Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 293
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myslałam, nie wiem, dlaczego, że wróci do domku wczoraj. rozumiem, że tak zdecydowali weci:)
Zaciskam za pooperacyjnego Ramzesika:) Wierzę, żewróci do zdrowia i znowu będzie OK:)

Pzdr.

Posted

na razie żadnej na przyszłość nie dawał diety, tylko tymczasową tzn. dzisiaj ma pić tylko i wyłącznie wodę, do jedzenia nic, a jutro można mu już dać kleik, ryż i inne takie lekkostrawne. Jeszcze jutro na 9 mam wizytę u weta rano, więc dowiem się pewnie trochę więcej. A co do samopoczucia Ramzesa to w ciągu ostatniej godziny znacznie się ożywił, wstał, wypił trochę.. wcześniej tylko leżał i spał. Więc jestem dobrej myśli :)

Posted

basenji.help napisał(a):
na razie żadnej na przyszłość nie dawał diety, tylko tymczasową tzn. dzisiaj ma pić tylko i wyłącznie wodę, do jedzenia nic, a jutro można mu już dać kleik, ryż i inne takie lekkostrawne. Jeszcze jutro na 9 mam wizytę u weta rano, więc dowiem się pewnie trochę więcej. A co do samopoczucia Ramzesa to w ciągu ostatniej godziny znacznie się ożywił, wstał, wypił trochę.. wcześniej tylko leżał i spał. Więc jestem dobrej myśli :)

Po narkozie to chyba zawsze 1 dzień tylko woda. Pina po narkozie też dopiero popołudniem się trochę ożywiła, ale generalnie cały dzień była taka śnięta.

Posted

no to Ramzes dokładnie to samo. Teraz się dopiero ożywił i nawet zgłodniał, bo jak ktoś w domu cokolwiek je, to Ramzes się ślini i wlepia gały w tą osobę co je :evil_lol: cały Ramzes :eviltong:
a tak a propos Piny to kiedy ona była pod narkozą? :crazyeye: bo coś chyba niedokładnie czytałam Twój temat :diabloti:

Posted

basenji.help napisał(a):
no to Ramzes dokładnie to samo. Teraz się dopiero ożywił i nawet zgłodniał, bo jak ktoś w domu cokolwiek je, to Ramzes się ślini i wlepia gały w tą osobę co je :evil_lol: cały Ramzes :eviltong:
a tak a propos Piny to kiedy ona była pod narkozą? :crazyeye: bo coś chyba niedokładnie czytałam Twój temat :diabloti:

Bo chyba o tej narkozie nie pisałam. Pina miała narkozę jak jej mlecznego kła wyrywali (już stały rósł i się krzywił). I był by to pikuś gdyby nie to,że mieli problem by ją wybudzić.

Posted

basenji.help napisał(a):
ojej.. no ale na szczęście wszystko się dobrze skończyło :)

No to jest w ogóle ciekawe Piny nie można było wybudzić a Jogi (jej brat) ma 11 kilo dostaję narkozę na 15kg nawet nie drgnie dobijamy do 20kg nic do 25 łaskawie zasypia i w połowie zabiegu się budzi i postanawia, zwiewać ze stołu.

Posted

Cienka napisał(a):
No to jest w ogóle ciekawe Piny nie można było wybudzić a Jogi (jej brat) ma 11 kilo dostaję narkozę na 15kg nawet nie drgnie dobijamy do 20kg nic do 25 łaskawie zasypia i w połowie zabiegu się budzi i postanawia, zwiewać ze stołu.

Facet;)

basenji.help napisał(a):
chyba postanowił że będzie twardy jak na faceta przystało haha

No właśnie...

Moja wetkami mówiła, że po narkozie to na pewno dac pic, a jedzenie (lekkostrawne na pierwsze 2-3 posiłki) to wtedy, kiedy pies będzie miał ochotę. Nie robiła po narkozach żadnego jeszcze 1-dniowej diety. No, ale moje nigdy nie miały takiej operacji, jak Ramzes.

Pzdr.

Posted

basenji.help napisał(a):
no dzisiaj już nie ma takiego apetytu.. od przetoczenia krwi ma obrzęk, najwidoczniej owa krew się nie przyjęła

Cholibka,a tak dobrze szło.To co?Wizyta u weta?Napisz co poradził.

Posted

basenji.help napisał(a):
no dzisiaj już nie ma takiego apetytu.. od przetoczenia krwi ma obrzęk, najwidoczniej owa krew się nie przyjęła

A może nie to, że się nie przyjęła, ale że za szybko była przetaczana...?
Czyli jednak wizyta u weta lub konsultacja telefoniczna...

pzdr.