sunia2000 Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Dwa tygodnie temu do schronu trafił z interwencji 7 letni owczarek niemiecki. Spokojna, przyjazna psina. W biurze powiedziano mi,że "gdyby przejawiał agresję od razu poszedł by do likwidacji", a że jest spokojny to go zostawili w spokoju. Dziś skonczyła mu się kwarantann i za bardzo nie mają co z nim zrobić. Na ogólnym na psach nie da sobie rady, obiecano mi,że pójdzie na suki do budy. Biuro PROSI nas wolontariuszy abyśmy mu coś znaleźli i wyciągnęli bidaka ze schroniska. Jeśli nie zgodzi się ze sukami, to boję się o jego przyszłość:( Pies jest całkowicie ślepy, nie wiedzą dlaczego, bo raczej nie ze starości. Podejrzewam,że jest też trochę przygłuchawy. Średniej jakości zdjęcia, może ktoś mógłby zrobić lepsze:) Dziś był w 44 na kwarantannie, na dniach ma trafić do suk do 1. nr schroniskowy 722/11, nr na szyi 925, w schronisku od 26.04.2011 Quote
olivetshka Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 No i cóż ja mogę rzec?... Jest cudny. Karola niech mu zrobi lepsze zdjęcia i będziemy próbować może go ciut ogłaszać? Quote
Hitoshi Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Biedny psiak :/ Wiadomo skąd się wziął w schronisku? To pies czy sunia? Bo koło mnie podobna suczka mieszkała, ale nie wiem czy ślepa, bo napewno chodziła z 2 paniami i jedna z nich była niewidoma. Wogóle dosyć sporo psiaków odemnie z okolicy widziałam w schronisku :/ Quote
bros Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 jestem, mam gdzieś jego fotki, wieczorem tu wrócę , teraz muszę wyjść z domu, Patrycja dziekuje Tobie za Twoją ogromną pracę w schronisku - naprawdę Cie podziwiam !!! Quote
sunia2000 Posted May 12, 2011 Author Posted May 12, 2011 To jest ON czyli samiec:) Biedak błąkał się po ulicy (gapa ze mnie, zapomniałam spytać w jakim rejonie). Dziś trafił do suczek-mają damy gentelmena w szeregach:) Jakoś daje tam sobie rade. Dziś zobaczyłam go poza boksem-kawał chłopa z niego, Del przy nim to pikuś:) Bros dziękuję za słowa uznanie, miło się czyta:) Brakuje mi trochę czasu na ogłoszenia bidaka (muszę uaktualnić wszystkie moje suki), więc może ktoś by pomógł z ogłoszeniami? No i przydało by się naszemu ślepakowi jakieś ładne imię:) Quote
olivetshka Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Jakoś tak od razu na myśl mi przyszło Howard ;) (hałard, of kors się czyta ;)) Ale pewnie nie przejdzie, choć do niego pasuje takie twardobrzmiące, solidne męskie imię - jak na wielkiego, dostojnego wiekiem psiura przystało. Quote
bros Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 niestety mam tylko takie jedno zdjęcie, przy okazji jak zajadę do schr zrobię lepsiejsze do ogłoszeń Quote
ulvhedinn Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Piękny jest .... kurcze kolejna sierotka. coś więcej na tema jego wieku, kondycji, stosunku do psów? Sunia2000, bros, mam przy okazji takie pytanie, wiecie coś więcej na temat dużej, starszej suki owczarka z boksu chyba nr 2? Quote
sunia2000 Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Dopytam o jedno i drugie i popołudniu dam znać:) Z tego co już wiem to starszy pan spokojny do wszystkiego co się rusza, tak na oko to na swoje 7 lat jest w dobrej kondycji, nie licząc ślepoty. A sunia, to chodzi ci o tą w poście 12-13 : http://www.dogomania.pl/threads/206927-Wroc%C5%82awskie-schronisko-%E2%80%93-suczki-%E2%80%93-stan-na-30-kwietnia-2011 Quote
ulvhedinn Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 No ta. Szkoda, że ona niesympatyczna do innych dziewczyn.... Quote
sunia2000 Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Za dużo to się nie dowiedziałam, bo za dużo też nie wiedzą:) Pan owczarek:)- w dobrej kondycji, żadnych schorzeń (wg.badania schroniskowego, inny wet może by coś znalazł), oprócz ślepoty. Z sukami w porządku (dzis go trochę obserwowałam, nie wdaje się w kontakty z nimi,żyje sobie obok, nieraz machnie ogonem na "widok" człowieka, do psów nie wiedzą jaki jest. Wydaje się być naprawdę spokojnym psem, który nie zaczepiony przez inne sam nie wda się w konflikt. Nauczył się korzystać z budy, tylko nie wiem czy ze swojej:) Pani owczarek z 1:) - nic więcej niż w opisie z wątku o sukach nie wiedzą. Zdanie na jej temat to: "zadziora, agresywna, ustawia wszystkie suki po kątach", do psów podobno też nie za przyjazna (ciekawe jak to sprawdzali skoro siedzi cały czas z sukami?). W stosunku do ludzi w porządku, chociaż nieraz próbuje dominować. Schorzeń, na szczęście, żadnych nie posiada. Taka nerwowa babcia z nadwagą z niej:) Quote
sunia2000 Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 [quote name='ulvhedinn']No ta. Szkoda, że ona niesympatyczna do innych dziewczyn.... Jeśli chciałabyś ocalić kolejną psią duszę, suczkę lubiącą inne, to w 4 jest 10-cio letnia sunia, mieszaniec ONka długowłosego, oddana po10 latach z powodu choroby właścicielki. Quote
olivetshka Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 sunia2000 napisał(a):Howard pokazuj się ludziom! Czyli jednak? ;) Piękny z niego pies. Quote
sunia2000 Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 Piękny, piękny, ale też starszy i ślepy....czy ktoś go jeszcze zechce?:( Quote
olivetshka Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 sunia2000 napisał(a):Piękny, piękny, ale też starszy i ślepy....czy ktoś go jeszcze zechce?:( 7 lat to jeszcze nie tragedia, ale rzeczywiście jego ślepota może być problemem :( Mimo wszystko będziemy próbować - podeślijcie jakiś tekst i fotki jakby lepsze były i zrobimy ciut ogłoszeń. Quote
olivetshka Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Tak patrzę na ten jego pysk... On wcale nie siwy jakoś bardzo... Może Howi jednak młodszy jest? EDIT: Wrzucę go na OwP - potrzebne tylko imię, e-mail i nr tel. do Ciebie, Suniu. A na watku Onków do adopcji na dogo jest? Quote
sunia2000 Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 Jeszcze nigdzie go nie "wrzucałam", czekam na lepsze zdjęcia. Jak na moje wołanie zerwał się z ziemi to zrobił to z werwą młodziaka a nie 7-mio latka, więc może faktycznie ma mniej:). W schronisku często zawyżają wiek, chociaż nie wiem po jaką cholerę, chyba na szkodę zwierzęciu! Namiary do mnie:ullmannpatrycja6@gmail.com, tel:509277122 Quote
olivetshka Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 [quote name='sunia2000']Jeszcze nigdzie go nie "wrzucałam", czekam na lepsze zdjęcia. Jak na moje wołanie zerwał się z ziemi to zrobił to z werwą młodziaka a nie 7-mio latka, więc może faktycznie ma mniej:). W schronisku często zawyżają wiek, chociaż nie wiem po jaką cholerę, chyba na szkodę zwierzęciu! Namiary do mnie:ullmannpatrycja6@gmail.com, tel:509277122 Jak na moje oko, to on ma max 5 lat. Dam go na OwP i na dogo na owczarki. EDIT: OwP: http://owczarki.eu/psiak/903 Na dogo: http://www.dogomania.pl/threads/8669-Owczarki-Niemieckie-do-adopcji.-Ogłaszajcie-też-ONki-na-www.owczarki.eu!/page70 Quote
bros Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 słuchajcie a może udałoby nam sie zabrać go na konsultacje do dobrego okulisty ???? Quote
olivetshka Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 bros napisał(a):słuchajcie a może udałoby nam sie zabrać go na konsultacje do dobrego okulisty ???? O, to jest myśl! Quote
bros Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 potrzebne byłyby choćby najmniejsze wpłaty, żebyśmy miały z czym ruszyć, auto na pewno znajdziemy a ja juz moge się zdeklarować jako pomoc w transporcie i wizycie. Sunia2000 napisz co myślisz o tym Quote
Recommended Posts