....błąkał sie od jakiegoś juz czasu

Posted

Suczka mix shar-pei z "Schroniska dla zwierząt w Łodzi"
Kopiuję ze strony łódźkiego schroniska:

numer: 35
numer chip: 953000005135022
imię: Mira
wielkość: srednia
rasa: mix shar-pei
data przyjęcia: 2009-04-19
przebywa w boksie: pawilon nr VI

opis: Mira jest nieufną suczka, która poszczekuje troszkę i trzyma się w pewnym oddaleniu do innych psów i z niechęcią podchodzi do człowieka. Być może wynika to z faktu, że wygląda dość groźnie i ludzie się jej obawiają. Dlatego Obopólna obawa powoduje, ,ze Mira podchodzi z dystansem do człowieka obawiając się jego reakcji. Widać chęć w jej oczach poznania, ale też i lęk.

Szkoda tego psa, który tak naprawdę wydaje się być osamotniony.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

ale moze ktos by się zdecydował dać dt? zawsze to większa szansa, że go ktoś zauwazy

nie sądzę, zeby szybko znalazł dom z takimi problemami zdrowotnymi (oceniam po wyglądzie...nie wiemy jak jest wewnętrznie)

Posted

Witam! Kopiuję z naszego forum BwP.
sytuacja mega pilna, dzisiaj w trybunie opolskiej alarmujące ogłoszenie "szukam domu dla 18 miesięcznego shar pei, jeśli nie znajdzie domu zostanie uśpiony" Podany kontakt telefoniczny pod który dzwoniłam, pani z opolskiego TOZ poinformowała mnie że jest do oddania psiak shar pejek, rodzina chce się go pozbyć bo ponoć nie zgadza się z dzieckiem, pozbycie ma polegać na uśpieniu psa. Zrobi to wsiowy weterynarz który ponoć "pomógł" w ten sposób już przejść za tęczowy most innemu psiakowi państwa, owczarkowi. Pani z TOZ która dała ogłoszenie do prasy zgodziła się na podanie swojego numeru telefonu do kontaktu: 508 482 211. Pies ma niewiele czasu, bo tylko do końca kwietnia.
Nie siedzę w sharpach i nie wiem do kogo uderzyć bezpośrednio-jeżeli jest ktoś koordynujący adopcje i pomoc ze śląska to proszę o kontakt na PW.Ze swojej strony oferuję pomoc w miarę możliwości np transport itp.

Posted

mam zgloszenie o oddaniu 6 letniego nierodowodowego sharka. Pies mieszka sam, Pan przychodzi do niego 3 razy dziennie. Tulaczka po hotelach juz byla. DT nie potrzebny - potrzebne wsparcie merytoryczne i pomoc w wyadoptowaniu psiaka.

Czy ktos mi moze podac maila a przesle zdjecia i info? Bede wdzieczna.

• 2 weeks later...