Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 293
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asiaczek napisał(a):
A jak dzisiaj z rana czuje się Ramzesik?

pzdr.

dzisiaj czuje się całkiem dobrze, nie ma żadnych widocznych oznak choroby :)
mamy zamiar go operować ale to dopiero jesienią, jak zrobi się trochę zimniej, tak powiedział nam weterynarz, ponieważ w cieple rany się źle goją.. ale jak na razie jest z nim dobrze, tylko nie może długo biegać : )

• 2 weeks later...
Posted

hejka, mam taki problem... ;/ Ramzes popuszcza mocz po kastracji i szukałam na internecie dla niego pieluch dla psów ale znalazłam tylko takie na małe psy do 18 kg.. a Ramzes waży ok.40 i czy ktoś z was wie, czy w ogóle istnieją takie pampersy dla dużych psów? z góry dziękuję :)

Posted

Hm, powiem szczerze, nigdy się pieluchami dla psów nie interesowałam.
A co wet na to? Dał jakies rady? Ramzes popuszcza świadomie (tzn. zaczął sikać w domu) czy np. w czasie snu?

pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Hm, powiem szczerze, nigdy się pieluchami dla psów nie interesowałam.
A co wet na to? Dał jakies rady? Ramzes popuszcza świadomie (tzn. zaczął sikać w domu) czy np. w czasie snu?
pzdr.[/QUOTE]
Ponawiam...

Pzdr.

Posted

tzn. wet powiedział tylko, żeby mu kupić pampersy, a Ramzes popuszcza nieświadomie, tzn. chodzi po domu i mu krople ciekną więc nie jest tak, że sika świadomie. i w trakcie snu też popuszcza i całe posłanie śmierdzi po kilku nocach a że śpią razem ( z Bossem ) to Boss też śmierdzi.. ;/ a pampersy już mam, kupiłam takie dla dorosłych w aptece, bo innych znaleźć nie mogłam, i ubieram mu tylko do chodzenia po domu, bo tak to trzeba za nim z mopem latać. :D ale troche mu te pieluchy spadają. . ;/ więc powiedzmy, że nadal szukam innego rozwiązania :P

Posted

[quote name='basenji.help']tzn. wet powiedział tylko, żeby mu kupić pampersy, a Ramzes popuszcza nieświadomie, tzn. chodzi po domu i mu krople ciekną więc nie jest tak, że sika świadomie. i w trakcie snu też popuszcza i całe posłanie śmierdzi po kilku nocach a że śpią razem ( z Bossem ) to Boss też śmierdzi.. ;/ a pampersy już mam, kupiłam takie dla dorosłych w aptece, bo innych znaleźć nie mogłam, i ubieram mu tylko do chodzenia po domu, bo tak to trzeba za nim z mopem latać. :D ale troche mu te pieluchy spadają. . ;/ więc powiedzmy, że nadal szukam innego rozwiązania :P[/QUOTE]

Witam serdecznie. Przerobiłem ten problem z Naszym "Buniakiem", Jest taki lek -tabletki- nazwy nie powiem ale sąto tabletki na nocne moczenie dzieci, tylko na recepte. Najlepiej od lekarza PK bo jest refundowany od wet. nie 100% płatny. Teraz druga rada lekarz niech rozważy problem popuszczania pod względem zaburzeń funkcjonowania centralnego ukł. nerwowego. Pozdrawiam.

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

No więc wczoraj wstawiłam prawie wszystkie zdjęcia w jednym poście, ale Asiaczek przypomniała mi (za co bardzo dziękuję ) że może być tylko 5 w 1 poście, więc wstawiam te zdjęcia jeszcze raz oddzielnie :)

CD

Posted

i już ostatnia część

Na następnych zdjęciach przepraszam za jakość, robione starym aparatem.. ;/

Boss znalazł sobie w ogrodzie ulubione miejsce, w którym codziennie się wyleguje :P

Jakby mówił '' Obiadek był pyszny ! '' haha

Posted

tzn. on jest ze schroniska, więc nie wiem dokładnie ile ma, ale patrząc na zęby to ok.6 lat. Ale z drugiej strony z każdym dniem jest coraz bardziej siwy. I określając jego wiek z tej strony to ma ok. 9 może nawet 10 lat.. a u mnie jest od 4 lat. :)

Posted

Ostatnio przez długi długi czas nic nie pisalam, więc teraz trzeba to jakoś Wam wynagrodzić oraz nadrobić zaległości :cool3:
Więc porobiłam moim łobuzom dzisiaj trochę zdjęć i tu jest kilka najciekawszych :eviltong:

Na poczatku dnia, kiedy słonko grzało przez dużą szybę w salonie psy wygrzewały się :cool1:

Cóż za spojrzenie..

W południe Boss skorzystał z tego, że sprzątałam. A wiadomo jak to basek uwielbia słońce :razz:

To zdjęcie zrobiłam ok.15 ale nie jestem pewna co ma oznaczać to spojrzenie haha :roll: